Για αλαλούμ στον τομέα της Παιδείας, κάνει λόγο το ΑΚΕΛ

sxoleia-696x391Για αλαλούμ στον ευαίσθητο τομέας ττης Παιδείας κάνει λόγο το ΑΚΕΛ το οποίο όπως αναφέρει προκλήθηκε μετά τις χθεσινές αποφάσεις της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων.

Σε δήλωσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου σημείωσε τα πιο κάτω:
·         “Μέλη της επιστημονικής ομάδας που συμβουλεύει την κυβέρνηση δηλώνουν ότι αυτό που τελικά αποφασίστηκε δεν ήταν στον Οδικό Χάρτη και ότι αιφνιδιάστηκαν από τις αποφάσεις.
·         Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις δηλώνουν ότι αυτό που αποφασίστηκε χθες στο Προεδρικό δεν έχει καμία σχέση μ’ αυτά που τους έλεγε όλο το προηγούμενο διάστημα ο Υπουργός Παιδείας.
·         Η κυβέρνηση σε κάποια θέματα λέει ότι ακολουθεί τις υποδείξεις των ειδικών, σε κάποια άλλα θέματα λέει ότι αυτή αποφασίζει και είναι δική της η ευθύνη. Οι πολίτες διερωτώνται στη βάση ποιων δεδομένων και ποιων σκοπιμοτήτων η κυβέρνηση ακολουθεί τη μια ή την άλλη προσέγγιση.
Το θέμα είναι ότι το αλαλούμ και η σύγχυση ενισχύουν την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα που βιώνουν οι πολίτες στην περίοδο της πανδημίας. Κι αυτό είναι η χειρότερη εξέλιξη, τη στιγμή που επιχειρείται η σταδιακή άρση των περιορισμών, που όλοι υποστηρίζουμε.
Εμείς δεν πρόκειται να πούμε αν πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία ή όχι. Σ’ αυτό το λόγο έχουν οι ειδικοί. Από τη στιγμή όμως που, με ευθύνη της κυβέρνησης, λήφθηκαν οι αποφάσεις, αυτή θα πρέπει να μεριμνήσει για τη διασφάλιση όλων των απαραίτητων μέτρων, για τη διαμόρφωση αυστηρών πρωτοκόλλων και διαδικασιών έτσι ώστε η προστασία της υγείας των παιδιών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους να είναι η πρώτη προτεραιότητα.”