Για ξένους εμπειρογνώμονες υπάρχει άκοπο χρήμα, έτσι Χάρη;


Όπα! Ο Υπουργός Οικονομικών ετοιμάζεται να προσλάβει εμπειρογνώμονες από το εξωτερικό για να συνδράμουν την ανακριτική ομάδα που θα φέρει σε πέρας το ανακριτικό έργο σχετικά με το ποιοι ευθύνονται για την κατάσταση της οικονομίας! Μέτα τον Πική,charis-georgiades2_0 μετά το φιάσκο της έκθεσης με τις <<ευθύνες>> που διέρρευσαν οι Προεδρικοί στην New York Times και ύστερα απ όλα τα υπόλοιπα φιάσκο που σχετίζονται με έρευνες που δοκιμάστηκε να γίνουν αλλά έμειναν στη μέση , ή δεν ολοκληρώθηκαν, θα μετακαλέσουμε και ξένους ειδικούς για να αποφανθούν ποιος φταίει.. Μάλιστα όπως γράφτηκε στον Τύπο έχει γίνει προσυνεννόηση με τον οίκο AlixPartners έναντι ποσού €1.7 εκ. μέχρι €2.5 εκ. αλλά προέκυψε κάποια ουσιώδης διαφορά, και αναμένετια να ληφθεί απόφαση από το Υπουργικό.

Φαίνεται ότι όντως ορισμένοι έχουν τα εκατομμύρια του δημοσίου για στραγάλια. Γιατί αν είχαν βούληση να ξεσκεπάσουν σκάνδαλα για την λεηλασία του πλούτου της Κύπρου και την πτώχευση του κόσμου της θα έπρεπε να προσεγγίσουν τους κύριους πρωταγωνιστές. Οι τραπεζίτες εξ Ελλάδος μας βλέπουν και μας χλευάζουν την ίδια ώρα που ο πρώην σύζυγος και η θυγατέρα της Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας ανέλαβαν την υπεράσπιση τους! Αν είναι δυνατόν!

Αραγε οι ξένοι εμπειρογνώμονες θα μας πουν για την εξαγωγή των κεφαλαίων των συμπεθέρων παραμονή του κουρέμος στο εξωτερικό, για το ίδιο το κούρεμα, για τα δισεκατομμύρια των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα που δόθηκαν πεσκέσι σε μια άλλη τράπεζα, για όλους εκείνους τους επώνυμους που κατάφεραν να τους διαγραφούν μεγάλα τραπεζικά δάνεια και κανείς δεν μιλά γι αυτό το όνειδος;

Αν έδινε δείγματα γραφής ο Υπουργός Οικονομικών και η κυβέρνηση ότι θέλουν αντικειμενικά και αμερόληπτα να φθάσουν στην αλήθεια για το έγκλήμα που διαπράχθηκε σε βάρος των Κυπρίων, μέχρι σήμερα θα είχαν φθάσει στο στόχο. Ομως με αυτά που βλέπουμε μάλλον δεν θέλουν.   Γι αυτό Χάρη κάνε κράτει με το δημόσιο χρήμα! Εκτός αν τα λεφτά πληρωθούν απ τη δική σου τζέπη.

Λεο

 Σκουριά δεν τους πιάνει!

Στην Κύπρο πολλοί από εμάς έχουμε την στρεβλή ιδέα πως η κρίση τάχατες μας συνέτισε κι ότι ο Κύπριος έγινε πιο ολιγαρκής και συγκρατημένος. Οσοι την έπαθαν από την κρίση, όσοι έχασαν τη δουλιά τους και δυσκολεύονται να βάλουν ψωμί στο τραπέζι τους σίγουρα βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά. Οπως λέει και η παροιμία «το λαμπρόν τζιαμαί που πέφτει τζιαμαί κρούζει…»Οσοι έκρουσαν ή κρούζουν από την οικονομική δυσπραγία που βιώνει η χώρα μας αντικρίζουν με άλλο φακό την πραγματικότητα. Υπάρχουν όμως και ορισμένοι που μόνο το βόλεμα τους ενδιαφέρει και Αγιος ο Θεός. Αν δει κάποιος   τους παχυλούς μισθούς που δίνονται σε συμβούλους και παρασυμβούλους υπουργών και παρατρεχάμενους  στο Προεδρικό, σε διοικήτριες και άλλους συμβουλάτορες, σε τραπεζικούς διευθυντές, παραδιευθυντές και άλλους παρατρεχάμνεους που φέρουν βαρύτατες ευθύνες για ότι βιώνουμε σήμερα, θα διαπιστώσει πως αυτούς δεν τους πιάνει καμιά ..σκουριά! Κάποιοι μάλιστα εκμεταλλεύονται την κρίση για να βολέψουν την πάρτι τους, στηριζόμενοι στα κομματικά εφαλτήρια, όσο κι αν ο εξ Αργάκας πρόεδρος του ΔΗΣΥ επιχειρεί να το παίξει μάδερ Τερέζα για όλους μας. Κανεί δούλεμαν

ΜΔ

 

