Εξοργισμένη η Μόσχα από τις κυρώσεις των ΗΠΑ στον ΥΠΕΞ Βενεζουέλας

Unknown-1Η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε την επιβολή κυρώσεων στον υπουργό Εξωτερικών της Βενεζουέλας. Έντονη η αντίδραση της Μόσχας, η οποία δηλώνει οργισμένη με την απόφαση των ΗΠΑ.

«Οργισμένη» είναι η αντίδραση της Μόσχας στην απόφαση των ΗΠΑ να επιβάλλουν κυρώσεις στον υπουργό Εξωτερικών της Βενεζουέλας.

«Είμαστε οργισμένοι από τις αναφορές ότι οι ΗΠΑ επέβαλαν προσωπικές κυρώσεις στον Χόρχε Αρεάσα. Πρόκειται για μία κατάφωρη προσπάθεια να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση και τον λαό» αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του.

Και προσθέτει: «Καλούμε τις ΗΠΑ να επιστρέψουν στη διεθνή νομιμότητα, να σταματήσουν την πολιτική των εκβιασμών και της πρόκλησης εντάσεων στη Βενεζουέλα. Η παγκόσμια κοινότητα πρέπει να προωθήσει την εγκαθίδρυση ενός αποκλειστικά εσωτερικού διαλόγου στη Βενεζουέλα. Δεν υπάρχει εναλλακτική».

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ έχει επιβάλει αρκετούς γύρους κυρώσεων, τόσο εναντίον του πετρελαϊκού τομέα της Βενεζουέλας, όσο και εναντίον μεμονωμένων ατόμων.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του 2019, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης αυτοανακηρύχθηκε ως προσωρινός πρόεδρος της χώρας της Λατινικής Αμερικής, γεγονός το οποίο προκάλεσε μία οξύτατη πολιτική κρίση.

Ο νόμιμα εκλεγμένος πρόεδρος, Νικολάς Μαδούρο, έχει επανειλημμένως κατηγορήσει την Ουάσιγκτον ότι προσπαθεί να ενορχηστρώσει πραξικόπημα, προκειμένου να ανέλθει στην εξουσία ο Γκουάιδο ως «αμερικανική μαριονέτα».