Για διαστρέβλωση κατηγορεί τον Ντ.Σασσόλι ο Τσαβούσογλου

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατηγορεί τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντέιβιντ Σασσόλι για διαστρέβλωση του περιεχομένου της ατζέντας που συζήτησαν αφήνοντας να νοηθεί πως ο Ευρωπαίος αξιωματούχος δεν του έθεσε ούτε θέμα επέμβασης του τουρκικού στρατού  στη Συρία, ούτε και θέμα παράνομων δραστηριοτήτων της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο.katagrafh1-thumb-large

Στο μήνυμά του στο τουίτερ, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών αναφέρει ότι “αποτελεί νέο παράδειγμα της μη ειλικρινούς στάσης της ΕΕ και της διπλοπροσωπίας το ανέβασμα (στο τουίτερ) από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου των θεμάτων που δεν μπόρεσε να φέρει ενώπιόν μου. Είναι ντροπή κάποιος που εκπροσωπεί τις αξίες της ΕΕ να διαστρεβλώνει το περιεχόμενο συνάντησης που έγινε στον ευρωπαϊκό θεσμό”.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχε δηλώσει ότι σε συνάντησή του με τον Τούρκο ΥΠΕΞ επανέλαβε την ισχυρή καταδίκη της ΕΕ για την επέμβαση του τουρκικού στρατού στην βορειοανατολική Συρία και ότι έθεσε στον Τούρκο ΥΠΕΞ το θέμα των παράνομων δραστηριοτήτων γεώτρησης στην ανατολική Μεσόγειο.

Δυσαρέσκεια Οικολόγων

Το Κίνημα Οικολόγωων εκφράζει τη δυσαρέσκεια του για τη συνάντηση Σασόλι Τσαβούσογλου κι αναμένει απαντήσεις.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση :”Πάρα την προσπάθεια του υπουργού εξωτερικών κ. Χριστοδουλίδη να υποβαθμίσει το θέμα, θεωρούμε ότι αντιβαίνει των αποφάσεων του ευρωπαϊκού συμβουλίου και του ιδίου του ευρωκοινοβουλίου η συνάντηση του προέδρου του ευρωπαϊκού κοινοβούλιο κ. David Sasoli με τον υπουργό εξωτερικών κ. Τσαβούσογλου.

Πολύ περισσότερο μάλιστα προκύπτει θέμα από τη δήλωση του κ. Τσαβούσογλου ότι δεν έγινε κατά τη συνάντηση τους καμία αναφορά στο κυπριακό, πάρα το γεγονός ότι ο κ. Sasoli λέει το αντίθετο.

Πιστώνουμε τον κ. Sasoli και αναμένουμε εξηγήσεις. Αναμένουμε να μας εξηγήσει γιατί θεώρησε ορθό να συναντηθεί με τον κ. Τσαβούσογλου σε αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή που έχουν ανασταλεί όλες οι συναντήσεις αξιωματούχων της ΕΕ με Τούρκους αξιωματούχους και τι ακριβώς συζητήθηκε σε σχέση με το Κυπριακό.”