Παρηγοριά στον άρρωστο

Εκείνη η συζήτηση που έγινε στη Βουλή για τις Κυπριακές Αερογραμμές έμοιαζε περισσότερο με λόγια παρηγοριάς στον άρρωστο ώσπου να βγει η ψυχή του.Ολοι είπαν τα δικά τους σε ένα καταθλιπτικό μονόλογο, ρίχνοντας τα βέλη τους ο ένας στον άλλο περισσότερο για το θεαθήναι04661__1eb5d4a2346b9ae75c5345c0247950e3_M παρά για λόγους ουσίας. Την ώρα μάλιστα που οι πάντες γνωρίζουν πως η Εταιρεία είναι στον αναπνευστήρα και χρειάζονται ουασιαστικές παρεμβάσεις για να δημιουργηθεί πεδίο ελπίδας για γόνιμες λύσεις. Κανείς δεν ανέλαβε την παραμικρή ευθύνη γι αυτό που έγινε και γι αυτό που αναμένεται να γίνει. Ούτε ένας υπουργός δεν ήταν εκεί να ακούσει και να δώσει απαντήσεις για θέματα που θίγηκαν. Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη και κατά τον Υπουργό Οικονομικών που ορίζει τους όρους του παιγνιδιού η γνωμοδότηση της ΕΕ θα εκδοθεί μετά τις γιορτές…

Μετά τις γιορτές , πρώτα να μεταλάβουν οι άνθρωποι. Και μετά όλοι θα έχουν πάλι ένα λόγο να λένε, ότι εμείς είπαμε, εμείς καταγγείλαμε, εμείς υποδείξαμε….Στα λόγια βρίσκουμε λύσεις.

Κ.

Ανοχύρωτη πολιτεία

Τελικά στήθηκε σκηνικό του τραγωδίας  στη Λάρνακα. Οι Σκαλιώτες μετρούν ζημιές και δεν πιστεύουν στα μάτια τους με αυτό που συνέβη. Μια ραγδαία. κατά τα άλλα ευλογημένη plimmyres-larnaca-6  βροχή, που την περιμέναμε πως και πως για να ξεδιψάσουμε μετά την ξηρασία που βιώσαμε έγινε για τους κατοίκους της πόλης ανάθεμα! Διέλυσε κυριολεχτικά νοικοκυριά και επιχειρήσεις. κατάφερε να μετατρέψει ολόκληρη την πόλη σε λίμνη με λασπόνερα. Οι πληγέντες ζητούν απεγνωσμένα βιήθεια και ήδη άρχισαν να στήνονται σε ουρές για ένα πιάτο φαί και για ρουχισμό αφού μέσα σε μια νύχτα έπαθαν ολοκληρωτική καταστροφή!

Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει και δεν χωράει καμιά δικαιολογία! Αποκαλύπτει το επίπεδο της τσαπατσουλιάς μας, και τις αδέξιες μεθόδους του   άρπα κόλλα , με τις οποίες   δομήσαμε τις πόλεις μας τα τελευταία χρόνια. Αντανακλούν την έλλειψη σοβαρότητας και την απρονοησία μας.. Μείναμε μια ανοχύρωτη πολιτεία στο έλεος ακόμη και μιας έντονης βροχής που μας διαλύει τα σπίτια και καταστρέφει τα υπάρχοντά μας. Προχθές ήταν η Λευκωσία, σήμερα είναι η Λάρνακα, αύριο πιθανό μια άλλη πόλη ή χωριό. Ο Θεός να βάλει το χέρι του.

Λεο

 

Πανικός και λαχτάρα!

Σε κάποιο σημείο του αυτοκινητόδρόμου εκεί στην Ορόκλινη, ο κάθε οδηγός που περνούσε το Σάββατο το ÂÑÏ×ÅÓβράδυ βίωνε μεγάλη λαχτάρα και πανικό. Το νερό της βροχής, προφανώς γιατί δεν έβρισκε διέξοδο, εγκλωβιζόταν σε ένα συγκεκριμένο κοίλωμα με αποτέλεσμα το οδόστρωμα να μετατρέπεται σε λίμνη. Πολλοί ήταν οι οδηγοί που αιφνιδιάζονταν καθότι ξαφνικά το όχημά τους σερνόταν μέσα στα λιμνάζοντα νερά . Κάποιοι εγκλωβίζονταν, άλλοι έχαναν τον έλεγχο του οχήματος τους για λίγο και με δυσκολία σταματούσαν στην άκρη του δρόμου, για να διαπιστώσουν αν όλα είναι εντάξει και να συνεχίσουν..

Είναι αδιανόητο   σε ένα αυτοκινητόδρομο να συμβαίνουν τέτοια κακά. Θα μπορούσαν στο συγκεκριμένο σημείο να γίνουν μεγάλα δυστυχήματα και να θρηνούμε θύματα. Τί κατασκευές κάνατε βρε αφιλότιμοι! Επιτέλους ακούει κανείς, παρακολουθεί κανείς, παίρνει μέτρα κανείς, ή τα φορτώνουμε όλα του ώμου μας!

Λεο

 

Αχ αυτοί οι γάμοι και οι κηδείες!feretro

Μα είναι απίστευτο! Χιουμοριστικό και ανάλαφρο! Με κάθε σοβαρότητα ο βουλευτής κ. Τορναρίτης που φιλοξένησε σε μια από τις εκπομπές της στο MEGA η δημοσιογράφος Γωγώ Αλεξανδρινού, είπε πολλά ευτράπελα! Αφού κλαύτηκε στην αρχή ότι υπάρχουν βουλευτές που δεν ασκούν άλλο wedding1επάγγελμα. που δεν τα βγάζουν πέρα με τον μισθό που παίρνουν, πέρασε στο παρασύνθημα. Επικαλέστηκε και πάλι τους γάμους και τις κηδείες! Ο ίδιος, όπως είπε για ένα Σαββατοκύριακο έλαβε 32 προσκλητήρια γάμου. Δεν μπορώ να στείλω 32 δώρα πρόσθεσε, λυπάμαι. Μετά το γύρισε στις κηδείες όπου οι βουλευτές από τη τζέπη τους βάζουν στεφάνια! <<Υπάρχουν βουλευτές που δεν βγάζουν το μήνα τους>>, είπε εν κατακλείδι ο βουλευτής!

Μάνα μου ρε!

ΜΔ