Για τον ρόλο και τις αρμοδιότητες του Γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα και της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας, μίλησε σήμερα το πρωί, στη Βουλή, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Γιώργος Λ. Σαββίδης, σε μαθητές και μαθήτριες σχολείων μέσης εκπαίδευσης, και σε φοιτητές και φοιτήτριες μεταπτυχιακού και προπτυχιακού επιπέδου σπουδών σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κύπρου και του εξωτερικού.

Ανακοίνωση από το Γραφείο Γενικού Εισαγγελέα αναφέρει όtι, οι μαθητές και οι φοιτητές που συμμετείχαν στη διάλεξη είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από τον επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας, με απτά παραδείγματα, για τον θεσμό, τις εξουσίες και τις αρμοδιότητες του Γενικού Εισαγγελέα, τον τρόπο λειτουργίας της Νομικής Υπηρεσίας, καθώς και για τα ποικίλα και πολυσχιδή θέματα που καθημερινά τυγχάνουν χειρισμού από τους Τομείς Δικαίου της Νομικής Υπηρεσίας, προστίθεται.

Ακόμα είχαν τη δυνατότητα, σε έναν ανοικτό διάλογο, να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις σε επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν τη δημόσια σφαίρα και να λάβουν απαντήσεις από τον Γενικό Εισαγγελέα στα διάφορα ερωτήματά τους, όπως το Εισαγγελικό Συμβούλιο, η παραπληροφόρηση και τα fake news, ο διαχωρισμός εξουσιών, καθώς και σε διάφορες υποθέσεις που κατά καιρούς είδαν το φως της δημοσιότητας.

Η διάλεξη του Γενικού Εισαγγελέα εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Πρακτική άσκηση στη Βουλή των Αντιπροσώπων», το οποίο διοργανώνεται από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και αποσκοπεί στην εξοικείωση των συμμετεχόντων νέων με τις εργασίες του νομοθετικού Σώματος και τη διεύρυνση των γνώσεων τους για τη λειτουργία των θεσμών του Κράτους, αναφέρεται στην ανακοίνωση.