Σκάνδαλο ΣΑΠΑ:Συνελήφθηκαν δύο εργολάβοι και ένας πρώην δημοτικός σύμβουλος του ΑΚΕΛ

Εκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος για τη σύλληψη Χρ.Δρακόπουλου

*Και στην Α’ φάση του αποχετευτκιού υπάρχουν σημεία και τέρατα

Εντάλματα σύλληψης σε βάρος τεσσάρων προσώπων για την υπόθεση ΣΑΠΑ στην Πάφο εκδόθηκαν από το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου. Πρόκειται για τον πρώην δημοτικό σύμβουλο του ΑΚΕΛ ιατρό Βάσο CNA_Mfc4dd6224284428ab70adc540a5d1168-1Βασιλείου και δύο εργολάβους, οι οποίοι εμπλέκονταν στην πρώτη φάση του έργου.Οι δύο εργολάβοι και ο Βάσος Βασιλείου ανακρίνονται. Στο μεταξύ θα ζητηθεί και η έκδοση Ευρωπαικού εντάλματος σύλληψης κατά του Χρήστου Δρακόπουλου, διευθυντή της εταιρείας Envitec, o οποίος διαμένει στην Ελλάδα και η εταιρεία του είχε κερδίσει το συμβόλαιο του έργου. Αρχικά ο Δρακόπουλος συνεργαζόταν με τις αρχές, όμως, τώρα φέρεται να αρνείται να δώσει στοιχεία πέραν εκείνων που είναι ακίνδυνα για τον ίδιο και την εταιρεία του, λόγω του χρυσοφόρου συμβολαίου που έχει υπογράψει. Σε ότι αφορά τον Ευτύχιο Μαληκκίδη, ο οποίος κατέθεσε χθές το βράδυ και σήμερα το πρωί, ζητήθηκε το πάγωμα κινητής και ακίνητης περιουσίας του, πέραν του ενός εκατομμυρίου ευρώ, η οποία εκτιμάται ότι αποκτήθηκε από μίζες. Η κατάθεση Μαληκκίδη διαφοροποιεί την πρόθεση των αρχών να αφήσουν αύριο ελεύθερους υπό περιοριστικούς όρους τους τέσσερις πρώτους συλληφθέντες για το σκάνδαλο του Σάπα δηλαδή Βέργα, Μαληκκίδη, Μιχαηλίδη και Ευσταθίου.

Κλειδί στην υπόθεση για τις νέες συλλήψεις αποτέλεσε η κατάθεση του Γενικού Διευθυντή του ΣΑΠΑ Ευτύχιου Μαλληκίδη που τελεί σε διαθεσιμότητα και έδωσε στους ανακριτές μακροσκελή κατάθεση. Η πολύωρη κατάθεση του συνεχίστηκε και σήμερα.

Το περιεχόμενο της κατάθεσης του αξιολογήθηκε από τις ανακριτικές αρχές με αποτέλεσμα να προχωρήσει το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου στην έκδοση των νέων ενταλμάτων σύλληψης των τεσσάρων προσώπων .

Στο μεταξύ αύριο εκπνέει το διάταγμα κράτησης των τεσσάρων υπόπτων για την υπόθεση ΣΑΠΑ.

Πρόκειται για τον τέως Δήμαρχο Πάφου Σάββα Βέργα, το Γενικό Διευθυντή του ΣΑΠΑ Ευτύχιο Μαληκκίδη, ο οποίος τελεί σε διαθεσιμότητα, και τους πρώην Δημοτικούς Συμβούλους Γιώργο Μιχαηλίδη και Ευστάθιο Ευσταθίου.