Επικρίσεις ΕΛΑΜ εναντίον του ευρωβουλευτή Γκιζίλγιουρεκ

Το ΕΛΑΜ με ανακοίνωση του κατηγορεί τον Τουρκοκύπριοο ευρωβουλευτή  του ΑΚΕΛ ότι “προχώρησε σε ακόμα μια πρόκληση” σημειώνοντας τα πιο κάτω:.
“Αφού αποκάλεσε την αντικατοχική πράξη του 16χρονου από τη Λύση ως «εθνικιστική υστερία», αφού κατέθεσε πρόταση για καθιέρωση της τουρκικής γλώσσας ως επίσημης στην ΕΕ, πλέον εγκαινιάζει πολιτικό γραφείο στα κατεχόμενα.

Η ενέργεια αυτή κρίνεται ως απαράδεκτη προς τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας, αφού θα λάβει χώρα σε περιοχή που κατέχεται παράνομα και διά της βίας από τα τουρκικά στρατεύματα. Η περιουσία ενός προσφυγοποιημένου Έλληνα της Κύπρου μετατρέπεται σε αντικείμενο σφετερισμού από ένα «εκπρόσωπο» της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ και θα χρηματοδοτείται από κονδύλια της ίδιας της Ευρώπης.

Είναι πέραν πάσης αμφιβολίας, πλέον ότι ο Νιαζί δεν εκπροσωπεί την Κυπριακή Δημοκρατία, την οποία όπως φαίνεται δεν αναγνωρίζει, αλλά το κατοχικό καθεστώς της Άγκυρας και αποτελεί εγκάθετος του Ερντογάν.

Αναμένουμε την αντίδραση του κόμματος που τον εξέλεξε, το ΑΚΕΛ το οποίο φέρει βαρύτατες ευθύνες για τις πράξεις και ενέργειες του Τουρκοκύπριου ευρωβουλευτή. Η σιωπή και η αποδοχή του ανοίγματος των γραφείων στα κατεχόμενη, αποτελεί συνενοχή στο έγκλημα που συντελείται απέναντι στην Πατρίδα μας.”

Και για ημιμαθεια

Το ΕΛΑΜ σε απάντηση της ανακοίνωσης του ΑΚΕΛ αναφέρει:

“Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας και δυστυχώς στην προκειμένη περίπτωση εξυπηρετεί τουρκικά συμφέροντα! Θα έπρεπε να γνωρίζουν εκεί στο ΑΚΕΛ, που δηλώνουν ότι «τα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας αποτελούν μέρος της ΕΕ», ότι σύμφωνα με την συνθήκη προσχώρησης, μετά από ομόφωνη απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κατόπιν σχετικής εισήγησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ενταχθεί στην ολότητά της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με αναστολή της εφαρμογής του κοινοτικού κεκτημένου στο κατεχόμενο τμήμα της. Κατ’ επέκταση, εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου, θα πραγματοποιηθεί μόνο όταν εξευρεθεί λύση στο Κυπριακό Πρόβλημα!

Αναμένουμε ακόμα από το ΑΚΕΛ να απαντήσει δημόσια αν ο Τουρκοκύπριος Ευρωβουλευτής τους μέσα σε αυτούς τους πρώτους 4 μήνες:
– έχει καταδικάσει τις τουρκικές επεκτατικές ενέργειες επί του εδάφους;
– έχει καταδικάσει τις τουρκικές αξιώσεις στο Βαρώσι και την πρόθεση εποικισμού του;
– έχει καταδικάσει τις πειρατικές ενέργειες της Τουρκίας στις κυπριακές θάλασσες;
– έχει καταδικάσει ποτέ, τον Ερντογάν και το καθεστώς του;”