Προτρέχουν με δημοσκοπήσεις…

Προτού καν ενημερωθούν οι πολίτες  για το περιεχόμενο της λύσης που όπως φαινεται ή τουλάχιστον έτσι λένε οι ακόμα δεν έχει  συμφωνηθεί οι γνωστοί κύκλοι προτρέχουν  με δημοσκοπήσεις  για να «αποδείξουν» πως τούτη τη φορά ο κόσμος κατά πλειοψηφία θα ταχθεί  υπέρ του σχεδίου λύσης που κανένας δεν γνωρίζει το περιεχόμενο του.ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - Τ/Κ ΗΓΕΤΗΣ - ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΟΥ ΟΘΕΛΛΟΥ Είναι οι ίδιοι κύκλοι  οι οποίοι και το 2004 ετρεχαν με τα δευτέρια της UNOPS, και τα πιστοποιητικά υποταγής προς τους εκπροσώπους της Αστερόεσσας εδώ στην Κύπρο  για  να πείσουν τον κόσμο να ψηφίσει ναι». Ανάθεμα αν η πλειοψηφία από αυτούς είχαν διαβασει τότε το εκτρωματικό σχέδιο του κ. Κόφι Ανάν ο οποίος κατέληξε και αυτός όπως ο φίλος του ντε Σόττο στα μπάζα της ιστορίας..

Μια τέτοια δημοσκόπηση προβλήθηκε το Σάββατο  σε δημοσιογραφική διάσκεψη. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από την εταιρεία NOVERNA, τον Αύγουστο του 2015, για λογαριασμό της Ομάδας Κύπρου (ΟΚ). Μας είπαν πως η δημοσκόπηση καταδεικνύει «Προβάδισμα του «ΝΑΙ» έναντι του «ΟΧΙ» σε ένα πιθανό δημοψήφισμα, με τη πλειοψηφία να τηρεί μια μάλλον επιφυλακτική στάση αναμονής μέχρι να τεθεί ενώπιον της ένα τελικό σχέδιο λύσης…»

Συγκεκριμένα, στο υποθετικό σενάριο δημοψηφίσματος, η τάση για θετική ψήφο φτάνει το 30%, η τάση για αρνητική ψήφο το 26%, ενώ η πλειοψηφία (40%) δηλώνει αναποφάσιστη (ίσες πιθανότητες για ναι ή όχι). Πιο θετικές είναι οι μεσαίες και μεγαλύτερες ηλικίες, και από τις επαρχίες η Λευκωσία….»

Φαινεται αυτοί που αναλυσαν τη δημοσκόπηση δεν έλαβαν υπόψην την πλειοψηφία που είναι 40% που βρίσκεται σε αναμονή. Οπως και να έχει όμως ένα είναι το ζητούμενο:

Ολοι οι κύπριοι πολίτες επιθυμούν λύση αλλά όχι όποια λύση και νά’ ναι.

Οσοι τάχθηκαν τότε με το οχι δεν ήταν εναντίον της λύσης αλλά του συγκεκριμένου σχεδίου.Είναι στην πλειοψηφία τους αυτοί που σκέφτονται  ελεύθερα και αν μη τι άλλο έχουν προπονηθεί να διαβάζουν σε βάθος το περιεχόμενο των όποιων σχεδίων και όχι μόνο επικεφαλιδες.

Ο τρεχαντήρης

 

Περι εκλιπούσας και άλλα καινά δαιμόνια

Το έγγραφο, που κυκλοφόρησε στις 29 Ιουλίου το κατοχικό καθεστώς στην έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, αποτελεί βόμβα στα θεμέλια των διαπραγματεύσεων.

Δηλώσεις Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφα Ακιντζί μετά την συνάντηση των ηγετών

Στο έγγραφο του ψευδοκράτους αποκαλείται η Κυπριακή Δημοκρατία «από καιρό εκλιπούσα» και ότι στην Κύπρο υπάρχουν δύο δήθεν «ανεξάρτητα και κυρίαρχα κράτη».
Το έγγραφο αποδεικνύει ακόμα μια φορά  τις πραγματικές τουρκικές προθέσεις στην Κύπρο και καταρρίπτει το μύθο ότι η Τουρκία  διαθέτει τη βούληση να συνεργαστει για τη λύση του κυπριακού.
Ο κ. Ακκιντζί είναι καιρός να αποκτήσει πέραν από το όνομα και τη χάρη. Δηλαδή να αγωνιστεί για τα δίκαια όλων των Κυπρίων  και όχι των συμφερόντων της Τουρκίας .Γιατί η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι εκλιπούσα αό τη στιγμή που είναι ένα αναγνωρισμένο κράτος μέλος του ΟΗΕ και της Ε.Ε.Εκλιπούσαν θα πρέπει να γίνει η τούρκικη κατοχη και ο κύριος Ακκιντζί να είναι  έτοιμος να συνεργαστεί για τη λύση του κυπριακού στη βάση του διεθνούς δικαίου.
Αχ. 

Πότε θα φτιάξουν την «κονσόλα» στο ΡΙΚ; rik_2_2

Εδώ και 2-3 μήνες στο δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ  και σε ζωντανές εκπομπές η φωνή των εκφωνητών κούγεται μια στο γρηγορο και μια στο αργό ως να ακούμε κάποιον βρυτονο με μπάσα φωνή.

Κανένας αρμόδιος δεν το αντιλήφθηκε μέχρι σήμερα;

Ωχ.

 

Τι συμβαίνει με την Μετερεωλογική Υπηρεσία;

Πυκνή σκόνη στην Ατμόσφαιρα και στη Λεμεσό.

.

Μα τι συμβαίνει με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία; Μας λέει ο ένας λειοτυργός πως η σκόνη φεύγει το απόγευμα της Κυριακής και μετά θα αναπνεύσουμε καθότι από Δευτέρας θα βρέξει. Μετά βγαινει άλλος λειτουργός και λέει , Οχι ,  δεν σας τα είπαν καλά . Μετά τη σκόνη θα έχουμε υγρασία και ομίχλη ενω βροχές δεν αναμένονται ούτε και την Τετάρτη.

Αχ.