ΔΗΚΟ- ΑΚΕΛ υποστηρίζουν Βασιλειάδη για δήμαρχο Πάφου

Την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του εξήγγειλε επίσημα χθες για την Δημαρχία της Πάφου ο Άριστος Βασιλειάδης, ενώ σήμερα παραχώρησε συνέντευξη Τύπου σε ξενοδοχείο στην Πάφο .ΑΡΙΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ:  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑ  ΤΗΣ ΠΑΦΟΥ

Ο κ. Βασιλειάδης ανέφερε πως “ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα και τις ανησυχίες της κοινωνίας της Πάφου, εξαγγέλλει την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του για τη Δημαρχία της Πάφου”.“Ζητώ την υποστήριξη και την ψήφο σας ως ανεξάρτητος υποψήφιος για να κερδίσουμε στις 11 του Γενάρη, όλοι μαζί πίσω την Πάφο μας” .

“Ανταποκρίνομαι στην παρότρυνση πολλών συμπολιτών μου που εκδηλώθηκε ποικιλοτρόπως όλες αυτές τις μέρες”, είπε , σημειώνοντας παράλληλα πως “ διεκδικεί την ψήφο των συμπολιτών του ενωμένοι τόσο ο Δήμαρχος με το Δημοτικό συμβούλιο, το προσωπικό του Δήμου αλλά και τα κοινωνικά σύνολα” προκειμένου – όπως είπε- “να ξανακάνουμε την Πάφο καθαρή και περήφανη”.

Ο κ. Βασιλειάδης στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που έδωσε αναφέρθηκε στην δίνη πρωτοφανών σκανδάλων και πρωτόγνωρης διαφθοράς που πέρασε η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης του 2017. Άνθρωποι – όπως είπε- τους οποίους εμπιστευτήκαμε για να υπηρετούν την πόλη μας και το κοινωνικό σύνολο, καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη μας και υπεξαίρεσαν από τα δημόσια ταμεία εκατομμύρια ευρώ.

Xρήματα συνέχισε, “ που προήλθαν από τον μόχθο απλών ανθρώπων που τα πρόσφεραν κάτω από αντίξοες συνθήκες, όδευσαν στα θυλάκια ιδιοτελών συμπολιτών και αρχόντων της πόλης μας, ανθρώπων οι οποίοι αγνόησαν προκλητικά την ευγενέστερη προτροπή των αρχαίων Ελλήνων δια στόματος Αγάθωνος «Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι : ότι ανθρώπων άρχει, ότι βάσει νόμων άρχει ότι ουκ εσαεί άρχει»”, όπως είπε.
Πρόσθεσε επίσης, πως για την κατάχρηση της εμπιστοσύνης μας, την κατάχρηση εξουσίας και την κλοπή των χρημάτων των συμπολιτών μας, μια και μοναδική είναι η επιλογή μας η οδός και η απαίτηση για κάθαρση, δικαιοσύνη, τιμωρία και επιστροφή των κλοπιμαίων.

Επεσήμανε επίσης πως η Πάφος χρειάζεται τώρα όλους τους δημότες της ενωμένους, αποφασισμένους, απαλλαγμένους από πολιτικές ή ιδεολογικές διαφορές, προσωπικές φιλοδοξίες ή αγκυλώσεις του παρελθόντος.

Το ΔΗΚΟ στηρίζει τον ανεξάρτητο υποψήφιο Α. Βασιλειάδη”

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος ανέφερε πως σήμερα η Επαρχιακή Επιτροπή του Δημοκρατικού κόμματος σε διευρυμένη συνεδρία στην παρουσία της δημοτικής ομάδας αλλά των μελών της κεντρικής επιτροπής του Δημοκρατικού κόμματος της Επαρχίας Πάφου έχει αποφασίσει ομόφωνα να υποστηρίξει την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Άριστου Βασιλειάδη για την Δημαρχία της Πάφου.

“ Αυτό που πιστεύουμε” είπε ο κ. Παπαδόπουλος, “ είναι ότι στο πρόσωπο του Άριστου Βασιλειάδη, βλέπουμε ένα άνθρωπο τίμιο, ηθικό, με πάθος για την πόλη της Πάφου , έναν Δήμαρχο που θα κάνει εκείνα που πρέπει για μια νέα αρχή για μια καθαρή Πάφο”.

Γιατί η Πάφος συνέχισε, που βλέπουμε των τελευταίων ημερών δεν είναι η Πάφος που ξέρουμε , η Πάφος που ξέρουμε – όπως ανέφερε- είναι η Πάφος της Δημοκρατίας και της Αντίστασης της ιστορίας και του πολιτισμού και για αυτή την πόλη θα αγωνιστούμε υποστηρίζοντας την υποψηφιότητα του Άριστου Βασιλειάδη.

Εξέφρασε τέλος την βεβαιότητα ότι “ θα καταφέρουμε να ξανακερδίσουμε πίσω την πόλη μας”.

Η Συνδιασκεψη ΑΚΕΛ Πάφου  υπέρ της υποψηφιότητας του 

 

Ο Επαρχιακός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Πάφου Χάρης Κυριακίδης μετά το πέρας της εκλογικής συνέλευσης ΑΚΕΛ Πάφου για τις Δημοτικές εκλογές της 11ης Ιανουαρίου 2015 στην παρουσία και του ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού, ανακοίνωσε πως το αποτέλεσμα της σημερινής εκλογικής συνέλευσης αποτελεί κορύφωση των διαδικασιών όπως προβλέπονται από το καταστατικό και τους κανονισμούς λειτουργίας του Κόμματος.

