Ερευνα για μίζες εναντίον μέλους Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών

Έγγραφο κατάθεσης από τον Λοϊζο Ιορδάνους 20.000 ευρώ στο λογαριασμό του Λοϊζου Κάππα μέλους του εκτελεστικού γραφείου ΕΔΕΚ, το 2009 βρίσκεται στο μικροσκόπιο του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας ο οποίος είπε ότι θα καταθέσει γραπτώς στοιχεία και στον Γενικό Εισαγγελέα.thumbnail

Η υπόθεση φαίνεται να σχετίζεται με πρόσφατη απόφαση της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών, η οποία λήφθηκε κατά πλειοψηφία, επιτρέποντας στους εργολάβους που έδιναν μίζες σε αξιωματούχους και μέλη του Δ.Σ. του ΣΑΠΑ να συμμετέχουν σε δημόσιο διαγωνισμό.

Τα στοιχεία κατατέθηκαν στη διάρκεια της συζήτησης για τους όρους προσφορών σε διαγωνισμούς για δημόσια έργα στην κοινοβουλευτική επιτροπή Ελέγχου.

Ο Γενικός Ελεγκτής αναφέρθηκε σε πρόσφατη απόφαση της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών, η οποία λήφθηκε κατά πλειοψηφία, επιτρέποντας στους εργολάβους των μιζών του ΣΑΠΑ να συμμετέχουν σε δημόσιο διαγωνισμό.Η απόφαση λήφθηκε με πλειοψηφία τριών μελών της ΑΑΠ που προέρχονται από κόμματα.

Σύμφωνα με τον γενικό ελεγκτή, αν ισχύει η πληρωμή, η απόφαση της ΑΑΠ έχει μολυνθεί. Η ουσία της συζήτησης στη Βουλή ήταν η καθυστέρηση του τμήματος Δημοσίων Έργων να χαλαρώσει τους όρους προσφορών για δημόσια έργα, ώστε αυτοί να μην  φωτογραφίζουν μια-δυο εταιρείες, μετά τον αποκλεισμό των εργολάβων τάξης Α’ που συμμετείχαν στις μίζες του ΣΑΠΑ.

Η πρόεδρος της αναθεωρητικής αρχής Έφη Παπαδοπούλου, σημείωσε πως πρώτη φορά ενημερώνεται για το θέμα, επισημαίνοντας πως μέλημα της είναι η διαφύλαξη του κύρους της Αρχής.

Το έγγραφο κατάθεσης από τον Λοϊζο Ιορδάνους 20.000 ευρώ στο λογαριασμό του Λοϊζου Κάππα μέλους του εκτελεστικού γραφείου ΕΔΕΚ, το 2009 είδε το φως της δημοσιότητας χθες βράδυ από το site Δεφτερη Ανάγνωση.

Ήδη κάποια από τα στοιχεία της υπόθεσης βρίσκονται ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα.

Ο Γενικός Ελεγκτής έθεσε επίσης θέμα σύγκρουσης συμφερόντων για το ίδιο άτομο, ενώ ο Υπουργός Μεταφορών ο οποίος ήταν επίσης παρών στην συνεδρία, δήλωσε άγνοια για το θέμα.