Στην Κύπρο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος

Εφτασε το βράδυ της Παρασκευής στην Κύπρο για επίσκεψη ύστερα από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος.imagew-2.aspx

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής έφτασε στο αεροδρόμιο Λάρνακας λίγο πριν τις 20.30  και τον υποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο της Ιεράς Συνόδου, τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο συνοδεύουν στην Κύπρο, ο  Μητροπολίτης Pittsburg Σάββας, ο διάκονος Παντελεήμων Παπαδόπουλος και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής Κυριάκος Παπαστυλιανού.

Το πρωί της Κυριακής, 11 Φεβρουαρίου 2018, θα τελεστεί αρχιερατικό συλλείτουργο στον ιερό ναό της του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο.

Στις 12 το μεσημέρι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου θα απονείμει στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής το Χρυσό Παράσημο του Αποστόλου Βαρνάβα, ύψιστη τιμητική διάκριση της Εκκλησίας της Κύπρου, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης πενήντα χρόνων γόνιμης αρχιερατείας και για τη σύνολη εκκλησιαστική και ακαδημαϊκή προσφορά του.

Από τις 18.00 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ της Κυριακής, θα παρατεθεί από την Ιερά Σύνοδο δεξίωση προς τιμή του. Οι εκδηλώσεις της απονομής του Χρυσού Παρασήμου και της δεξίωσης θα πραγματοποιηθούν στον χώρο του Μεγάλου Συνοδικού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Κατά τη διάρκεια της εδώ παραμονής του, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και με τον Πρέσβη της Ελλάδας Ηλία Φωτόπουλο.

Επιπλέον, θα μιλήσει προς τους  Γενικούς Διευθυντές και τους Επιθεωρητές  Δημοτικής, Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης, προς τους μαθητές-μέλη του Μαθητικού Συνεδρίου που διοργανώνει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου και θα δώσει διάλεξη στην αίθουσα τελετών της Θεολογικής Σχολής της Εκκλησίας Κύπρου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος και η συνοδεία του θα αναχωρήσουν από την Κύπρο το πρωί της Τετάρτης 14 Φεβρουαρίου.