Περού: Μέλη φυλής ιθαγενών επιτέθηκαν σε οικισμό και σκότωσαν 20χρονο

Μέλη μιας φυλής ιθαγενών που ζει αποκομμένη από τον σύγχρονο πολιτισμό στο τμήμα του Αμαζονίου που ανήκει στο Περού επιτέθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε έναν οικισμό σε απομακρυσμένη περιοχή, όπου ένας ιθαγενής σκότωσε έναν χωρικό ρίχνοντάς του ένα βέλος με το τόξο του, ανακοίνωσαν οι περουβιανές αρχές χθες.INDIGENOUS PEOPLE AGAIN PARALYZE WORKS OF A CONTROVERSIAL DAM IN THE BRAZILIAN AMAZON

Ο 20χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του από το βέλος, που καρφώθηκε στο στήθος του, την περασμένη Παρασκευή, στην περιοχή Μάδρε δε Διός ( Μητέρα του Θεού), ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού του Περού, προσθέτοντας ότι η επίθεση διαπράχθηκε από μέλη της φυλής Μάσκο Πίρο.

Η φυλή Μάσκο Πίρο, τα μέλη της οποίας ζουν συνήθως σε όχθες ποταμών, όπου αναζητούν αυγά χελωνών για να τρέφονται, είναι νομαδική. Τα μέλη της αποφεύγουν κάθε επαφή με άλλες κοινότητες. Ανθρωπολόγοι πιστεύουν ότι η φυλή αριθμεί περίπου 600 μέλη, που ζουν στη ζούγκλα, κοντά στα σύνορα με τη Βραζιλία.

Μέλη της Μάσκο Πίρο έχουν συγκρουστεί με υλοτόμους, λαθροκυνηγούς και λαθρέμπορους ναρκωτικών που εισέβαλαν σε περιοχές όπου ζουν. Ανθρωπολόγοι εκτιμούν ότι τα σύγχρονα εργαλεία ασκούν τελευταία έλξη στους ιθαγενείς, που επιτίθενται σε απομακρυσμένα χωριά και σε καταυλισμούς τουριστών.

Πέρυσι περίπου 100 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από δύο χωριά στην περιοχή Μάδρε δε Διός, έπειτα από μια επιδρομή μελών της φυλής που απέσπασαν τρόφιμα και εργαλεία. Οι αρχές του Περού απαγορεύουν κάθε σωματική επαφή με μέλη της Μάσκο Πίρο και άλλων απομονωμένων φυλών, κυρίως λόγω της έλλειψης ανοσίας των ιθαγενών σε πολλούς ιούς.