Αραγε οι έρευνες γίνονται για να θάβουν τις αλήθειες;

 

Ρε μπάς και το κάνει επίτηδες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Μήπως προσπαθεί να μας συγχύσει και να μας ρίξει στάχτη στα μάτια για τις έρευνες που διατάζει καθέ τρις και λίγο στις Κυπριακές Αερογραμμές; ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ  ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟΔεν είναι αυτός που μια μέρα πριν αναχωρήσει για εγχείρηση στην Αμερική είχε ζητήσει με βαρύγδουπη    γραπτή του δήλωση να διεξαχθεί έρευνα, δηλώνοντας έτοιμος να παραιτηθεί αν αποδειχθεί οτιδήποτε σε σχέση με την εμπλοκή του δικηγορικού του γραφείου με την γνωστή υπόθεση της Ryanair; Δεν είναι ο ίδιος ο Γενικός Ελεγκτής που ανταποκρίθηκε αμέσως και δήλωσε δημοσίως πως αναλαμβάνει αυτεπάγγελτα να διεξάγει έρευνα για να διαλευκάνει το καυτό αυτό θέμα.

Ε λοιπόν, αντί να δούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να καλεί τον κ. Οδυσσσέα Μιχαηλίδη να δημοσιοποιήσει δημοσίως το αποτέλεσμα της έρευνας που ανέλαβε να κάνει πριν ένα περίπου μήνα και να ενημερώσει την κοινή γνώμη μέχρι για το βαθμό εμπλοκής του δικηγορικού του γραφείου στην επιλογή της Ryanair, τον είδαμε να ζητά από τον Γενικό Ελεγκτή τη διεξαγωγή μια νέας έρευνας, για το ίδιο στην ουσία θέμα, συν και   τα όσα προέκυψαν στην πορεία και με τον Υπουργό του τον Συγκοινωνιών και Εργων. Ρε μπας και οι έρευνες γίνονται για να βγάζουν τις αλήθειες στο φως ή για να τις θάβουν όσο πιο βαθειά γίνεται; Μήπως είναι κι αυτές ένα εργαλείο για να ρίχνει στάχτη στα μάτια μας; κοροίδία Πάντως τέτοιες συμπεριφορές σκιαγραφούν το επίπεδο της πολιτικής ηθικής αυτών που σήμερα κυβερνούν την ταλαίπωρη μας χώρα.

 

Στα δύσκολα κρινόμαστε…

Απ αυτή εδώ την στήλη καλέσαμε πρόσφατα τον Γενικό Ελεγκτή να δημοσιοποιήσει το πόρισμα της έρευνας που από μόνος του προθυμοποιήθηκε να πραγματοποιήσει, σχετικά με το βαθμό εμπλοκής του δικηγορικού γραφείου Νίκος Αναστασιάδης και Συνεταίροι στο θέμα της επιλογής της Ryanair 2b206a37847bccb85350a4e0e5cd226c_Lως μιας από τις δύο εταιρείες (μαζί με την Aegean) επιλέγηκαν για να   πάρουν στην ουσία ότι έχει αξία από τις ΚΑ . Δεν πήραμε όμως απάντηση, ούτε είδαμε να γίνεται κάτι προς αυτή την κατεύθυνση. Υπάρχει ήδη γραπτή παραδοχή του ίδιου του δικηγορικού γραφείου ότι εκπροσωπούσε τη εν λόγω αεροπορική εταιρία μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2014. Μαλιστα, ενώ το εν λόγω γραφείο παραδέχθηκε γραπτώς ότι καμία σχέση είχε στη συνέχεια με την Ryanair, στον Τύπο, είναι καταγραμμένη συνάντηση που είχε στο Προεδρικό ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ryanair κ. Μαικλ Ο Λίρι στις 8 Οκτωβρίου 2014, ενώ ακολούθησε αμέσως μετά μεγάλης διάρκειας συνάντηση του κ. Ο λίρι και με τον Υπουργό Οικονομικών.

Ο Γενικός Ελεγκτής μέχρι σήμερα έχει δώσει δείγματα γραφής ενός δυναμικού στελέχους που ενδιαφέρεται για το δημόσιο συμφέρον, δημιουργώντας ταυτόχρονα την εντύπωση ότι δεν μεροληπτεί έναντι κανενός. Είναι μεγάλη πρόκληση η έρευνα που ανέλαβε προ μηνός να φέρει σε πέρας και αναμένουμε με ενδιαφέρον και τεεκμηριωμένα το πόρισμά του. Είναι στα δύσκολα που κρινόμαστε, έτσι Οδυσσέα;

 

Δεν είχε συνέχεια η παρέμβασή της

Ηταν δυναμική η παρέμβαση της Ελένης Θεοχάρους προς την ΕΕ σχετικά με τις Κυπριακές Αερογραμμές. Εδειξε πως έχει πυγμή και τολμά να λέει α πράγματα με το όνομά τους, χωρίς να λογαριάζει Κ.Αερογτις εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις και μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και του κόμματός της, σε ένα θέμα που η ίδια πιστεύει ότι είναι δίκαια υπόθεση . Μόνο που η κίνησή της δεν είχε συνέχεια. Οι Κυπριακές Αερογραμμές οδηγούνται μεθοδευμένα σε καταποντισμό και φαίνεται πως τα μαγειρέματα για το μέλλον τους γίνονται από το Προεδρικό και τα Υπουργείο Οικονομικών σε συναννόηση με τους αξιωματούχους της Ευρωπαίκής Επιτροπής προς τους οποίους έστειλε την επιστολή της.

