Συγχύσαμε το Θεό!

 

Σε αυτό τον τόπο δεν ξέρεις τι να προσευχηθείς! Να παρακαλάς το Θεο να βρέξει να μας ξεδιψάσει από την ξηρασία και την ανομβρία, ή να CNA_M4866a86621554897950c8f9b37c42960κάνει τα σύννεφα αλήτες και να τα σκορπά στους εφτά ουρανούς; Να τον ικετεύεις να ρίξει μια γερή βροχή νας μας ξεπλύνει από τη λάσπη ή να σταματήσει να βρέχει για να μην μας πνίξει η λάσπη;

Τον έχουμε κυριολεχτικά συγχίσει το Θεό και δεν ξέρουμε ποιές θα είναι οι βουλές του απέναντί μας. Ενα είναι το σίγουρο που θέλουμε να του πούμε: Θεέ μου λυπήθου μας!

ΚΚ

Μα δεν διαφωνούμε!

«Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού ούτε ευλογεί και ούτε επεμβαίνει στον καθορισμό είτε των χονδρικών είτε των λιανικών τιμών των καυσίμων, οι οποίες στην Κύπρο, βάσει της σχετικής Νομοθεσίας του 2004, καθορίζονται ελεύθερα από την αγορά», αναφέρεται σε ανακοίνωσή του Υπουργείου.

56781ECCC913F5031B59028041D8A438

Μα αυτό βλέπουμε και εμείς κύριοι! Παίζετε ακριβώς το ρόλο του απλού θεατή. Κι ο ρόλος σας αυτός τους μόνους που ευνοεί είναι τις εταιρείες καυσίμων οι οποίες θησαυρίζουν σε βάρος του καταναλωτή και της οικονομίας του τόπου. Και εσείς σιωπάτε. Βλέπετε τη Ρώμη να καίγεται και επικαλείστε την   ελεύθερη αγορά, γνωρίζοντας ότι δεν είναι ελεύθερη αλλά ρυμουλκείται από το ολιγοπώλιο των εταιρειών καυσίμων. Αυτές κερδοσκοπούν και τα συμφέροντα αυτών εξυπηρετεί η παθητικότητά σας. Οτιδήποτε πέραν αυτού είναι πλεονασμός.

Κι ο Ποντιος Πιλάτος είχε τις δικαιολογίες του, καλή ώρα όπως και εσείς, όταν ένιπτε τας χείρας του και έστελνε τον Ιησού στη σταύρωση….

 

Ανέκδοτο ή τρικ;

Νέο ανέκδοτο και αυτό ή καινούργιο επικοινωνιακό τρικ; Η Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού ανακοίνωσε ότι θα κάνει τομεακή, παρακαλώ, έρευνα για το σύστημα καθορισμού των τιμών στην Κύπρο. Πολύ ωράια πρωτοβουλία και εύγε σας κυρία Λουκία!

Ομως θα ευχαριστούσατε περισσότερο τον κόσμο αν ολοκληρώνατε εκείνη την έρευνα που αναλάβατε να επανεξετάσετε από το 2012 και την τραβάτε παρακάτω και πάρα κάτω!. Εκεί οι υπάλληλοι με τους οποίους συνεργάζεστε δούλεψαν σκληρά και περίκλεισαν καυτά στοιχεία σε σχέση με ότι ψάχνετε να εντοπίσετε. Γιατί εφόσον είναι έτοιμη τροφή, πλούσια σε τεκμήρια και συμπεράσματα για το πως συμπεριφέρονται οι εταιρείες πετρελαιοειδών στην Κύπρο όταν καθορίζουν τιμές   δυσκολεύετε περισσότερο τη ζωή σας; Μήπως για την ολοκλήρωση εκείνης της επανεξέτασης δεν αρκεί το προσωπικό ενώ για την καινούργια φθάνει και περισσεύει;

Τέλος πάντων να μην σας κουράζουμε χρονιάρες μέρες και έχετε να κάνετε και τα ψώνια σας…Εμείς καταλάβαμε.

Λεο.

Σε μπελά οι πτυχιούχοι του ΡΙΚ

Σε μεγάλο μπελά μπήκαν οι ΡΙΚάδες μετά το κάλεσμα της Διεύθυνσης προς κάθε εργαζόμενο να to-rik-zita-apodeixeis-gia-ptychia-ypallilon-kai-kapoioi-echasan-ton-ypno-tous-thεπανανεβεβαιώσει τα ακαδημαίκά του προσόντα. Για να βγει η εγκύκλιος, όπως βγήκε κάτι θα έχουν οι …σοφοί υπόψη τους. Γιατί τώρα κάθε υπάλληλος με πτυχίο ή πτυχία ή μεταπτυχιακά ή ότιδήποτε άλλο δίπλωμα έχει δηλώσει είναι υποχρεωμένος να επικοινωνήσει με το εκπαιδευτικό ίδρυμα απ όπου πήρε το πτυχίο του και να το καλεί να αποστείλει βεβαίωση απ ευθείας στο ΡΙΚ μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης, ότι το δίπλωμα του είναι αυθεντικό . Λέτε κάποιοι που πήραν προαγωγές και έγιναν αστέρια, να ανέβηκαν τη σκάλα με πτυχία μαίμού; Πάντως τίποτα δεν αποκλείεται.

Λεο

 

Ο κώνωπας και το ξύδι του

Η πλειοψηφία της Βουλής απέκοψε επιδόματα εργατών στα δημόσια έργα και τις επαρχιακές διοικήσεις, από εργάτες που παίρνουν 1.200 και 1.500 ευρώ το μήνα με τις υπερωρίες, με συνολική εξοικονόμηση γύρω στις 10.000 ευρώ, ενώ δεν τόλμησε να αποκόψει το προκλητικό αφορολόγητο επίδομα τηλεφώνου που έχουν οι διευθυντές τμημάτων και οι Γενικοί Διευθυντές Υπουργείων που παίρνουν καθαρό μισθό 65.000 το χρόνο και άλλα 680 ευρώ το χρόνο για τα προσωπικά τους τηλεφωνήματα.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά; Η μήπως διυλίζεται ο κώνωπας για να βγάλει το ξύδι από τον φτωχό ώστε να κλείσουν τα ελλείμματα, όπως είπε και ο αθυσρόστομος Περδίκης.

ΜΝ