Ρωσία:Η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα προκαλέσει ντόμινο στην Ε.Ε.

 

Με μεγάλη προσοχή παρακολουθεί και η Μόσχα την προεκλογική διαδικασία στην Ελλάδα και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει ο ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ ως πρώτη πολιτική δύναμη της χώρας και πιθανόν και ο σχηματισμός κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ.PuskovAlexeiL

Σε δήλωση του πανίσχυρου επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Δούμας της Ρωσίας, Αλεξέι Πουσκόφ, καταδεικνύεται ότι όχι απλά θεωρούν την εκλογική μάχη και το κορυφαίο νομισματικό ζήτημα παραμονής της χώρας ή όχι στην ευρωζώνη, ως σημαντικό, αλλά κελιδί στην εξέλιξη ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Σε δήλωσή του στην εφημερίδα Pravda την οποία μετέδωσε το το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, ο Α.Πουσκόφ αναφέρει συγκεκριμένα πώς: “Ό,τι και να λένε στο Βερολίνο η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα αποτελέσει το ισχυρότερο πλήγμα που έχει δεχθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση σε όλη την ιστορία της. Σήμερα η Ελλάδα είναι το κλειδί για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης”!

ΟΙ Γερμανοί από το φερέφωνό τους το περιοδικό Spiegel αναφέρουν εκβιαστικά ότι “Προς το παρόν, δεν έχει δοθεί απάντηση στο ερώτημα πώς ένα μέλος της Ε.Ε. μπορεί να βγει από την ευρωζώνη και ταυτοχρόνως να μείνει μέλος της Ε.Ε.”, υπονοώνταςέξοδο της Ελλάδας και από την ΕΕ, αλλά η Μόσχα φαίνεται ότι αντιστρέφει το ερώτημα και να λέει “Πώς είναι δυνατόν να επιβιώσει οχι μόνο η ευρωζώνη, αλλά και η ΕΕ από τυχόν άρνηση των Βρυξελλών και των δανειστών γενικότερα (σ.σ.: που πλέον είναι οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ κατά κύριο λόγο) να δεχθούν το δίκαιο ελληνικό αίτημα”.

Βέβαια έχει δίκαιο ο Α.Πουσκόφ: Οποιος εξέλθει της ευρωζώνης και επιστρέψει στην ανάπτυξη, αυτόματα θα αποτελέσει “φάρο” και “οδηγό” για τα κράτη του νότου που έχουν παγιδευθεί στο τεράστιο νομισματικό στρατόπεδο συγκέντρωσης της Γερμανίας που λέγεται “ευρώ”.

Την Ελλάδα θα ακολουθήσουν και η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Κύπρος και πιθανόν και η Γαλλία που τώρα υποφέρουν εντός ευρωζώνης προς όφελος της Γερμανίας και μόνο…