Τα μέλη του Κόμματος είπε “ με τον πλέον δημοκρατικό τρόπο έχουν επικυρώσει με συντριπτική πλειοψηφία την εισήγηση της Επαρχιακής Επιτροπής για υποστήριξη της Ανεξάρτητης Υποψηφιότητας Άριστου Βασιλειάδη”.

O κ. Κυριακίδης είπε πως το ΑΚΕΛ “έθεσε εξαρχής πάνω από όλα το κάλο της Πάφου”.

Επιδιώξαμε συνέχισε “ όλο αυτό το διάστημα να έχουμε μια υποψηφιότητα που να συνδυάζει την ικανότητα, την ακεραιότητα και την δυνατότητα να οδηγήσει τον Δήμο της Πάφου σε εξυγίανση και με επιτυχία προς την πορεία για την πολιτιστική πρωτεύουσα του 2017”.

Η ανεξάρτητη υποψηφιότητα Άριστου Βασιλειάδη, είπε ο κ. Κυριακίδης “ είναι μια έντιμη συναινετική και καθαρή υποψηφιότητα η οποία ανταποκρίνεται στις σημερινές συνθήκες και στις προσδοκίες της κοινωνίας της Πάφου”.

Είμαστε βέβαιοι συνέχισε, ότι ο Ανεξάρτητος Υποψήφιος Δήμαρχος Άριστος Βασιλειάδης πληροί τα κριτήρια και έχει τις ικανότητες να οδηγήσει την Πάφο προς την νέα εποχή, προσθέτοντας πως το ΑΚΕΛ θα εργαστεί με όλες τις δυνάμεις του μαζί με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, κινήσεις και ανένταχτους πολίτες οι οποίοι υποστηρίζουν την υποψηφιότητα Άριστου Βασιλειάδη για ένα νικηφόρο αποτέλεσμα στην αναπληρωματική Εκλογή Δημάρχου Πάφου στις 11 Ιανουαρίου 2015.

Ο Άριστος Βασιλειάδης είναι γιος του πρώην βουλευτή Πάφου του ΔΗΚΟ Νίκου Βασιλειάδη, ο οποίος διετέλεσε βουλευτής την πενταετία 1976-1981, ενώ ο πατέρας του ήταν και επί σειρά ετών λογιστής της Μητρόπολης Πάφου.

 

H EΔΕΚ αποφασίζει την Δευτέρα 

 Η προγραμματισμένη συνεδρία της διευρυμένης επαρχιακής είχε στόχο να διερευνήσει όλες τις πιθανές λύσεις για την μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση ανέφερε ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΕΔΕΚ Πάφου ιατρός Γιώργος Νικάνδρου.

Ο προβληματισμός παραμένει σημείωσε, και έχει προγραμματιστεί ήδη η επόμενη συνάντηση της πιο διευρυμένης συγκέντρωσης την Δευτέρα κατά την οποία όπως εκτίμησε εξετάζοντας όλες τις πιθανές λύσεις , θα έχει το κόμμα την ευκαιρία να πάρει την καλύτερη δυνατή απόφαση για το Δήμο της Πάφου.

Ο κ. Νικάνδρου ερωτηθείς ανέφερε πως έχουν ήδη ακουστεί οι κατατεθειμένες υποψηφιότητες.

Εμείς σημείωσε, “ αποδίδουμε σημασία και βαρύτητα σε όλους τους συμπολίτες που έχουν πάρει το θάρρος να εκφράσουν την υποψηφιότητα τους και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η διάθεση είναι να διερευνηθούν σε βάθος όλες οι λύσεις με στόχο την μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση” .

Eρωτηθείς κατά πόσο η ΕΔΕΚ τροχοδρομεί την υποστήριξη υποψηφίου από το Κ.Σ. ΕΔΕΚ, ο κ. Νικάνδρου είπε πως αυτό αποτελεί ένα από τα πιθανά σενάρια.

Το ζήτημα σημείωσε είναι “ ότι μπαίνει και αυτό το ενδεχόμενο μέσα στους προβληματισμούς μας” .

O Επαρχιακός Γραμματέας της ΕΔΕΚ Πάφου αναφέρθηκε και στο χθεσινοβραδινό παραγωγικό όπως τον χαρακτήρισε διάλογο με τα κόμματα του ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ.

Στο πλαίσιο της συνάντησης σημείωσε, είχαμε την ευκαιρία να κατανοήσουμε πλήρως τις απόψεις των άλλων κομμάτων αλλά αντιλαμβάνεστε συνέχισε ότι “ αυτό θα βοηθήσει και άλλα στοιχεία στην όσο το δυνατό καλύτερη λήψη απόφασης εκ μέρους μας”.

“Στήριξη στον Α. Βασιλειάδη και από την Κίνηση Σωτηρία της Πάφου”

Tην ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Άριστου Βασιλειάδη στηρίζει και η « Κίνηση Σωτηρία της Πάφου» με ανακοίνωση της.

Η Κίνηση με γραπτή της ανακοίνωση αναφέρει πως “ πιστή στις διακηρύξεις και τις αρχές της, στηρίζει ανεπιφύλακτα την εξαγγελία της ανεξάρτητης υποψηφιότητας, για το αξίωμα του Δημάρχου της πόλης μας, του κ. Άριστου Βασιλειάδη”.