Διακοπή μαθημάτων σήμερα στα δημοτικά σχολεία

 

Η ΠΟΕΔ ζητά επαναφορά του παλιού καθεστώτος με τους αντικαταστάτες

 

ρΔιακοπή των μαθημάτων σε δημοτικά, ειδικά σχολεία και νηπιαγωγεία από τις 1105 ως τις 1140 σήμερα, 11 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει η ΠΟΕΔ, εκφράζοντας τη διαφωνία της για τη μονομερή – όπως αναφέρει – εφαρμογή της ρύθμισης του χρόνου απασχόλησης αντικαταστατών εκπαιδευτικών.ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΑΣΜΟΣ

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι μαθητές θα παραμείνουν στην αυλή των σχολειών και θα ληφθεί κατάλληλη μέριμνα για παιδονομία.

Με τη λήξη του μέτρου, προστίθεται, «τα μαθήματα θα συνεχιστούν κανονικά και οι γονείς θα παραλάβουν τα παιδιά τους τη συνηθισμένη ώρα».

Για τους σκοπούς της εκδήλωσης θα αναρτηθούν πανό με συνθήματα σε κεντρικά σχολεία όλων των πόλεων, ενώ η Κεντρική Γραμματεία της ΠΟΕΔ θα παρευρίσκεται και θα συμμετέχει στη διαμαρτυρία στο δημοτικό σχολείο Ελένειο.

Η ΠΟΕΔ «τονίζει ότι εξακολουθεί να ζητά επαναφορά του προηγούμενου καθεστώτος σ’ ότι αφορά τον χρόνο απασχόλησης των Αντικαταστατών, μια πρακτική καταξιωμένη στον χρόνο και απαραίτητη σήμερα όσο ποτέ άλλοτε μέσα στη δίνη των δοκιμασιών που υφίσταται το δημόσιο σχολείο».