Θέματα της εκπαίδευσης συζήτησαν ο Υπουργός Παιδείας και η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης

Για όλο το εύρος των θεμάτων της εκπαίδευσης συζήτησαν ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου και η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους, σε σημερινή συνάντηση τους, στα Κεντρικά Γραφεία της Αλληλεγγύης, στη Λευκωσία.imagew

Σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνάντησης, η κα. Θεοχάρους είπε ότι συζήτησαν με τον Υπουργό όλα τα φλέγοντα ζητήματα της εκπαίδευσης των παιδιών εδώ στην Κύπρο, αρχίζοντας από την προδημοτική εκπαίδευση μέχρι και την μεταπανεπιστημιακή.

«Κατάθεσε το όραμα του ο Υπουργός και καταθέσαμε και εμείς τις δικές μας τις εισηγήσεις. Θέλω να εκφράσω την ευαρέσκεια μου διότι σε πάρα πολλά σημεία ταυτίζονται οι θέσεις μας, και να είναι βέβαιος ο Υπουργός ότι η Αλληλεγγύη όντας ένα πρωτοπόρο Κίνημα όσον αφορά την ανάπτυξη της σωστής ανθρωπιστικής παιδείας στον τόπο μας, θα είναι πάντοτε συμπαραστάτης του», συμπλήρωσε.

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, στις δικές του δηλώσεις είπε ότι με το Κίνημα Αλληλεγγύη είχαν μια συνάντηση στα πλαίσια του διαλόγου που γίνεται με τις πολιτικές δυνάμεις, και με την ευκαιρία συζήτησαν για όλο το εύρος των θεμάτων της εκπαίδευσης, της Παιδείας και του πολιτισμού, «συμφωνώντας ότι είναι ίσως ότι πολυτιμότερο έχει η χώρα μας και ειδικότερα ο κυπριακός ελληνισμός».

Ανέφερε, επίσης, ότι συζήτησαν για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, για τα θέματα του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.
Συζήτησαν, συνέχισε ο κ. Προδρόμου, και για την μεταρρυθμιστική προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά και για ιδέες και καινοτομίες που υπάρχουν για τη συνέχεια.

«Έχω δεχτεί κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, τις οποίες και θα εξετάσουμε και θα αξιολογήσουμε. Εξάλλου για αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντικό να βρισκόμαστε σε διάλογο με τις πολιτικές δυνάμεις, και βεβαίως πρέπει να προσθέσω ότι αυτή η διαδικασία του διαλόγου δεν ολοκληρώνεται σήμερα, αλλά σήμερα αρχίζει. Θα έχουμε λοιπόν επαφές και διαβουλεύσεις και φυσικά έχω διαβεβαιώσει ξανά την Πρόεδρο του Κινήματος Αλληλεγγύη, ότι στο υπουργείο είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε θέματα κρίνουν ανά πάσα στιγμή ότι πρέπει να μας επισημάνουν», κατέληξε.

Στο μεταξύ, ο Υπουργός Παιδείας συναντήθηκε σήμερα και με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργο Λιλλήκα. Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις.