Ο καθείς το άσμα του και η Κύπρος τις πληγές της.

Κύπρος Βουλή

Πολύ πληκτική η παράσταση των πολλών μονολόγων στη  Βουλή. Και προβλεπτή για κάθε συμπολίτη και συμπολίτισσα μας. Κανένας νεωτερισμός, τίποτα μη προβλέψιμο. Ολα εξελίχθηκαν με βάση το αρχικό σενάριο . Ακόμη και η εξέλιξη της ψηφοφορίας ήταν προδιαγεγραμμένη. Το σφυροκόπημα από την πλευρά της αντιπολίτευσης έπεφτε επάνω στην σκληροπυρηνική εγωπάθεια των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος που βλέπουν να οδηγούμαστε στον παράδεισο. Ολα τα ξέρουν, όπως αυτοί θέλουν και δεν χρειάζονται να τους τα υποδείξει κανείς. Ούτε σύνθεση απόψεων, ούτε προβληματισμός για τις θέσεις που διατύπωναν οι μεν εναντίον των δε και αντίστροφα. Ο καθείς το άσμα του και η Κύπρος τις πληγές της.

Λεο

 

Παθήματα, μαθήματα.

Σείστηκε ξανά το πάτωμα του Χρηματιστηρίου με την εισαγωγή των μετοχών της Τράπεζας Κύπρου. Οι απώλειες για πρώτη μέρα ήταν συγκλονιστικά απογοητευτικές σε σχέση _xak7με τις προσδοκίες που οι γνωστοί παπαγάλοι καλλιέργησαν. Η εμπιστοσύνη του κοινού, στον ίδιο το θεσμό βρίσκεται στο ναδίρ παρόλο που κάποιοι επιχειρούν να δώσουν μεγαλοπρεπείς τόνους. Οπως πάντοτε οι άσχετοι ντύνονται ειδικοί και επιχειρούν αναλύσεις που μόνο παραπλάνηση επιφέρουν. Το παιγνίδι για την συγκεκριμένη τράπεζα θα παίζεται πια από τους μεγαλομετόχους, τα γνωστά γεράκια, πού όταν κρίνουν θα κάνουν το δικό τους ντου και θα προβαίνουν σε διορθώσεις προς την κατεύθυνση που οι ίδιοι επιθυμούν.

Γι αυτό επενδυτές και επίδοξοι επενδυτές προσέξτε! Μην παρασύρεστε σε παιγνίδια τα οποία ενέχουν μεγάλα ρίσκα και δεν είναι για τα μέτρα σας. Τα παθήματα ας γίνουν μαθήματα.

Λεο

Ανάξεση πληγών

Η είσοδος των νέων μετοχών της Τράπεζας Κύπρου ανέξυσε πληγές σε πολλούς επενδυτές,.Είναι χιλιάδες οι κάτοχοι μετοχών της παλιάς Τράπεζας κύπρου και της Τράπεζα_Κύπρου4πάλαι ποτέ κραταιάς Λαίκής που έμειναν με χαρτάκια στο χέρι, χωρίς καμιά αξία. Αυτά που οι ειδικοί συμβουλεύουν σε κάθε επενδυτή, να αγοράζει μετοχές και να αναμένει όφελος σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα ουδόλως ίσχυσαν. Αντιθέτως όλοι έκαψαν τα χέρια τους και έμειναν με τα …εγκαύματα.

Γι αυτούς τους ανθρώπους δεν λέχθηκε κουβέντα. Ούτε για τους κατόχους αξιογράφων, ούτε για τους κουρεμένους που τους άρπαξαν τις καταθέσεις και κάποιοι κάνουν γλέντια με τα χρήματά τους. Είναι ένα όνειδος που θέλουν να το πετάξουν από το κιτάπι της πρόσφατης ιστορίας. Τώρα ο στόχος είνα να σβηστεί ότι έγινε στο παρελθόν και να ανοίξει καινούργιο κεφάλαιο.

