H πολιτική του έρποντας και λείχοντας …

Η συνεχής υποχωρητική στάση  της κυβέρνησης  του κυριου «Δεσμεύομαι» και της «μηδενικής ανοχής»,του «θα παραιτηθεώ αν  διαπιστωθεί  και μπλα, μπλα μπλά»  εκτρέφει δυστυχώς την τουρκική αδιαλλαξία. Ετσι για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες ο τούρκος υπουργός για Ευρωαικές υποθέσεις Β.Μποζκίρ αποκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία ως «εκλιπών κράτος»images-Bozkir-EU-N-02290130-717e-11e4-bb83-09137c619cbb-jpg201411211823512-300x203

Η επιστολή με αποστολέα τον Τούρκο Υπουργό Μποζκίρ και αποδέκτη την εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία κ. Πίρι, αναφέρει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έπαψε να υφίσταται από το 1963.
Είναι η δεύτερη φορά, μετά τη δήλωση της Τουρκίας στο Συμβούλιο Σύνδεσης που αποκάλεσε και τότε την Κυπριακή Δημοκρατία ως εκλιπούσα, και ο τότε  Ελληνας ΥΠΕΞ Βαγγέλης Βενιζέλος  δεν κούνησε το δακτυλάκι του να υπεραμυνθεί την Κύπρο.Τότε η κυβέρνηση αντι να καταγγείλει  την Τουρκία επέκρινε την ευρωβουλευτή Ελένη Θεοχαρους που τα είπε ένα χεράκι και στους τούρκους  και στους ευρωπαίους εταίρους  και στον χοντρομπαλά Βαγγέλη

Ο Ιωάννης Κασουλίδης  ο οποίος δεν ήθελε να συγκρουστεί με τους ευρωπαίους εταίρους  για τις κυρώσεις  εναντίον της Ρωσίας έχει καμιά πρόθεση -λέμε τώρα-να κτυπήσει το χέρι του  στο τραπέζι και να βροντοφωνάξει σε εκείνους τους υποκριτές της κομισίόν φτάνει πια ;

Η πολιτική του έρποντας και λείχοντας οδηγεί δυστυχώς στην υποδούλωση και στον απόλυτο εξευτελισμό.Και δεν αξίζουν σε αυτό τον καθημαγμένο τόπο άλλοι εξευτελισμοί

Γκ.

 

Πήγαν άδικα τα συγχαρίκια  του Φούληlink_1617671_se-link_image 

Τι γκατεμιά και αυτή  για τον πρόεδρο του Συναγερμού.Πήγε να δώσει δημόσια συγχαρητήρια στον Πρόεδρο Αναστασιαδη επειδή πριν λίγες μέρες είπε πως θα παραιτηθεί αν διαπιστωθεί εμπλοκή με το δικηγορικό του γραφείο και την Ράιαν Αίαρ και έσκασε άλλη βόμβα αποκαλύψεων. Χθες η ανακοίνωση του ΔΗΣΥ ήταν «από την πόλην ερχομαι και στην κορφή κανέλα». Η’ άλλως  παρέπεμπε στο γνωστό «γνωμικό»  «καμήλα …αερίζεται στο Πεντάκωμο.»

Αχ ρε Φούλη μην προτρέχει η γλώσσα σου γιατί όταν εσύ κατσουφιάζεις συννεφιάζει  και στην Πινδάρου ….Εσυ βέβαια δεν ρίχνεις τασάκια αλλά οι στριγκιές παουρκές φτάνουν μέχρι  το παζάρι τ’Αγ’Αντωνιού

Ωχ.

