Μουμιοποιημένα ζώα ανακαλύφθηκαν σε αιγυπτιακό τάφο

Μια τεράστια ανακάλυψη, ήλθε στο φως κατά την ανασκαφή του τάφου ενός ζευγαριού από την Αίγυπτο, ηλικίας 2.000 ετών κοντά στην αρχαία πόλη Ακμίμ. Μουμιοποιημένα ζώα και πουλιά αλλά και όμορφες επιγραφές.2908924

Με δύο θαλάμους ο τάφος που ήρθε στο φώς και θεωρείται ότι ανήκει σε έναν υπάλληλο που ονομάζεται Τουτού και της συζύγου, τα απομεινάρια του οποίου βρέθηκαν απίστευτα καλά συντηρημένα στο χώρο.

Η περιοχή χρονολογείται από την Πτολεμαϊκή Εποχή και βρίσκεται στην επαρχία Σοχάγκ, περίπου 500 χιλιόμετρα νότια του Καΐρου.

Σύμφωνα με το Αιγυπτιακό Υπουργείο Αρχαιοτήτων, η αρχαία κρύπτη είναι σε καλή κατάσταση παρά το πέρασμα των αιώνων και φέρει όμορφες επιγραφές και πολύχρωμες σκηνές που απεικονίζουν αρχαίες αιγυπτιακές θεότητες, όπως ο Όσιρης.2909085

Τα ονόματα των άλλων μελών της οικογένειας βρέθηκαν επίσης χαρτογραφημένα στον τάφο.

Το υπουργείο δήλωσε ότι ο τάφος και η είσοδός του ανακαλύφθηκαν, καθώς εξουδετέρωναν μια συμμορία που έσκαβε παράνομα στην περιοχή και στο χώρο ανέλαβε δράση, στη συνέχεια, το τμήμα ανασκαφής.

Από τον Οκτώβριο, έχουν μεταφερθεί δεκάδες τέτοια αντικείμενα στην επαρχία Σοχάγκ. Τα σκηνώματα δύο ατόμων που βρέθηκαν προηγουμένως, μιας γυναίκας και ενός παιδιού, εμφανίστηκαν κατά την ανακοίνωση των πιο πρόσφατων ευρημάτων.

Πηγή:Sputnik