4ωρη σταση εργασίας αύριο στα κρατικά νοσοκομεία

Θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας 

Σε τετράωρη απεργία κατέρχεται αύριο ο Κλάδος Τεχνολόγων, Ακτινολόγων, Φυσιοθεραπευτών, Εργοθεραπευτών, Πυρηνικής και Ακτινοθεραπείας, ο οποίος θεωρεί πως πρέπει να μπει ένα τέλος στα παιγνίδια με την υγεία των πολιτών.ÐÁÓÕÊÉ - 48 ÁÐÅÑÃÉÁ - ÍÏÓÏÊÏÌÅÉÁ

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΑΣΥΔΥ αναφέρει ότι η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 07:30 μέχρι τις 11:30.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση ο κλάδος προχωρεί στην απεργία, αφού μια κακή αυτονόμηση, χωρίς τη συμβολή όλων των εμπλεκομένων, ισούται με διάλυση των κρατικών νοσηλευτηρίων, με αποτέλεσμα ο Κύπριος πολίτης να μην έχει αξιοπρεπή φροντίδα υγείας σε συνθήκες ποιότητα και ασφάλειας.

Επιπλέον, θεωρεί ότι η υποστελέχωση των τμημάτων οδηγεί σε δυσλειτουργία τους και σε λίστες αναμονής, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία και τη μη έγκαιρη εξυπηρέτηση του Κύπριου ασθενή.

“Στον τομέα της υγείας δεν πρέπει να γίνονται εκπτώσεις. Ενώ οι ανάγκες είναι μόνιμες στα κρατικά νοσηλευτήρια προσλαμβάνεται προσωπικό σε έκτακτη βάση, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλά λειτουργικά προβλήματα. Λόγω των εκτάκτων συμβολαίων και της αλλαγής προσωπικού γίνεται μεγάλη σπατάλη δημόσιου χρήματος και χρόνου για την εκπαίδευση κάθε φορά, που γίνεται πρόσληψη νέου προσωπικού”, σημειώνει.

Επιπλέον, ζητά -όπως όλοι οι εργαζόμενοι- την επαγγελματική του αναγνώριση με την τοποθέτηση στην επιστημονική πυραμίδα, όπως συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη, εκφράζοντας την πεποίθηση πως η επαγγελματική μας καταξίωση είναι το ελάχιστο, που μπορεί να τους δοθεί μπροστά σε αυτά που προσφέρουν καθημερινά στους συνανθρώπους τους.

Το προσωπικό θα προσέλθει κανονικά στην εργασία του στις 07:30 και μέχρι τις 11:30 θα παραμείνει στην κεντρική είσοδο του κάθε νοσοκομείου.

Στο μεταξύ, στο Ακτινολογικό (x-ray), στον Αξονικό Τομογράφο, στο Τμήμα Καθετηριασμού και στη φυσιοθεραπεία θα υπάρχει προσωπικό ασφάλειας, με ένα άτομο στο κάθε τμήμα, για εξαιρετικά επείγοντα περιστατικά.

Σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι ως αποτέλεσμα των απεργιακών κινητοποιήσεων μερίδας των επαγγελματιών υγείας στα δημόσια νοσηλευτήρια την Πέμπτη, 7 Μαΐου 2015 από τις 7:30 π.μ. μέχρι τις 11:30 π.μ., κατά τη διάρκεια της απεργίας, τα δημόσια νοσηλευτήρια θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

Σημειώνεται επίσης ότι τα σοβαρά περιστατικά που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των ασθενών θα αποστέλλονται σε νοσηλευτήρια του ιδιωτικού τομέα, για ενδονοσοκομειακή νοσηλεία.