Τη Βραζιλία στο ΝΑΤΟ θέλει να εντάξει ο Τραμπ

 

2392228Τη συμμετοχή της Βραζιλίας στο ΝΑΤΟ εξετάζουν οι ΗΠΑ, όπως επιβεβαίωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, στον πλαίσιο της επίσκεψης του Ζαΐρ Μπολσονάρο στην Ουάσιγκτον. Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, ταξίδεψε στην Ουάσιγκτον, πραγματοποιώντας την πρώτη διεθνή επίσκεψη από την ανάληψη των καθηκόντων του, τον περασμένο Ιανουάριο.

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε ότι εξετάζεται η ένταξη της νοτιοαμερικανικής χώρας στο ΝΑΤΟ ή σ’ άλλες συμμαχίες.

Ειδική αναφορά έκανε και στη Βενεζουέλα, επιβεβαιώνοντας ότι η Ουάσιγκτον εξετάζει «όλες τις επιλογές» για την απομάκρυνση του Νικολάς Μαδούρο από την προεδρία της χώρας.

«Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει στη Βενεζουέλα —το χρέος, η καταστροφή και η πείνα» δήλωσε, μιλώντας σε δημοσιογράφους του Λευκού Οίκου.

Υπενθυμίζεται ότι η Βραζιλία θεωρείται στενός σύμμαχος του Τραμπ στην υπόθεση της Βενεζουέλας, με τον Μπολσονάρο να αναγνωρίζει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης, Χουάν Γκουάιδο, ως προσωρινό πρόεδρο της χώρας.

Τον Φεβρουάριο, μάλιστα, ο Γκουάιδο επισκέφτηκε τη Βραζιλία, επιδιώκοντας την υποστήριξή της κυβέρνησης Μπολσονάρο στη μάχη εναντίον του νόμιμα εκλεγμένου προέδρου, Μαδούρο.

Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, η Βραζιλία συμμετείχε στην πρόσφατη παράδοση της αμερικανικής «ανθρωπιστικής βοήθειας», επιτρέποντας την αποθήκευσή της στα σύνορα με τη Βενεζουέλα.