Μαχαίρωσαν οκτώ παιδιά στην Αυστραλία

Οκτώ παιδιά δολοφονήθηκαν στην πολιτεία του Κουίνσλαντ της βόρειας Αυστραλίας όπως μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας επικαλούμενα πηγές της τοπικής αστυνομίας.Australia seeking answers over security lapse on cafe gunman

Σύμφωνα με τις αναφορές τα παιδιά των οποίων η ηλικία δεν έχει εξακριβωθεί μαχαιρώθηκαν μέχρι θανάτου.Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι υπάρχει και μια τραυματισμένη γυναίκα σε αυτό το τραγικό συμβάν που έγινε στην πόλη Κέρνς της βόρειας Αυστραλίας.

Στο κενό βρίσκονται ωστόσο μέχρι στιγμής οι έρευνες της πολιτειακής αστυνομίας του Κουίνσλαντ για διαλεύκανση του νέου ειδεχθούς εγκλήματος που συγκλονίζει την Αυστραλία, με τη δολοφονία οκτώ παιδιών και τον τραυματισμό της μητέρας των επτά παιδιών στην πόλη Κέρνς.

Ο επιθεωρητής Μπρούνο Άσνικαρ δήλωσε ότι η αστυνομία πιστεύει ότι η γυναίκα που τραυματίστηκε είναι μητέρα των επτά παιδιών. «Δεν υπάρχει επίσημα ύποπτος ακόμη. Μιλάμε με αριθμό προσώπων» είπε.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι η 34χρονη γυναίκα η οποία νοσηλεύεται βοηθά στις έρευνες της αστυνομίας.

Η σκηνή του εγκλήματος αποκλείστηκε αλλά μέχρι στιγμής δεν έγινε αναγνώριση των παιδιών.

Αν και η ηλικία των παιδιών δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, αναφορές λένε ότι η ηλικία των παιδιών, που μαχαιρώθηκαν μέχρι θανάτου, κυμαίνεται από 18 μηνών μέχρι 15 ετών.

Ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ χαρακτήρισε τη δολοφονία των οκτώ παιδιών ως «ανείπωτο έγκλημα», χαρακτηρίζοντας τα γεγονός ως «σπαρακτικό».

«Αυτό είναι ένα ανείπωτο έγκλημα. Απόψε, θα υπάρξουν δάκρυα και οι προσευχές σε όλη τη χώρα μας για αυτά τα παιδιά», είπε σε ένα δελτίο Τύπου.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων και ο δράστης όταν πάνοπλοι αστυνομικοί εισέβαλαν σε καφέ του Σίδνεϊ για να ελευθερώσουν δεκάδες ομήρους που κρατούνταν από έναν ισλαμιστή υπό την απειλή όπλου περίπου για 16 ώρες.