Το «κρυφό ραντεβού» και η θερμή υποδοχή Μέρκελ στον τέως Πρόεδρο των ΗΠΑ

Φωτογραφίες από το «ραντεβού» μεταξύ της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και του τέως αμερικανικού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, στο Βερολίνο, έκαναν τον κύκλο του διαδικτύου και ξεσήκωσαν τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.2902236

Η Άνγκελα Μέρκελ φιλοξένησε τον Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος βρίσκεται στη Γερμανία για μια σειρά δημόσιων εκδηλώσεων, στο γραφείο της στη γερμανική πρωτεύουσα.

Μίλησαν για μιάμιση κατά τη διάρκεια της συνάντησης ενώ η Μέρκελ βγήκε από το κτίριο για να χαιρετήσει προσωπικά τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ στο κόκκινο χαλί.

Όπως επισημαίνει η γερμανική Die Welt, οι διατλαντικές σχέσεις, οι οποίες είναι σε ένταση μετά την επιβολή δασμών και την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν, αποτέλεσαν πιθανότατα το κύριο θέμα συζήτησης των δύο.

Ωστόσο, όταν ο εκπρόσωπος της Γερμανικής κυβέρνησης, ρωτήθηκε αν η συνάντηση ήταν ένα σαφές μήνυμα προς τον Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε «Θα διαφωνήσω έντονα με αυτήν την εντύπωση».

Ο ίδιος δήλωσε ότι η συνάντηση ήταν ιδιωτικό ραντεβού και σημείωσε ότι η καγκελάριος συναντήθηκε με τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ για μια συζήτηση — όπως συμβαίνει με τους πρώην προέδρους και αρχηγούς κυβερνήσεων, «με τους οποίους εργάστηκε στενά και καλά για πολύ καιρό αλλά η συζήτηση αυτή δεν προοριζόταν για τον Τύπο».

Φυσικά, αυτό που τράβηξε το ενδιαφέρον των social media ήταν οι φωτογραφίες από τη θερμή υποδοχή της καγκελαρίου στον πρώην πρόεδρο.