Αντίγραφο της κατάθεσης Μάριου Παναγή ζήτησε ο Γ.Εισαγγελέας

Ενημέρωση για τις καταγγελίες του διεθνούς διαιτητή Μάριου Παναγή ζήτησε σήμερα   το πρωί ο Γενικός Εισαγγελέας  από τον  Αρχηγό της Αστυνομίας. Ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ανέφερε ότι κατά την επικοινωνία τους ζήτησε από τον Αρχηγό της Δύναμης να τον κρατεί ενήμερο για την εξέλιξη της υπόθεσης, καθώς επίσης να του αποστείλει αντίγραφο της κατάθεσης του Παναγή μόλις αυτή ολοκληρωθεί.ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΝΑΓΗ - ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Από τις  2 το μεσημερι  βρίσκεται στο   Αρχηγείο της Αστυνομίας ο διαιτητής Μάριος Παναγή, όπου δίνει συμπληρωματική κατάθεση, αναφορικά με τις προχθεσινές καταγγελίες του, που κάνουν λόγο για σημεία και τέρατα στο κυπριακό ποδόσφαιρο..Χθες, παρόλο, που η κατάθεση του Μάριου Παναγή διήρκεσε πέντε ώρες, εντούτοις ο Κύπριος διαιτητής έδωσε μόνο μέρος των πληροφοριών που κατέχει στην Αστυνομία, αφού ο όγκος των στοιχείων, που έχει στην κατοχή του, είναι πολύ μεγάλος.

Η συμπληρωματική κατάθεση του Μάριου Παναγή αναμένεται να είναι πολύωρη και ενδεχομένως να μην ολοκληρωθεί ούτε και σήμερα.

Λακωνικός ο Αβ.Νεοφύτου

Πολύ λακωνικός ήταν στις δηλώσεις του για το θέμα ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ  Αβ.Νεοφύτου.

Κληθείς να σχολιάσει της κατγγελίες Παναγή ανέφερε: «Οι οποιεσδήποτε καταγγελίες πρέπει να εξετάζονται με κάθε αυστηρότητα και με κάθε σοβαρότητα, όποιον και να αφορούν και για οποιοδήποτε θέμα εγείρονται, φτάνει να υπάρχει η κατάλληλη τεκμηρίωση»

ΑΚΕΛ:Προηγήθηκαν και άλλες καταγγελίες..

Πολύ σοβαρές χαρακτήρισε σήμερα τις καταγγελίες του διαιτητή Μάριου Παναγή ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού και υπενθύμισε ότι των καταγγελιών αυτών προηγήθηκαν και άλλες καταγγελίες τόσο από το ΑΚΕΛ όσο και από τον ίδιο προσωπικά, αλλά και ηχογραφημένες συνομιλίες στην υπόθεση Λίλλη.

Επανέλαβε  ότι ο ίδιος δεν είχε ποτέ του συναντήσεις «ούτε με διοικητικό παράγοντα της ΚΟΠ, ούτε με διαιτητές, ούτε με παρατηρητές ούτε με κανέναν άλλο».

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο επίσκεψης του στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και κληθείς να σχολιάσει τις καταγγελίες του διαιτητή Μάριου Παναγή για τα τεκταινόμενα στο κυπριακό ποδόσφαιρο και το γεγονός ότι αναφέρθηκε και το δικό του όνομα, ο κ. Κυπριανού εξέφρασε την πεποίθηση ότι το δικό του όνομα αναφέρθηκε «παρεμπιπτόντως» και υπενθύμισε ότι από την πρώτη στιγμή το ΑΚΕΛ τοποθετήθηκε ξεκάθαρα για το όλο θέμα.

«Είπαμε από την πρώτη στιγμή ότι θα πρέπει αυτές οι κατηγορίες οι οποίες είναι πολύ σοβαρές και δεν είναι μόνο αυτές, καθώς προηγήθηκαν και κάποιες άλλες καταγγελίες και από το ΑΚΕΛ και από μένα τον ίδιο προσωπικά σε ό,τι αφορά σικέ αγώνες και τη βία στα γήπεδα αλλά και ηχογραφημένα στοιχεία τα οποία είχαν δοθεί στη δημοσιότητα αναφορικά με τον (πρώην πρόεδρο της Αλκής) Νίκο Λίλλη όπου γίνονταν και αναφορές σε συγκεκριμένα ονόματα» είπε, αναφέροντας ότι «κάποια από αυτά τα ονόματα εμπλέκονται και στις καταγγελίες του κ. Παναγή».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος, πέρα από τις επίσημες συναντήσεις στα γραφεία του ΑΚΕΛ με την ηγεσία της ΚΟΠ, δεν είχε ποτέ του συναντήσεις «ούτε με διοικητικό παράγοντα της ΚΟΠ, ούτε με διαιτητές, ούτε με παρατηρητές ούτε με κανέναν άλλο».

Υπενθύμισε ακόμη ότι σχετική είδηση είχε διαρρεύσει στην εφημερίδα «Χαραυγή» παραμονές των βουλευτικών εκλογών του 2011, και πως στην εν λόγω είδηση γινόταν συγκεκριμένη αναφορά στη σύσκεψη την οποία καταγγέλλει ο κ. Παναγή με αναφορές και σε συγκεκριμένα ονόματα.

«Οπόταν αν κάποιος θέλει να μάθει ποιοι είναι αυτοί, μπορεί να τα βρει εκεί τα συγκεκριμένα ονόματα»» πρόσθεσε.

Πολυκατοικίες με σκάνδαλα

Αναφερόμενος  στις –  καταγγελίες του διαιτητή Μάριου Παναγή, ο  πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ κ. Συλλούρης εξέφρασε την ελπίδα `όλα να βγουν στο φως`.“Για την κοινωνία μας, είπε  προστίθεται ακόμη ένα καινούργιο κεφάλαιο το οποίο αποδεικνύει περίτρανα όχι τα συρτάρια των σκανδάλων, αλλά τις πολυκατοικίες των σκανδάλων για τις οποίες εμείς μιλήσαμε πολλές φορές και θέλω να ελπίζω ότι με την κουλτούρα που δημιουργήθηκε, ιδιαίτερα με τη δουλειά που έκανε η επιτροπή θεσμών, τίποτε πλέον δεν μπορεί να μείνει μακριά από το φως του ήλιου”, σημείωσε.