Πρόεδρος ΔΗΚΟ:«Να πιάσουμε τις τράπεζες από τα κέρατα για να κάνουν αναδιαρθρώσεις»

Είμαστε έτοιμοι να μπούμε σε ένα διάλογο με την Κεντρική Τράπεζα και την Κυβέρνηση για να εξαναγκάσουμε τις τράπεζες να κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, τονίζοντας πως “πρέπει να πιάσουμε τις τράπεζες από τα κέρατα και να τις αναγκάσουμε να προχωρήσουν σε αναδιαρθρώσεις”.ÐÑÏÅÄÑÏÓ ÄÇÊÏ Í ÐÁÐÁÄÏÐÏÕËÏÓ - ÅÊËÏÃÅÓ Â' ÖÁÓÇÓ

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, ο Νικόλας Παπαδόπουλος είπε πως η θεωρία της Κυβέρνησης φαίνεται να είναι πως όλα κυλούσαν περίφημα και το πρόβλημα στην κυπριακή οικονομία προκλήθηκε τους τελευταίους δύο μήνες με την εμπλοκή στο ζήτημα των εκποιήσεων.

“Αυτή δεν είναι η δική μας διαπίστωση και πιστεύω δεν είναι ούτε διαπίστωση του κυπριακού λαού, γιατί τα τελευταία δύο χρόνια το κατά κεφαλήν εισόδημα της Κύπρου έχει καταρρεύσει, έχουμε το υψηλότερο ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων στην ιστορία των τραπεζών και ένας στους τρεις συμπολίτες μας ζει αυτή τη στιγμή κάτω από το όριο της φτώχειας”, συμπλήρωσε.

Αυτά, συνέχισε, δεν τα προκάλεσε η Βουλή, αλλά “η κακή και λανθασμένη απόφαση για το κούρεμα του Μαρτίου 2013” και κάλεσε την Κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει εάν θεωρεί ότι το μνημόνιο είναι τέλειο και δεν επιδέχεται οποιωνδήποτε αλλαγών ή συμφωνεί ότι κάποιες πρόνοιες του είναι λανθασμένες και επιζήμιες για την κυπριακή οικονομία και πρέπει να αλλάξουν.

Πρέπει να επαναδιαπραγματευτούμε το μνημόνιο και πρέπει να το αλλάξουμε, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το σκέλος που αφορά τον τραπεζικό τομέα, ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος και υπογράμμισε πως “πρέπει να πιάσουμε τις τράπεζες από τα κέρατα και να τις αναγκάσουμε να προχωρήσουν σε αναδιαρθρώσεις”, ενώ διερωτήθηκε “γιατί δεν το κάνουν; “.

Υπενθυμίζοντας πως “έχουμε προτείνει συγκεκριμένες λύσεις”, ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε ετοιμότητα για διάλογο με την Κεντρική Τράπεζα και την Κυβέρνηση “για να εξαναγκάσουμε τις τράπεζες να κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν”.

“Αν η Κυβέρνηση θεωρεί ότι όλα πάνε περίφημα, τότε δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε. Αν συμφωνούν μαζί μας ότι κάτι πρέπει να αλλάξει, εδώ είμαστε και είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε εποικοδομητικά σε αυτήν την προσπάθεια”, κατέληξε στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ.