Το ΑΚΕΛ εναντίον προέδρου ΔΗΣΥ: Μπροστά στην καρέκλα είναι ικανοί για όλα

Το ΑΚΕΛ με δήλωση του εκπροσώπου του αναφορικά με την χθεσινή  συνέντευξη του προέδρου του ΔΗΣΥ στο ΡΙΚ, αναφέρει:

“Η σύγκρουση στον Δημοκρατικό Συναγερμό και οι μεταξύ τους αλληλοκατηγορίες αποτελούν εσωτερικό τους θέμα. Τα όσα όμως δήλωσε ο Πρόεδρος του Συναγερμού στη χθεσινή του συνέντευξη στο ΡΙΚ αποκαλύπτουν κάτι που αφορά όλο τον λαό: Ότι αυτοί που κυβερνούν σήμερα τον τόπο, δεν έχουν ούτε φραγμούς, ούτε αρχές στη δίψα τους να κρατηθούν στην εξουσία.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου, σε μια εντυπωσιακή κωλοτούμπα, τα μάσησε σε σχέση με τη μορφή λύσης του Κυπριακού. Επιχειρεί έτσι να απευθυνθεί στους αντιομοσπονδιακούς κύκλους, όμως στην πραγματικότητα αυτό που κάνει είναι να ανοίγει την πόρτα στις συνομοσπονδιακές ιδέες των Βρετανών ή και στα δύο κράτη που συζητούσε άλλωστε και ο Νίκος Αναστασιάδης. Επιπρόσθετα, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ που αυτολιβανίζεται ως «φιλελεύθερος», άνοιξε χθες την πόρτα ακόμα και για συμμετοχή του νεοφασιστικού ΕΛΑΜ στην κυβέρνηση, αν ο Συναγερμός κερδίσει τρίτη θητεία. Όσο δε για τις πολλές υποσχέσεις του κ. Νεοφύτου για το μέλλον του τόπου, αυτές δεν διαφέρουν σε τίποτα από τις δεσμεύσεις του κ. Αναστασιάδη που όλοι γνωρίζουν τι σημαίνουν. Άλλωστε, τι να πει στον λαό ο καλύτερος φίλος των τραπεζών και των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων;

Το μόνο που επιβεβαίωσε ο κ. Νεοφύτου εψές είναι ότι αυτοί που κυβερνούν σήμερα, μπροστά στην καρέκλα της εξουσίας είναι ικανοί για τα πάντα.”