Σνόουντεν: Το iPhone περιέχει κρυφό λογισμικό κατασκοπείας

 

Ο Eντουαρντ Σνόουντεν δεν χρησιμοποιεί iPhone επειδή το κινητό περιέχει κρυφό λογισμικό που ενεργοποιείται εν αγνοία του χρήστη και συλλέγει δεδομένα, δηλώνει ο δικηγόρος του πληροφοριοδότη.

«Ο Έντουαρντ δεν χρησιμοποιεί ποτέ iPhone, έχει ένα απλό τηλέφωνο» δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti ο δικηγόρος του Σνόουντεν, Ανατόλι Κουτσέρενα.iphone_6

«Το iPhone έχει ειδικό λογισμικό, το οποίο μπορεί να ενεργοποιεί τον εαυτό του χωρίς να πατήσει ο χρήστης κάποιο κουμπί, και συλλέγει πληροφορίες για αυτόν. Επομένως αρνείται να χρησιμοποιήσει αυτό το τηλέφωνο για λόγους ασφάλειας» είπε ο Κουτσέρενα σύμφωνα με το Sputnik News, την αγγλόφωνη υπηρεσία του Ria Novosti.

Μετά τις αποκαλύψεις που έκανε το 2013 ο Σνόουντεν για το πρόγραμμα μαζικής παρακολούθησης από την αμερικανική υπηρεσία NSA και τη βρετανική GCHQ, η Apple και άλλοι γίγαντες του διαδικτύου, όπως η Google και η Facebook, αρνήθηκαν ότι συνεργάζονταν ενεργά.

Ζήτησαν μάλιστα από την αμερικανική κυβέρνηση να αλλάξει τη νομοθεσία για τη συλλογή προσωπικών δεδομένων.

Επιπλέον, η Apple ενίσχυσε την ασφάλεια των συσκευών της και υποστηρίζει μάλιστα ότι η νέα έκδοση του λειτουργικού της συστήματος, το iOS 8, καθιστά αδύνατη την αποκρυπτογράφηση των δεδομένων του χρήστη από τις διωκτικές αρχές, ακόμα και αν έχουν ένταλμα έρευνας.

Ωστόσο έγγραφο της NSA που χρονολογείται στο 2010 και ήρθε πρόσφατα στη δημοσιότητα αποκαλύπτει ότι η βρετανική GCHQ παρακολουθούσε χρήστες iPhone μέσω των μοναδικών αναγνωριστικών αριθμών UDID. Η Apple εγκατέλειψε το σύστημα UDΙD το 2013.

Τα έγγραφα που έχει αποκαλύψει μέχρι σήμερα ο Σνόουντεν δεν περιέχουν αναφορές για κρυφό λογισμικό κατασκοπείας στα iPhone, υπάρχει ωστόσο αρκετό ακόμα υλικό που πιστεύεται ότι δεν έχει δημοσιευτεί ως τώρα.

Ο Σνόουντεν παραμένει καταζητούμενος στις ΗΠΑ για μια σειρά κατηγοριών όπως η κατασκοπεία και η κλοπή κυβερνητικών εγγράφων. Από το 2013 ζει με τη φίλη του στη Μόσχα που του παρείχε άσυλο και τριετή άδεια διαμονής.

Σνόουντεν , iPhone

ΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Πλατφόρμα Συναλλαγών

Συναλλαγές CFD με υψηλή μόχλευση! Το κεφάλαιό σας κινδυνεύει.

www.plus500.gr

3 Σχόλια αναγνωστών

ανάρτηση σχολίου

22/01/2015 18:55

AGORASTE AUTA TA FHINA ME 15 KAI 20 EURO EINAI TA KALUTERA GIA NA MILATE ,ALLA GIA NA PEZETE TA LAPTOEIDI

1

Απάντηση

 

ΜΙΚ

22/01/2015 13:05

Θέλουμε να τηλεφωνούμε από παντού και συγχρόνως να μην ξέρει κάποιος άλλος πού βρισκόμαστε! Με άλλα λόγια θέλουμε “Την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο”! Δεν γίνεται αυτό. ‘Οταν δεχόμαστε να βάλουμε στη τσέπη μια συσκευή με ολοκληρωμένα κυκλώματα με κάποιες δεκάδες εκατομμύρια τρανζίστορ, άγνωστους κώδικες και προγράμματα, όταν από πάνω μας έχουμε δορυφόρους, δίπλα μας κεραίες κ.α. θα ήταν κουτό να μην έχουν βάλει κάτι που μας θέτει υπό συνεχή παρακολούθηση στο πού πάμε και τι λέμε. Μόνοι μας πάμε γυρεύοντας. Κατά τα άλλα ισχύουν οι νόμοι προστασίας προσωπικών δεδομένων και δεν θέλουμε να βάζουν κάμερες παρακολούθησης. Ε, ρε γέλιο!

1