Σοβαρότατα κενά στις αποφάσεις του Υπ.Παιδείας, λέει ο Σύνδεσμος Γονέων του Λυκείου Αποστόλου Βαρνάβα

  imagewΕντοπισμό “σοβαρότατων κενών στις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας που αφορούσαν τα μέτρα πρόληψης, εντοπισμού και διασποράς του ιού στις σχολικές μονάδες” διαπιστώνει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Γονέων του Λυκείου Αποστόλου Βαρνάβα, μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο σχολείο.

Το ΔΣ του Συνδέσμου Γονέων συνήλθε σε έκτακτη συνεδρία και σύμφωνα με ανακοίνωσή, διαπίστωσε, “απουσία υποχρεωτικής θερμομέτρησης μαθητών και προσωπικού κατά την είσοδο στη σχολική μονάδα και ενώ υπήρχε επαρκής ποσότητα προστατευτικών υλικών στο σχολείο όπως μάσκες και γάντια η οδηγία ήταν να μην δοθούν σε μαθητές”.

Διαπίστωσε, επίσης, “απουσία συνεργείου καθημερινής απολύμανσης του σχολείου και η πολυδιαφημιζόμενη παρουσία της κινητής μονάδας δειγματοληψίας καθυστέρησε αδικαιολόγητα να επισκεφθεί το σχολείο κάτι που έγινε κατορθωτό μόλις την περασμένη Παρασκευή 15.05.20, πέντε ολόκληρες μέρες από τη λειτουργία του σχολείου”.

Το ΔΣ του Συνδέσμου Γονέων αναφέρει ότι “το δείγμα, όπου και εντοπίστηκε το κρούσμα αφορούσε μόλις 21 μαθητές από σύνολο 169 μαθητών της Γ’ Λυκείου και το 1/3 του εκπαιδευτικού και λοιπού προσωπικού το οποίο  έπρεπε να συμμετέχει στις διαδικασίες δειγματοληψίας προ της έναρξης λειτουργίας του σχολείου στις 11.05.20”.

Το δείγμα αφορούσε μόνο μαθητές από τη Β’ Ομάδα της Γ’ Λυκείου ενώ η  Α’ Ομάδα που βρισκόταν στο σχολείο τις προηγούμενες μέρες και πιθανόν να έχει εκτεθεί, δεν έχει περάσει από κανέναν έλεγχο, σημειώνει.