Για να έχει λοιπόν αποτέλεσμα το διάβημά της θα ταν καλό να στείλει και κανένα τελεσίγραφο στον Χάρη Γεωργιάδη και στον Μάριο Δημητριάδη. Γιατί όχι και στον Πρόεδρο Αναστασιάδη! Είναι αυτοί που κινούν τα νήματα. Ο Ντράγκι και οι φίλοι του κάνουν αυτό που τους λέει η επίσημη κυβέρνηση. Αποκλείεται να μην τα γνωρίζει αυτά η κα Θεοχάρους. Αραγε να κατάλαβε ότι είναι ματαιότητα η οποιαδήποτε κίνηση προς   άλλη κατεύθυνση εκτός από το κλείσιμο, μετά τις μεθοδεύσεις που ήδη έγιναν, ή μήπως της διαμήνυσαν να …κάτσει την μάππαν χαμαί και υπάκουσε; Το τελευταίο μάλλον δεν είναι του χαρακτήρα της.

 

Αχ αυτές οι συμφεροντολογικές φιλίες!

Αχ αυτές οι φιλίες που μετατρέπονται σε έχθρες τί ανατροπές φέρνουν στη ζωή μας. Ιδιαίτερα οι φιλίες που στηρίζονται στην προσωρινή εξουσία μας και στα ψηλά αξιώματα μας. Τότε πολλοί τυχοδιώκτες γίνονται φίλοι μας, το σάλιο ρέει ποτάμι, και όλοι παρουσιάζονται έτοιμοι να θυσιαστούν για πάρτι μας. Μόλις όμως το πάρτι τελειώσει ζούμε την απόλυτη μοναξιά και τις τραγικές συνέπειες της αφέλειας και απρονοησίας μας.

Οπως και να το κάνουμε είναι στην διάρκεια της γιορτής και όχι κατόπιν αυτής που μετριέται το μέγεθος και το μπόί του καθενός. Γιατί μόλις τα φώτα του προβολέα έσβησαν   και η εξουσία πέρασε σε άλλα χέρια,. εκείνο που διαπιστώνεται είναι πως ούτε καν τα προσωπικά του ζητήματα δεν μπόρεσε να διαχειριστεί σωστά αυτός ο άνθρωπος. Δεν μπόρεσε να προστατέψει το ψηλό αξίωμα που του εμπιστεύτηκε η πολιτεία από τα προσωπικά του ζητήματα, τις δουλιές και τα κουτσοδούλεια του, με αποτέλεσμα να βρίσκονται αφορμές, να τραβολογιέται στα δικαστήρια και να γίνεται κάθε λίγο θέμα στις εφημερίδες! Είναι τραγικό, όμως απολύτως αληθινό.

 

Αμείλικτο το κατεστημένο

Μπορεί στο ΡΙΚ κάθε γιορτή των Θεοφανείων  να μας προβάλλουν τους λοκμάδες της Καλλούς {κοντέψαμε να μάθουμε τα λόγια απ έξω από τις πολλές επαναλήψεις) και να μας δείχνουν to-rik-zita-apodeixeis-gia-ptychia-ypallilon-kai-kapoioi-echasan-ton-ypno-tous-thπως μαγειρεύουμε και σιροπιάζουμε τους λουκουμάδες,, όμως πίσω από τα σιροπιάσματα και τα μελώματα επίς σκηνής, στο παρασκήνιο διοχετεύεται πολύ δηλητήριο. Αφορμή οι λίστες για τις απολύσεις, οι οποίες πηγαινοέρχονται από τα συντεχνιακά μαγειρεία προς ημέτερα διευθυντικά στελέχη, τροποποιούνται και επιστρέφονται. Το θέμα των απολύσεων δεν κοιμήθηκε όπως πιστεύουν μερικοί. Ο στόχος της εκδίωξης εκατόν υπαλλήλων είναι ενεργοποιημένος. Τα κριτήρια είναι τα γνωστά. Οποιος διαθέτει μπάρμπα και ισχυρές κομματικές πλάτες δεν φοβάται, σε αντίθεση με όσους δεν έχουν που την κεφαλήν κλίναι, ανεξαρτήτως προσόντων, προσφοράς και πείρας. Αυτοί οι τελευταίοι δεν κοιμούντια από την αγωνία τους. Κάποιοι εξ αυτών δυστυχώς ξεκίνησαν το γλείψιμο και πουλάνε την ψυχούλα τους νομίζοντας πως θα σωθούν. Ομως η πτώσις τους είναι βεβαία, επάνω στα τείχη άρχισε ήδη ο θρήνος, που λέει και ο Καβάφης. Το κατεστημένο είναι αμείλιχτο.