Τα μέλη της ΠΟΕΔ εξουσιοδότησαν το ΔΣ για λήψη μέτρων

imagewΣτις κάλπες προσήλθαν σήμερα οι δάσκαλοι μέλη της ΠΟΕΔ και ψήφισαν να δοθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο η εξουσιοδότηση να προχωρήσει στη λήψη μέτρων αν αυτό κριθεί αναγκαίο “με στόχο να αποτραπεί ο οποιοσδήποτε ατεκμηρίωτος διαχωρισμός μεταξύ Ειδικής, Προδημοτικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης, να διεκδικηθεί η διασφάλιση συνθηκών ασφάλειας και υγείας στις σχολικές μας μονάδες και να απαιτηθεί η εύρυθμη και ομαλή λειτουργία τους”. Το ποσοστό όσων ψήφισαν υπέρ της εξουσιοδότησης ανήλθε στο 96,46%.

Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Παγκύπριας Γενικής Συνέλευσης της ΠΟΕΔ, η οποία, σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτή έγινε κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, λόγω της έξαρσης της πανδημίας.

Η Οργάνωση τονίζει περαιτέρω ότι θα αξιοποιήσει με υπευθυνότητα την εξουσιοδότηση των συναδέλφων, με στόχο τη διασφάλιση συνθηκών ασφάλειας και υγείας αλλά και την ομαλή λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων.

Σημειώνει, επίσης, το γεγονός ότι “παρόλες τις αντικειμενικές δυσκολίες, η συμμετοχή των συναδέλφων ήταν ικανοποιητική και αντιπροσωπευτική της βούλησής τους”. Με σεβασμό, όπως επισημαίνει, στα πρωτόκολλα ασφάλειας και υγείας, αλλά και στις δημοκρατικές διαδικασίες, τα μέλη της ΠΟΕΔ, “προσήλθαν στις κάλπες και έδωσαν με τεράστια πλειοψηφία την εξουσιοδότηση στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ, για λήψη δυναμικών μέτρων, σε περίπτωση που αυτό κριθεί απόλυτα αναγκαίο, με στόχο να αποτραπεί ο οποιοσδήποτε ατεκμηρίωτος διαχωρισμός μεταξύ Ειδικής, Προδημοτικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης, να διεκδικηθεί η διασφάλιση συνθηκών ασφάλειας και υγείας στις σχολικές μας μονάδες και να απαιτηθεί η εύρυθμη και ομαλή λειτουργία τους”.