Δέκα παραβιάσεις της εκεχειρίας στο Λουγκάνσκ σε 24 ώρες

Tα ουκρανικά στρατεύματα παραβίασαν την κατάπαυση του πυρός στο Ντονμπάς δέκα φορές τις τελευταίες 24 ώρες, δήλωσε στο Sputnik την Κυριακή εκπρόσωπος της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ (LPR).1499157

«Στις 6 Απριλίου 2019 καταγράφηκαν δέκα επιθέσεις από την πλευρά των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας», ανέφερε εκπρόσωπος της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ (LPR).

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, τα ουκρανικά στρατεύματα άνοιξαν πυρ προς την κατεύθυνση των οικισμών Καλινόβο, Ντοβέτσκι, Φρούυνζ, Πρυσίμπ, Νυζνι Λοζόβε, Χορόσε. Συνολικά, περίπου 160 βόμβες πυροδοτήθηκαν στην περιοχή του LPR, κατά την τελευταία ημέρα.

Το 2014, το Κίεβο ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση κατά του LPR και της γειτονικής Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, αφού κήρυξε ανεξαρτησία από την Ουκρανία, αρνούμενη να αναγνωρίσει τη νέα κεντρική κυβέρνηση.

Το 2015 υπογράφηκε μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ αντίθετων πλευρών στο Μινσκ μετά από συνομιλίες που διεξήχθησαν από τους ηγέτες της λεγόμενης ομάδας Normandy [που αποτελούνταν από: Ρωσία, Γαλλία, Γερμανία και Ουκρανία.

Παρά τη συμφωνία αυτή, οι σποραδικές μάχες συνεχίζονται στο Ντονμπάς.

Μέχρι σήμερα, η κατάσταση παραμένει τεταμένη, και οι δύο πλευρές κατηγορούν ο ένας τον άλλον ότι παραβιάζουν την κατάπαυση του πυρός.

Πηγή: Sputnik