Το λάθος μέτρο του Γκάνταλφ της «Χαραυγής»

Ο λαός ξέρει, -γράφει ο/η Γκάνταλφ στην «Χαραυγή» σήμερα: «Μπορεί η Ρωσία να φωνάζει δικαιολογημένα για την παραχάραξη της Ιστορίας από τους ιμπεριαλιστές της Δύσης, αλλά και η ίδια δεν έχει κανένα ενδοιασμό να το πράττει κατά πώς την συμφέρει. 23461199_Russia_Communist_Holiday_JPEG_02c59.limghandlerΜετά την παλινόρθωση του καπιταλισμού, η ρωσική ηγεσία θυμάται μόνο όσα θέλει να αξιοποιήσει προς όφελός της από τα σοβιετικά επιτεύγματα. Εξού και το Σάββατο που πέρασε, αντί να γιορτάζεται η επέτειος της Οκτωβριανής Επανάστασης, η πολιτεία γιόρτασε την επέτειο της παρέλασης της 7/11/1941. Της παρέλασης υπό τον Στάλιν για την Οκτωβριανή Επανάσταση όπου οι στρατιώτες από την Κόκκινη Πλατεία βρέθηκαν απευθείας στο μέτωπο για να πολεμήσουν το χιτλεροφασισμό. Μπορεί επίσημα η πολιτεία να γιορτάζει με στρατιωτική παρέλαση την παρέλαση του 1941, αλλά ο λαός και οι κομμουνιστές παραδίπλα στη Μόσχα και σε κάθε πόλη, γιόρτασαν το πραγματικό νόημα της Οκτωβριανής Επανάστασης και τίμησαν τους ηγέτες του πρώτου σοσιαλιστικού κράτους».
Αγαπητέ/η Γκάνταλφ:
Σίγουρα αν δεν ήταν η σημερινή ηγεσία της Ρωσίας, την οποίαν επικρίνεις με τον τρόπο σου και είναι δικαίωμά σου, πιθανόν ούτε εσύ μα ούτε κι εγώ να μπορούσαμε να κάνουμε τα σχόλια που κάνουμε. Επαναστάτες δεν είναι μόνον αυτοί που τιμούν μιαν ιστορική επαναστατική επέτειο αλλά και αυτοί που το αποδεικνύουν καθημερινά στη δική μας εποχή και σε συνθήκες καπιταλισμού και ιμπεριαλισμού.
Κι εμείς εδώ γιορτάσαμε την επέτειο της Μεγάλης Οκτωβριανής Επανάστασης με τον Σταύρο Ευαγόρου, αλλά όταν βρεθήκαμε στην εξουσία δεν συμπεριφερθήκαμε ούτε ως τάξη στον εαυτό μας, ούτε ως τάξη για τον εαυτό μας, ούτε κατά το ένα χιλιοστό της συμπεριφοράς της σημερινής ηγεσίας της Ρωσίας και του Πούτιν.
Δεν φταίει η σημερινή ηγεσία της Ρωσίας και ο Πούτιν αν όπως γράφεις «οι κομμουνιστές παραδίπλα στη Μόσχα και σε κάθε πόλη, γιόρτασαν το πραγματικό νόημα της Οκτωβριανής Επανάστασης και τίμησαν τους ηγέτες του πρώτου σοσιαλιστικού κράτους». Καλά έκαναν βεβαίως, αλλά το ζήτημα είναι να τα καταφέρουν και σε άλλους τομείς και να καταφέρουν να πείσουν τον λαό να τους ακολουθήσει.

Π.Π.