Εξω φρενών με τη Θεοχάρους ο Χάρης και η παρέα του

 

Πολύ εύστοχο και εξαιρετικά εύγλωττο το σημείωμα της ευρωβουλευτού κας Ελένης Θεοχάρους προς τον κ. Γιούνγκερ. Και πολύ μεστό και ουσιαστικό. Βάζει τα πράγματα στη θέση τους και υποδεικνύει γιατί οι Κυπριακές Αερογραμμές πρέπει να σωθούν, καταγγέλλοντας συνάμα την Τουρκία για το εμπάργκο που επιβάλλει στην αεροπορική εταιρεία της Κύπρου.theoxarous040624687

Μόνο που αυτή την ορθόδοξη και απολύτως τεκμηριωμένη στάση που θα τηρούσε οποιασδήποτε αγαπά αυτό τον ταλαίπωρο τόπο , ξέρουμε πως δεν την συμμερίζονται οι καλοί της συνάδελφοι στο Δημοκρατικό Συναγερμό. Μάλιστα ο Χάρης Γεωργιάδης είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος και μαζί με τον φίλο του τον Μάριο Δημητριάδη είναι έξω φρενών μαζί της. Πάει φυρί φυρί να τους χαλάσει το σχέδιο. Μόνο που δεν τολμούν να της πουν ούτε λέξη. Αυτοί οι δύο μαζί με τον μέντορα τους , τον εξ Αργάκας Φούλη, είναι του παρασκηνίου και του ψου ψου . Θέλει τόλμη να παραβγούν με την Ελένη, γιατί αν τους προκαλέσει θα τους κάνει σκόνη και θα ανοίξει νέο μέτωπο όπως την άλλη φορά με τον Βενιζέλο   της Ελλάδας.

Από την άλλη μεριά όμως δεν θα πρεπε και η Ελένη πριν απευθυνθεί στον Γιούνκερ να ξεκαθάριζε με εκείνους   όλους στο κόμμα της και στην κυβέρνηση   που βάληθηκαν να κατεδαφίσουν ότι προσδιορίζει την ταυτότητα της Κύπρου και να το ξεπουλήσουν;   Γιατί η μάχη όταν πρώτα δίνεται     εκ των έσω,   έχει πολύ μεγαλύτερες προοπτικές να πετύχει και έξωθεν!

Κυρ.

 

Τα κατάφεραν!

Τελικά κατάφεραν και εξάρθρωσαν τις Κυπριακές Αερογραμμές. Πες , πες ότι θα κλείσουν και θα ξεπουλήσουν, έκαναν τον κόσμο να εξαφανιστεί από τα γραφεία έκδοσης εισιτηρίων της αεροπορικής εταιρείας του τόπου μας . 04661__1eb5d4a2346b9ae75c5345c0247950e3_MΚυριολεκτικά την παράλυσαν! Μόνο   για ακυρώσεις εισιτηρίων παρουσιάζονται πια οι πελάτες και όσοι πιστοί στην εταιρεία της Κύπρου χάνουν κι αυτοί σιγά σιγά την εμπιστοσύνη τους.

Αμ το άλλο! Ακου να εξαγοράσει η κυβέρνηση το όνομα, την εμπορική επωνυμία και το έμβλημα των Κυπριακών Αερογραμμών; Καλά η εταιρεία που για 67 χρόνια έκτισε πάνω σε αυτά και δημιούργησε την ταυτότητά της τί θα έχει στο ενεργητικό της όταν της πήραν το πολυτιμότερο, ότι την καθιέρωσε;

Ο Χάρης , ο Μάριος, ο Φούλης, ο Πόλυς πρέπει να τρίβουν τα χέρια τους. Το σχέδιο διάλυσης των ΚΑ πάει πρίμα! Αυτό που έβαλαν για στόχο φαίνεται πως έχει προχωρήσει για τα καλά! Τώρα περιμένουν την καμπάνα των Βρυξελλών να κτυπήσει.

Και μάλλον τα κανόνισαν όλα για να είναι αργά για οτιδήποτε άλλο.

Μιδ.

 Ο  αλάνθαστος

Εχει την εντύπωση ότι είναι αλάνθαστος! Οτι αυτός τα κάνει και τα έκανε όλα σωστά και οι άλλοι θέλησαν να τον καταστρέψουν. Ακόμη κι όταν ρωτήθηκε γιατί έβαλε τον τάδε νομικό να διερευνήσει το καυτό για την κυπριακή κοινωνιά εκείνο θέμα δεν είχε την τόλμη να παραδεχθεί ότι πήρε αυτός την απόφαση και του βγήκε λάθος. Πάλι τα έριξε σε τρίτους.

Γι αυτόν φταίνε πρώτα οι άλλοι , τα ΜΜΕ που δεν τον χωνεύουν και θέλουν να του χαλάσουν το ίμείτζ και ότι άλλο είναι εκτός της προσωπικής του οντότητας. Ομως έτσι συμπεριφέρονται όσοι δεν είναι πραγματικοί ηγέτες . Οσοι έχουν ανάστημα, αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους . Οχι με κλαψουρίσματα. Κάνουν πρώτα αυτοκριτική και κριτική και παραδέχονται με αξιοπρέπεια τα λάθη τους . Κι όταν δεν έχουν κάτι καινούργιο να πουν κλείνουν το στόμα τους.

Λεο

Προνόμιο για τους λίγους

Για χίλια ευρώ οφειλές στο κολέγιό του ένας φοιτητής διέκοψε τις σπουδές του. Μόνο που δεν είναι ένας, είναι εκατοντάδες αυτοί που δεν τολμούν πια ναtromaktiko περάσουν το κατώφλι των ανώτερων εκπαιδευτηρίων της Κύπρου. Εκεί που μέχρι πρόσφατα όλα κυλούσαν ομαλά και κουτσά στραβά τα έφερναν βόλτα οι φτωχές οικογένειες, τώρα έπεσε η λαίλαπα της ανεργίας και ρήμαξε, σπίτια και νεανικά όνειρα.

Φαίνεται πως επιστρέφουμε πίσω στις δεκαετίες εκείνες που το προνόμιο της μόρφωσης ήταν μόνο για τους παραλήδες! Εχει δυστυχώς ο καιρός γυρίσματα πολύ, πάρα πολύ, οδυνηρά!

ΚΛ

Κουίζ

Ποιος πρώην υπουργός είναι γνωστός σε διάφορους κύκλους επιχειρηματιών ως ο Κύριος 10%; Και γιατί άραγε του κόλλησαν αυτό το παρατσούκλι;   Πάντως αυτό το 10% ηχεί στα αυτιά του κόσμου, ιδιαίτερα στις μέρες με όλα όσα αποκαλύπτονται ως ποσοστό μίζας.

Λέτε ρε παιδιά, ή μήπως πρόκειται για κακίες ή και συκοφαντικές διαδόσεις;

Λεο