Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς ζητά 3,6 δις ευρώ για να πουλήσει τη Τσέλσι

Ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς αποφάσισε να πουλήσει τη λονδρέζικη ομάδα και απαιτεί τρία δισεκατομμύρια δολάρια για να δώσει τις μετοχές του.2359500

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, ο συνιδιοκτήτης των Λος Άντζελες Ντότζερς, Τζόντζ Μπόουλι έκανε προσφορά για να αγοράσει την Τσέλσι το Νοέμβριο, αλλά απορρίφθηκε από τον Αμπράμοβιτς.

Ο Αμπράμοβιτς, ο οποίος αγόρασε την Τσέλσι το 2003, συνδέθηκε με την πώληση του συλλόγου μετά από δυσκολίες στην ανανέωση της βρετανικής βίζας του το 2018, γεγονός που τον εμπόδισε να βλέπει μέχρι και παιχνίδια στο Stamford Bridge.

Ο 53χρονος ισχυρός άνδρας των «μπλε» είδε τον πρώτο του αγώνα έπειτα από παραπάνω από ένα χρόνο τον Μάιο καθώς ο σύλλογος του έχασε από την Άρσεναλ στο τελικό του Europa League στο Μπακού.

Οι Άγγλοι αναφέρουν πως τον περασμένο μήνα ο Αμπράμοβιτς έχει αντιστρέψει την απόφασή του να εξετάσει το ενδεχόμενο να πουλήσει την Τσέλσι μετά την ενθαρρυντική εκκίνηση του Φρανκ Λάμπαρντ ως προπονητή.

Υποστηρίζεται ότι η προσφορά του Μπόουλι (κατέχει το 20% της ομάδας μπέιζμπολ Los Angeles Dodgers) έπεσε κάτω από την αποτίμηση της Τσέλσι από τον Ρώσο μεγιστάνα που θέλει  3,6 δις ευρώ για να αποτελέσει παρελθόν από τον αγγλικό σύλλογο.