Ρωσία:Η Gazprom ξεκινά έρευνα σε νέο κοίτασμα το όποιο θα παράγει φυσικό αέριο έως το 2131

1448322Την εξερεύνηση ενός νέου κοιτάσματος φυσικού αερίου, στο οικόπεδο «Kharasaveyskoye», ξεκινάει η Gazprom, όπως γνωστοποίησε την Τρίτη ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Πρόκειται για ένα κοίτασμα, το οποίο δυνητικά θα μπορούσε να παράγει φυσικό αέριο έως το 2131.

«Η Ρωσία έχει κολοσσιαίες δυναμικές στον ενεργειακό κλάδο. Αύριο, η Gazprom ξεκινάει τις εργασίες σ’ ένα νέο κοίτασμα του οικοπέδου “Kharasaveyskoye”. Μαζί με το οικόπεδο “Bovanenkovskoye”, θα διασφαλίζεται η παραγωγή αερίου 7 τρισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων. Το συγκεκριμένο οικόπεδο έχει τη δυναμική να παράγει αέριο έως το 2131. Πρόκειται για τεράστια αποθέματα» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ρωσίας.

Το «Kharasaveyskoye» βρίσκεται στη χερσόνησο Γιαμάλ, στον Αρκτικό Κύκλο. Σύμφωνα με την Gazprom, το συγκεκριμένο οικόπεδο χαρακτηρίζεται ως «μοναδικό», χάρη στα «τεράστια αποθέματα αερίου», μεγέθους 2 τρισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων.

Μάλιστα, η ρωσική ενεργειακή εταιρεία προσβλέπει στην παραγωγή 32 δισ. κυβικών μέτρων αερίου ετησίως.

Στο μεταξύ, η Gazprom σχεδιάζει την κατασκευή ενός αγωγού, μήκους 62 μιλίων, ο οποίος θα συνδέει τα οικόπεδα «Kharasaveyskoye» και «Bovanenkovskoye».

Η χερσόνησος Γιαμάλ αποτελεί σημαντικό κέντρο παραγωγής αερίου, με την Gazprom να εκτιμάει ότι τα 32 οικόπεδα της περιοχής θα μπορούν, λίαν συντόμως, να παράγουν έως και 360 δισ. κυβικά μέτρα αερίου ετησίως.

Μόνο το 2017, άλλωστε, η χερσόνησος Γιαμάλ «έδωσε» πάνω από 82 δισ. κυβικά μέτρα αερίου.