Ο ευρηματικός και ευέλικτος Γιαννάκης Κασουλίδης!

 

Πολύ ευρηματικός, εξαιρετικά τολμηρός και τρομερά ευέλικτος ο Υπουργός Εξωτερικών μας! kasoulidis-600x250Τί κι αν είμαστε μικρό κράτος, έχουμε ένα Γιαννάκη Κασουλίδη αντάξιο του μεγέθους της Κύπρου μας.   Από μικρό τον φώναζαν Γιαννάκη μέχρι που πήρε οφύκια για να γίνει Ιωάννης και να αποκτήσει εκτόπισμα.   Ο άνθρωπος θέλει να αναβαθμίσει τις σχέσεις της χώρας μας με την Αλβανία. Δεν θα άφηνε ποτέ μια τέτοια ευκαιρία ανεκμετάλλευτη, για να πάει σε συνόδους των Βρυξελλών , όπου θα συζητούνταν οι σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας και θα βρισκόταν αντιμέτωπος με τα δύσκολα. Τί δηλαδή, να ανοίξει το στόμα του και να πει ότι δεν πρέπει να υπάρξουν κυρώσεις κατά της Μόσχας κι ότι αυτό είναι ενάντια στα συμφέροντα της Κύπρου, μπροστά στους φίλους του τους Γερμανούς, τους Βρετανούς και λοιπούς αντιρώσους ευρωπαίους ομολόγους του; Ποτέ! Θα αναιρούσε τον εαυτό του. Συμπεριφέρθηκε λοιπόν σαν μαθητούδι που παίζει τον άρρωστο για να μην πάει σχολείο προκειμένου   να γλυτώσει το διαγώνισμα. Είναι κι αυτή μια στάση που αν την αναλύσεις εξυπακούει τόλμη , ευελιξία και ευρηματικότητα, όταν βεβαίως θεωρεί ότι απευθύνεται σε χάννους!

ΜΙΔ

 

Αλλο Ελλάδα, άλλο Κύπρος!

Τα δυο τους πόδια σε ένα παπούτσι έβαλε ο Τσίπρας στους υπουργούς της κυβέρνησης Αναστασιάδηgewrgiadis με τις προσεγγίσεις του, έστω κι αν δεν το παραδέχονται οι δικοί μας. Ηδη η νέα ελληνική κυβέρνηση ανέστειλε τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης μεγάλων οργανισμών του δημοσίου γιατί είναι ξεκάθαρο πως επρόκειτο για καθαρό ξεπούλημα δημόσιου πλούτου σε αετονύχηδες. Εδώ, στην Κύπρο καμώνεται πως δεν ιδρώνει κανένα από τα αυτιά του ο Υπουργός Οικονομικών μας. Οι ιδιωτικοποιήσεις της ΣΫΤΑ, των λιμανιών και της Αρχής Ηλεκτρισμού θα προχωρήσουν χωρίς παρεκκλίσεις, μας διαβεβαιώνει.

Στο κάτω κάτω άλλο Ελλάδα και άλλο Κύπρος! Θα μας το πείτε κι αυτό Χάρη;

Τα άμεμπτα που έγιναν μεμπτά

Ουδέν μεμπτόν για τ ον Πρόεδρο Αναστασιάδη είχαν γράψει όλες σχεδόν οι εφημερίδες την επομένη πουryanair_1813487b δόθηκε η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή στη δημοσιότητα με τις σαφείς αναφορές του στις παρατυπίες που έκαναν οι δικηγόροι του γραφείου ΝΙΚΟΣ ΧΡ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ.   Πρόβαλαν με πηχυαίους τίτλους όλα εκείνα που έβγαζαν καθαρό τον Πρόεδρο και παραγνώρισαν τελείως ή υποβάθμισαν τις επισημάνσεις του κ. Οδυσσέα Μιχαηλίδη ότι το δικηγορικό γραφείο «Νίκος Χρ. Αναστασιάδης και συνεταίροι» φαίνεται να προέβη σε ενέργειες που συγκρούονταν με αρχές ηθικής δεοντολογίας. Εκαναν γαργάρα το γεγονός ότι ξεσκέπαζε την εξαπάτηση που διέπραξαν οι δύο δικηγόροι του , οι οποίοι δεν αποκάλυψαν την πραγματική τους ταυτότητα και τον πραγματικό εργοδότη τους. Είναι κι αυτό δείγμα της …διερευνητικής δημοσιογραφίας που κυριαρχεί στον τόπο μας! Ευτυχώς που κάποιοι άνοιξαν το στόμα τους για να δοθεί η απαιτούμενη δημοσιότητα σε ένα θέμα που προσβάλλει θεσμούς και μάλλον επιβεβαιώνει τη σαθρότητα που κυριαρχεί τριγύρω μας.

Θέμα λήξαν!

Με αυτή την ανακοίνωση που έβγαλε χθες το βράδυ ο πρόεδρος το θέμα με την Ryanair επιχειρείται να anastasiadis_11θεωρηθεί λήξαν. Ετσι συνήθως γίνεται . Μετά από τον θόρυβο που προκαλεί ένα σκάνδαλο, δίνεται σινιάλο από το προεδρικό να παύσει το πυρ και ο πάταγος τερματίζεται. Θυμηθείτε τί έγινε με την υπόθεση της Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας. . Μετά τα τόσα και τόσα που ειπώθηκαν εκατέρωθεν επήλθε η ηρεμία. Το θέμα είναι λήξαν είπε τότε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και τα ΜΜΕ υπάκουσαν. Από τότε κανείς πια δεν μιλά για τα σκανδαλώδη θέματα που άνοιξαν και έμειναν αναπάντητα.Ο καθένας το βασίλειό του, ένα ακόμη σκουπίδι θα τοποθετηθεί κάτω από το χαλί και η   ζωή συνεχίζεται….