Η Τουρκία υποστηρίζει τον Ρούτε για Γ.Γ. του ΝΑΤΟ

Τουρκία ενημέρωσε άλλα μέλη του οργανισμού ότι θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Ολλανδού Πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε για νέο Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το τουρκικό πρακτορείο Αναντολού, η Τουρκία ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει τον Ρούτε για τη νέα θέση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ.

Αφού ο Ρούτε συναντήθηκε με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη την περασμένη εβδομάδα για να ζητήσει υποστήριξη για τη Γενική Γραμματεία του ΝΑΤΟ, σήμερα η Τουρκία μετέφερε στα μέλη του ΝΑΤΟ ότι θα υποστηρίξει τον Ρούτε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ολλανδό Πρωθυπουργό ο οποίος επισκέφθηκε την Τουρκία στις 26 Απριλίου.

Ο Μαρκ Ρούτε είπε στην κοινή συνέντευξη Τύπου ότι η νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ χρειάζεται την Τουρκία και την ηγεσία της Τουρκίας.

«Η Τουρκία διαδραματίζει αποφασιστικό ρόλο. Ενώ το κάνει αυτό, καταβάλλει προσπάθειες για να επιλύσει την κατάσταση στη Γάζα. Ταυτόχρονα, καταβάλλει προσπάθειες σχετικά με αυτόν τον τρομερό πόλεμο στην Ουκρανία. Από αυτή την άποψη, παίζει σημαντικό ρόλο», ανέφερε ο κ. Ρούτε.