Θρασύτατες απειλές Αμερικανού ΥΠΕΞ:Μετρημένες οι μέρες του Μαδούρο στη Βενεζουέλα

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης, απείλησε ανοικτά  ότι «οι ΗΠΑ πρόκειται να κάνουν πράγματα, τα οποία πρέπει να γίνουν».

«Μετρημένες» χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ «τις ημέρες του Μαδούρο στη Βενεζουέλα», επαναλαμβάνοντας μάλιστα ότι «όλες οι επιλογές» εξακολουθούν1831001 να βρίσκονται στο τραπέζι.

Ο Μάικ Πομπέο, σε νέα του παρέμβαση, απείλησε  ότι η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει να ασκεί πιέσεις στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας, μέχρι να καταλάβει ότι «οι μέρες της είναι μετρημένες».

Πρόσθεσε δε, ότι «όλες οι επιλογές» παραμένουν στο τραπέζι.

«Οι ΗΠΑ πρόκειται να κάνουν πράγματα, τα οποία πρέπει να γίνουν» σημείωσε, χαρακτηριστικά, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο «Fox News».

Χαρακτήρισε μάλιστα, ως «τύραννο» τον Νικολάς Μαδούρο, ενώ εκτίμησε ότι το ίδιο πιστεύει γι’ αυτόν (σ.σ. Μαδούρο) και ο λαός της Βενεζουέλας.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας επεσήμανε, επιπλέον, ότι η Ουάσιγκτον δεν θα σταματήσει, έως ότου διασφαλίσει ότι θα έρθει ένα λαμπρότερο μέλλον για τη Βενεζουέλα.

Συμπλήρωσε δε, ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν τον αυτοανακηρυχθέντα πρόεδρο, Χουάν Γκουάιδο.

«Είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι το καθεστώς Μαδούρο θα καταλάβει ότι ο λαός της Βενεζουέλας έχει καταστήσει τις μέρες του μετρημένες» κατέληξε ο Πομπέο.

Το Σάββατο, δύο κομβόι, τα οποία μετέφεραν αμερικανική ανθρωπιστική βοήθεια, επιχείρησαν να εισέλθουν στη Βενεζουέλα μέσω της Κολομβίας και της Βραζιλίας.

Ωστόσο, οι δυνάμεις ασφαλείας του Καράκας εμπόδισαν την άφιξη των κομβόι και προχώρησαν στο κλείσιμο των συνόρων με τις δύο γειτονικές χώρες.

Η νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση έχει επανειλημμένως χαρακτηρίσει την ανθρωπιστική βοήθεια ως «πρόφαση» των ΗΠΑ, προκειμένου να προσπαθήσουν να «καταστρέψουν την ανεξαρτησία και την κυριαρχία» της Βενεζουέλας.