Πώς συνδέεται ο Υπουργός Συγκοινωνιών με τον αντιπρόεδρο της AEGEAN Ευτ.Βασιλάκη

Σοκαριστικές αποκαλύψεις  από  το μέλος του Δ.Σ. των Κυπριακών Αερογραμμών Γιώργο Καλλή

 

 

Τη διασύνδεση του   αντιπροέδρου της Aegean κ Ευτύχιου Βασιλάκη με τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Εργων κ. Μάριο Δημητριάδη, με σαφέστατες αιχμές ότι αυτή η σχέση παίζειUntitled-694-490x310 ρόλο στις σημερινές αρνητικές εξελίξεις στις Κυπριακές Αερογραμμές , αποκαλύπτει σήμερα στην προσωπική σελίδα του στο Facebook ο κ. Γιώργος Καλλής, μέλος του ΔΣ των Κυπριακών Αερογραμμών.

Ο κ. Γιώργος Καλλής είναι σήμερα το μόνο μέλος του ΔΣ που επιβίωσε στις Κυπριακές Αερογραμμές, παρά το γεγονός ότι υιοθετούσε τις θέσεις των άλλων πέντε  μελών που είχαν αντιδράσει με τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για κλείσιμο της Εταιρείας. Ο κ. Καλλής δεν διορίζετια από τον μεγαλομέτοχο, αλλά εκλέγεται απευθείας από γενική συνέλευση των ιδιωτών μετόχων και ως εκ τούτου δεν είχε την δυνατότητα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να τον στείλει και αυτόν στο σπίτι του.

Σήμερα λοιπόν ο κ. Καλλής ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook τα ακόλουθα:

«ΑΜΑΝ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ…

AEGEAN– ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ (αντιπρόεδρος και κύριος μέτοχος).

ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ-Μέλος ΔΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ μέτοχος AEGEAN.

ΜΑΡΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ –υπάλληλος ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΜΑΡΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ

ΑEGEAN– κάνει αίτηση για ΑΟC στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝανακαλεί την πτητική άδεια ΑΟC και κλείνει τις ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ.

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ;»

Αυτό είναι το κείμενο. Ευγλωττο και αρκετά αποκαλυπτικό. Ο νυν Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων κ. Μάριος Δημητριάδης για έξι χρόνια πριν το διορισμό του ως Υπουργός ήταν διευθυντικό στέλεχος της Τράπεζας Πειραιώς , στην οποία ο κ. Βασιλάκης, μεγαλομέτοχος και αντιπρόεδρος της AEGEAN είναι ταυτόχρονα και μέλος του ΔΣ της εν λόγω τράπεζας. Από την θέση του ως Υπουργός σήμερα ο κ. Μάριος Δημητριάδης καλείται να εξετάσει, να εγκρίνει ή να απορρίψει αιτήματα του κ. Βασιλάκη που αφορούν την ιδιότητά του ως αντιπρόεδρου της Aegean, η οποία μαζί με την Ryanair είναι οι δύο εταιρείες που   προκρίθηκαν για να πάρουν ότι θα τους είναι χρήσιμο από τις Κυπριακές Αερογραμμές στην περίπτωση που βάλουν λουκέτο.

Να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι τις 30 Ιουνίου 2014 νομικός σύμβουλος της Ryanair ήταν το δικηγορικό γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.