Σε κάθε κουτάλα και μαϊντανός ο Αρχιεπίσκοπος

Κάθε Κυπριακή μετά τη εκκλησιαστική λειτουργία τα Μ.Μ.Ε  στήνουν καρτέρι έξω από  τους ναούς όπου Resizer.ashxπαρίσταται ο προκαθήμενος και περιμένουν με αγωνία  το χρυσό του λόγο.Αλλωστε δεν είναι τυχαία που από Ηρόδοτος έγινε Χρυσόστομος. Χθες τον ακούσαμε να δικαιολογεί  τον φίλο του Πρόεδρο  και  τις ματσαράγκες με την Ράιαν Αίαρ. Τον ακόσαμε να κακολογεί τους πρώην υπαλλήλους  και πιλότους της εκλιπούσας εταιρείας των Κ.Αερογραμμών ως χαραμοψούμηδες  και ότι η εταιρεία έπρεπε να κλείσει πριν 30 χρόνια. Βέβαια αυτός που να θυμηθεί όταν η Κύπρος με την κριση στο Ιράκ  και την λεγόμενη επιχερίηση θύελλα της ερήμου έμπαινε στη λίστα της πολεμικής ζώνης, μόνο οι Κυπριακές Αερογραμμές πετούσαν και κρατούσαν την σύνδεση  της Κύπρου με τον έξω κόσμο. Τότε ο προκαθήμενος είχε άλλες ασχολίες ε κάτι μπίζνες  στην Τοξεύτρα και δεν έδωσε σημασία  στην απομόνωση της Κύπρου. Τώρα τρέχει να δώσει και συμβουλές στον Τσίπρα…Να είναι λέει φρόνιμος και υπακουος  και να μην τα βάζει  με τους ισχυρούς…Καθοδηγεί και τους τραπεζίτες να δίνουν δάνεια και χαλαρώσεις….

Ολα τα ξέρει ο Αρχιεπίσκοπος  μας …Μα πιο πολύ τον ενδιαφέρει η εικόνα του φίλου Νίκου Αναστασιάδη. Εχει και μια αγωνία ο Χρυσόστομος Β’ μπας  και υλοποιήσει τις απελές του ο Πρόεδρος να παραιτηθεί και πάνε στράφι οι επενδύσεις στην Πόλη Χρυσοχούς  και στην ευρύτερη παφιακή περιφέρεια.

Γι’ αυτό σε κάθε συνταγή σε κάθε μαειρκάν ο Προκαθήμενος θα είναι ο πάσης Κύπρου μαϊντανός.

Γκ.

Μην μου μαραζώνετε τες κορούδες του Προέδρου

Μα γιατί κάποιοι επιμένουν να πικραίνουν  τες κορούδες του Προέδρου.Είναι τόσο συμπαθητικά κορίτσια και πολύ τρέντι σαν τον παπά τους. Την μια φορά με τα εκατομμύρια  του πεθερού την άλλη με το δικηγορικό που ήθελε να ανοίξει τα φτερά του με μια αεροπορική εταιρεία.Κανεί όλαν. Αφήστε τες κορούδες να χαούν την προεδρίαν του παπά τους.Τρία χρόνια και κάτι μήνες τους έμειναν .

Και η Αντρη δεν προλαμβαίνει να πηγαίνει στον Αη Γιώρκην του Αλαμάνου και να προσεύχεται στην χάρην του να μην αφηνει κανέναν να μαραζώνει την αγίαν οικογένειαν.

Αχ.

Νέες απολύσεις στη ΧΑΡΑΥΓΗ 

Πριν μια βδομάδα ανακοινώθηκαν νέες απολύσεις σε ΧΑΡΑΥΓΗ  και ΑΣΤΡΑ  χωρίς να αποκλείεται να υπάρξει και τρίτος γύρος . Δεν ακούστηκε καμιά δημόσια διαμαρτυρία από πλευράς συντεχνίας ενώ όπως μας είπαν επηρεαζόμενοι αν εγίνονταν αλλού απολύσεις θα έσκιζαν  τα πνευμόνια τους  από ιεράν   αγανάκτηση .Τώρα  η σιωπή των αμνών  και …η φαττούχα συνεχίζει ακάθεκτη το μπακαλίστικον  έργον «τρεις το λάδιν τρεις το ξίδιν  έξι το λαδόξιδον»….

Εμείς δεν θα πούμε wellcome to the club των ανέργων  γιατί είναι με λύπη που πληροφορηθήκαμε τα συμβάντα.Και ευχόμαστε η καμπάνα της απόλυσης να μην κτυπήσει για κανέναν άλλον.

Κίλλερ