Η κα Νούλαντ η Ε.Ε. και «ποιός την γ….»

Ευτυχώς είναι και οι Ρωσοι, οι οποίοι  αποκαλύπτουν πού και πού τον αυθαδικο τσαμπουκά των Αμερικανών και το συνήθειο τους- πάππου προς πάππου -να υβρίζουν  σαν χαμάληδες  ακόμα και τους πιο στενούς συνεργάτες τους. Τωρα απ’ αφορμή τις επαφές της για το κυπριακό και ImageHandler.ashxτο ταξίδι της στην Αγκυρα στις 22 Ιανουαρίου- μια μέρα πριν μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη και ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ – θυμηθήκαμε την ατάκα της  βοηθού υπουργού  Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής κας  Βικτώρια Νούλαντ η  οποία αναφερόταν με τον πιο απαξιωτικο τρόπο εναντίον της Ε.Ε. Σε μια ιδιωτική συζήτηση με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ουκρανία, που διέρρευσε από ρωσικές πηγές  η «σύμμαχος» της Ευρωπαϊκής Ένωσης κυρία Βικτώρια Νούλαντ,  ακούγοντας τον πρεσβευτή της χώρας της στην Ουκρανία να της εξηγεί την κατάσταση στη χώρα και να της αναφέρει πως οι παραβιάσεις στοιχειωδών δικαιωμάτων των διαδηλωτών από το ουκρανικό καθεστώς δεν θα μείνουν αναπάντητες από την Ε.Ε. η οποία φέρει ενστάσεις, η βοηθός ΥΠΕΞ των ΗΠΑ  , εξέφρασε ξεκάθαρα τις απόψεις της χώρας της για την Ε.Ε λέγοντας, «ποιος τη γ.. την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Η ιδιωτική συνομιλία  έγινε  λίγους μόλις μήνες πριν τις ευρωεκλογές,στις 6 Φεβρουαρίου του 2014

Σε εκείνο το σημείο ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ ακούγεται να γελά και να συμφωνεί με την προϊστάμενο του. Μόλις η συνομιλία αναρτήθηκε στο YouTube (προφανώς από τους Ρώσους)  η μεγαλύτερη μερίδα του ευρωπαϊκού Τύπου, από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία έκαναν  λόγο για απαράδεκτες δηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση από τις Ηνωμένες Πολιτείες και για πλήρη απαξίωση του ρόλου της Ε.Ε στην κρίση της Ουκρανίας.

Βέβαια  μετά την έκταση που πήρε το θέμα η κα Νούλαντ  έσπευσε να απολογηθεί στην ΕΕ για τις δηλώσεις της, ενώ η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζένιφερ Ψάκι δεν διέψευσε ότι έγινε η τηλεφωνική αυτή συνομιλία αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει το περιεχόμενο μιας «ιδιωτικής διπλωματικής συζήτησης».

Είχε αναφέρει τότε  ότι δεν έχει «λεπτομέρειες από ανεξάρτητες πηγές για την προέλευση του βίντεο του YouTube», αλλά επέκρινε τις ρωσικές αρχές ότι προέβαλαν το θέμα αυτό αναρτώντας λεπτομερώς τη συνομιλία στο Twitter. Οι πρακτικές της Ρωσίας «έπεσαν πολύ χαμηλά», δήλωσε η Ψάκι.Ενώ των ΗΠΑ  που στέλλουν την Ε.Ε. να «γ….» όχι!

Για να δουμε τώρα κατα  τις επαφές της στην Τουρκία ποιούς θα στείλει  για «fucking…» η κα Νούλαντ;

Μαφάλντα