Καταγγέλθηκαν παρατυπίες στον ΚΟΑ

Μετά από έλεγχο της Επιτροπής Ελέγχου του ΚΟΑ στην Αθλητική Ομοσπονδία Παραπληγικών & Αναπήρων Κύπρου (ΑΟΠΑΚ) για τα έτη 2010-2011-2012, παρατηρήθηκαν σωρεία παρατυπιών. dcb5d8b178e2cf507d1f3361df133cb7_L Ένεκα της σοβαρότητας των ζητημάτων που προκύπτουν, το Διοικητικό Συμβούλιο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού αφού εξέτασε το θέμα, στην συνεδρία του ημερομηνίας 19.12.2014 αποφάσισε να αποστείλει το σχετικό φάκελο στη Γενική Εισαγγελία για περαιτέρω διερεύνηση και ενδεχόμενη λήψη μέτρων.

Παράλληλα και μέχρι την πλήρη διερεύνηση, το Δ.Σ. αποφάσισε την αναστολή όλων των χορηγιών προς την Ομοσπονδία.

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου του ΚΟΑ Χρήστος Ορφανίδης ανέφερε ότι, από την διερεύνηση, παρατηρήθηκαν ανεπίτρεπτα πράγματα τα οποία ο Οργανισμός δεν προτίθεται να κουκουλλώσει. Ανέφερε ότι στην συγκεκριμένη Ομοσπονδία εντοπίστηκαν παρατυπίες, τόσο στην οργανωτική δομή όσο και στην διαχείρηση χρημάτων του φορολογούμενου πολίτη. Εντοπίστηκαν, ανέφερε χαρακτηριστικά, κενά τα οποία δημιουργούν εύλογες υποψίες ότι κάποιοι τσεπώνουν λεφτά.

Ο κύριος Ορφανίδης είπε ότι είναι η πρώτη φορα που στέλλεται φάκελος στη Νομική Υπηρεσία, ενώ ο ΚΟΑ βρίσκεται σε συνεννόηση και με τον Γενικό Ελεγκτή. Ανέφερε επίσης ότι παρατηρηθηκε σωρεία παρατυπιών και σε άλλες ομοσπονδίες, οι οποίες και διερευνώνται.Αθλητική Ομοσπονδία Παραπληγικών & Αναπήρων Κύπρου

Η Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου (ΟΠΑΚ) ανακοινώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με την Αθλητική Ομοσπονδία Παραπληγικών & Αναπήρων Κύπρου (ΑΟΠΑΚ), καθώς και ότι τα τελευταία δέκα τουλάχιστον χρόνια δεν έχει λάβει οποιαδήποτε χορηγία από τον ΚΟΑ.

Σε ανακοίνωση της η οργάνωση χαιρετίζει οποιεσδήποτε ενέργειες που στόχο έχουν την εύρυθμη και σωστή λειτουργία του αθλητισμού ατόμων με αναπηρίες.