Προσέξτε όμως κύριοι! Δεν κτίζονται θεσμοί με τις αρπαχτές και τις πλάνες. Μόνο αν αποδίδονταν σωστα τα του Καίσαρος των Καίσαρι θα μπορούσε να γίνει μια νέα ελπιδοφόρα αρχή. Οτι κτίζεται χωρίς αυτή την αρχή ξεκινά από σαθρά θεμέλια, πάρτε το χαμπάρι!

ΜΔ

Ακόμη την επανεξετάζει

Είναι η ώρα της Επιτροπής Ανταγωνισμού να ασχοληθεί αυτεπάγγελτα με το θέμα των τιμών των καυσίμων ήταν η τοπποθέτηση του βουλευτή του ΔΗΣΥ κ. Γιώργου Γεωργίου σε τηλεοπτικό κανάλι.Black-oil-barrels-with-mark-on-white-background Τώρα σωθήκαμε παιδιά! Μα κύριε Γεωργίου που ζήτε; Δεν ακούσατε την επικεφαλής της εν λόγω Επιτροπής να παραπονιέται μια ζωή πως δεν έχει το απαιτούμενο προσωπικό και νομίζει ότι με αυτό δικαιολογείται για την απραξία της;

Για να λέμε και τα πράγματα με τον όνομα τους από το 2012 εκκρεμεί τεκμηριωμένη υπόθεση για προσυνεννόηση στον καθορισμό τιμών από τις εταιρείες πετρελαιοειδών, την οποία η εν λόγω κυρία ανέλαβε να επανεξετάσει Ακόμη την επανεξετάζει! Το αστείο είναι ότι όταν της υποβάλλεται το ερώτημα μέχρι πότε θα επανεξετάζετια μασά τα λόγια της και αποφεύγει να προσδιορίσει, αν αυτό θα γίνει το 2020, το 2040 ήτο 2060! Να μην ξεχνάμε ότι δικηγόρος των δύο από τις τέσσερις εταιρείες είναι ο κ. Πόλυς Πολυβίου, ό οποίος την υπερασπίζεται δημοσίως όταν η καημένη προβάλλει την δικαιολογία πως η Επιτροπή της είναι υποστελεχωμένη. Και της αποδίδει και εύσημα για την εξαιρετική δουλειά που εκτελεί!

Ε.

Δεν έχουμε ανάγκη τη μείωση τιμών στα καύσιμα!

 

Από αναλύσεις που έγιναν φαίνεται ότι στην Κύπρο αγοράζουμε, ως καταναλωτές τα ακριβότερα καύσιμα. Η διεθνής κατρακύλα του αργού ουδόλως μας αγγίζει, καθότι οι μειώσεις είναι απειροελάχιστες με βάση αυτό που έπρεπε να ισχύει.tromaktiko

Στην Κύπρο βεβαίως ευτυχώς έχουμε ένα άκρως αποτελεσματικό συγκοινωνιακό δίκτυο , γι αυτό και ουδόλως επηρεαζόμαστε από το γεγονός ότι οι τιμές διατηρούνται σε εξαιρετικά ψηλά επίπεδα. Ας κάνουν και οι εταιρείες τα υπερκέρδη τους, τί μας νοιάζει εμάς!  Αυτό το κράτος μας έχει προσφέρει τόσες εναλλακτικές επιλογές που το προσωπικό μας όχημα έχει μετατραπεί σε άχρηστο αντικείμενο. Γιατί στο κάτω κάτω να κινήσουμε το όχημά μας,   εφόσον έξω από την αυλή του καθενός μας περνά κάθε πέντε λεπτά λεωφορείο, τραμ, τραμβάι, έχουμε τρένα που συνδέουν την μια πόλη με την άλλη, άστε τον προηγμένης τεχνολογίας υπόγειο σιδηρόδρομο που μας μεταφέρει αστραπιαία από το ένα σημείο στο άλλο. Και όλα αυτά με έλαχιστο κόστος!

Γι αυτό το να μιλάμε για την ανάγκη μείωσης τιμών στα καύσιμα , σε μια χώρα που προσφέρει τόσο αναπτυγμένες υποδομές στους κατοίκους της είναι μάλλον ακαδημαίκής σπουδαιόπτητας θέμα, παρά αναγκαιότητα. Ο κ. Λακκοτρύπης μας φροντίζει. Να μην έχουμε και παράπονο.

Πας