Ποιοί κάνουν αντιακελισμό….

Ετσι τους έμαθαν το γνωστό άσμα ασμάτων  της κολακείας,του άκριτου χειροκροτήματος, και της άρνησης να έχουν κριτική σκέψη… . Οποιος τολμήσει να σχολιάσει καλόπιστα ή και να ασκήσει πέραν των «επιτρεπτών » ορίων  κριτική για κακώς έχοντα στο ΑΚΕΛ  είναι αντιακελιστής….Η’ είναι φορέας αντιακελισμού επειδή σχολίασε την άνοδο του υιού Χριστόφια στο αξίωμα του Γ.Γ. της ΕΔΟΝ.Η’ επειδή χαρακτήρισε ως νεποτισμό του χειρίστου είδους  την εκλογή στην Κ.Ε. του ΑΚΕΛ της θυγατέρας του γαμπρού του υιού και της νύφης του τέως προέδρου της Δημοκρατίας και τέως Γ.Γ. του ΑΚΕΛ.Και την μη εκλογή αξιόλογων στελεχών των επαρχιακών οργανωσεων Λευκωσίας , Λεμεσού και άλλων τοπικών οργανώσεων τα οποία θυσιάζονται νυχθημερόν για το καλό του κόμματος και με ανιδιοτέλεια παραμένουν πιστοί σε αρχές και ιδέες..22174068_15490700.limghandler

Αντιακελισμό δεν κάνουν εκείνοι που κρίνουν αυστηρά τα όποια νοσηρά φαινομενα μέσα στους μηχανισμούς του ΑΚΕΛ αλλά εκείνοι που τα ενθαρρύνουν ως μεθόδους …«λεβεντιάς».

*Αντιακελισμό κάνουν εκείνοι που ταμπελώνουν τον οποιον διαφωνούντα με μεθόδους απαράδεκτες και αντικομματικές και  επικροτούν   την αναξιοκρατια  ως πράξεις για «τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του κόμματος…»

*Αντιακελισμό διαπράττουν όσοι τόσοι κτυπούσαν κάρτα υπακοής στην πρεσβεία της Αστερόεσσας, και δεχονταν τον ειδεχθή χαρακτηρισμό του oppinion leader ως μεσο χειραγώγησης της κοινής γνώμης το 2004 για να περάσει το εκτρωματικό σχέδιο Αναν.

***

Αντιακελισμό κάνουν εκείνοι που ενώ προκηρύσσουν θέσεις αντι προσλάβουν τους άριστους, τους ικανούς και τους ενάρετους ,  προσλαμβανουν εκείνους ή εκείνες που έχουν μπάρμπα στην Κορώνη ή και ειδικά προσόντα.1(176)

***

ΑΚΕΛιστές  είναι εκείνοι που θέλουν το ΑΚΕΛ να δυναμώνει να αγκαλιάζεται πλατιά από τις μάζες και να αντιμάχεται τις υπόγειες μεθόδευσεις για εκποίηση της κρατικής περιουσίας αλλά και τις όποιες μεθόδους κλεισίματος του κυπριακού κατ’ εντολήν των νεοιμπεριαλιστών και της νέας τάξης πραγμάτων.2(204)

***

ΑΚΕΛιστές είναι όλοι εκείνοι οι χιλιάδες ανώνυμοι που του ΑΚΕΛ το λάβαρο κρατώντας με βήμα σταθερό θέλουν να διαφυλάξουν αυτή τη λαϊκή κατάκτηση από εκείνους που το υπονομεύουν και που έχουν κάνει τη διαπλοκή …επιστήμη και τρόπο ζωής.

Αυτοί και αυτές  που είτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωση είτε  σε «φιλικά» και μη «φιλικά» πηγαδάκια χαρακτήρισαν την ηλεκτρονική εφημερίδα μας e-shocknews ως αντιακελικό site τους διαμηνύουμεν πως η ρετσινιές δεν μας πτοούν ούτε και θα μας εμποδίσουν να κρίνουμε και να επικρίνουμε  μεθόδους και πρακτικές που πόρρω απέχουν από την ιδεολογία  της Αριστεράς και της προόδου.

Τι είναι ο  νεποτισμός

Ο νεποτισμός είναι η οικογενειοκρατία, η οποία εκδηλώνεται με την παραχώρηση θέσεων και αξιωμάτων σε συγγενείς και φίλους. Είναι η εκμετάλλευση από κάποιον του αξιώματος ή της θέσης που κατέχει, για να προωθήσει συγγενικά ή άλλα πρόσωπα του περιβάλλοντός του σε θέσεις και αξιώματα χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια. Η πρακτική αυτή εμφανίζεται συνήθως στην πολιτική και τη θρησκεία.

*Β! ΝΕΠΟΤΙΣΜΟΣ (Από το Λατινικό nepos otis που σημαίνει εγγονός, ανεψιός)

Είναι η κυριαρχία μιας οικογένειας σε ορισμένο τομέα ομαδικής ζωής και ιδίως δράσης.(οικογενειοκρατία).
Είναι η εκμετάλλευση των δυνατοτήτων που δίνει σε κάποιον η εξουσία, η θέση που κατέχει για να εξασφαλίσει σε συγγενείς και φίλους αξιώματα, δημόσιες θέσεις, και προσβάσεις για σχέσεις και γνωριμίες.
Είναι η σκανδαλώδης τάση των προσώπων που πρωταγωνιστούν στην πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης  για να κατλάβουν ή να προωθήσουν συγγενείς και φίλους σε ανώτερες θέσεις και αξιώματα στους μηχανισμούς εξουσίας.
Είναι ένα  νοσηρό φαινόμενο σήψης, της κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής ζωής με τα γνωστά συμπτώματα διάλυσης.
Είναι ένα κοινωνικό και πολιτικό φαινόμενο που δεν έχει υγιείς βάσεις, και οδηγεί τη χώρα σε σταδιακή σήψη και ηθική παρακμή, διότι στην κατάληψη των θέσεων άσκησης εξουσίας, αντί των ενάρετων, εργατικών, εντίμων, ηθικών, ακέραιων και καταλλήλων, προτιμούνται οι συγγενείς και κομματικοί φίλοι. Κάθε ρουσφετολογικός μηχανισμός, κάθε νομεκνλατούρα και νεποτισμός περικλείουν από τη γέννηση τους τον ιό της δάλυσης μέσα από εσωτερικές τριβές, ανταγωνισμούς και αντιζηλίες. Αποτελούν ανασταλτικούς παράγοντες, τροχοπέδη που εμποδίζει και επιβραδύνει την πολιτική και κοινωνική εξέλιξη των κρατών και κοινωνιών, και οργανωμένων συνόλων.

Ο όρος νεποτισμός προέρχεται από τη λατινική λέξη νέπος (nepos, γεν. nepotis) που σημαίνει «ανεψιός» ή «εγγονός».

Ο αντι-Νέπος