Η Ρωσία παρέδωσε «τελεσίγραφο» σε Γαλλία-Βρετανία: «Θα βομβαρδίσουμε απευθείας τις χώρες σας»!

Η Ρωσία παρέδωσε στους πρέσβεις Γαλλίας και Βρετανίας  τελεσίγραφο τριών σημείων που αφορά την έλευση των F-16, ένα πιθανό κτύπημα στη ρωσική ενδοχώρα με ΝΑΤΟϊκά όπλα και την παρουσία ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ οι πρέσβεις Γαλλίας και Βρετανίας αποχώρησαν σκυθρωποί από το κτίριο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Pierre Levy έμεινε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για περίπου 40 λεπτά. Εκεί εκλήθη και ο Βρετανός πρέσβης στη Μόσχα, Νάιτζελ Κέισι.

Μισή ώρα μετά την άφιξή του, ο Βρετανός πρέσβης έφυγε χωρίς να πει λέξη στα ΜΜΕ, αναφέρει ο ανταποκριτής του Sputnik.

Ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματικής αποστολής αρνήθηκε επίσης να μιλήσει σε δημοσιογράφους.

Μέσα σε 24 ώρες παρατηρείται ραγδαία κλιμάκωση των σχέσεων ΝΑΤΟ-Ρωσίας. Προηγήθηκαν οι δηλώσεις Κάμερον και Μακρόν για κτύπημα στη ρωσική ενδοχώρα με ΝΑΤΟϊκά όπλα καθώς και αποστολή ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Μετά από αυτές τις δηλώσεις, η Ρωσική Ομοσπονδία ξεκίνησε ασκήσεις για τη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων

Επίσης σήμερα, η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ανακαλεί τον πρεσβευτή της στη Μόσχα, Αλεξάντερ Λάμπσντορφ, στο Βερολίνο για διαβουλεύσεις.

Επισήμως, λόγω κυβερνοεπίθεσης στους λογαριασμούς email μελών του γερμανικού κόμματος SPD, για την οποία η Γερμανία κατηγόρησε τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών (GRU).

Η Ρωσία προειδοποίησε σήμερα την Βρετανία ότι εάν βρετανικά όπλα χρησιμοποιηθούν από την Ουκρανία για να πλήξει ρωσικά εδάφη τότε η Μόσχα θα μπορούσε να ανταποδώσει πλήττοντας βρετανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις και εξοπλισμό τόσο εντός της Ουκρανίας όσο και αλλού στο εξωτερικό.

Ο πρέσβης της Βρετανίας Νάιτζελ Κέισι κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών για να του επιδοθεί μια επίσημη διαμαρτυρία, αφότου ο υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει βρετανικά όπλα για να πλήξει την Ρωσία.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είπε ότι οι δηλώσεις Κάμερον αναγνωρίζουν ότι η Βρετανία έχει τώρα ντε φάκτο εμπλοκή στη σύρραξη, κάτι που αντικρούει τις διαβεβαιώσεις ότι τα μεγάλης εμβέλειας όπλα που έχει δώσει στην Ουκρανία δεν θα χρησιμοποιούνταν εναντίον της Ρωσίας.

«Ο Κέισι προειδοποιήθηκε ότι ως απάντηση στις ουκρανικές επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος με βρετανικά όπλα, οποιεσδήποτε βρετανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις και εξοπλισμοί στο έδαφος της Ουκρανίας και στο εξωτερικό» θα μπορούσαν να στοχοποιηθούν, τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών.

Το ρωσικό υπουργείο επισημαίνει ότι θεωρεί τις δηλώσεις Κάμερον μια σοβαρή κλιμάκωση.

«Ο πρέσβης κλήθηκε να συλλογιστεί τις αναπόφευκτα καταστροφικές συνέπειες τέτοιων εχθρικών ενεργειών από το Λονδίνο και αμέσως να διαψεύσει τις επιθετικές προκλητικές δηλώσεις από τον επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών με τον πλέον αποφασιστικό και ξεκάθαρο τρόπο».

Το ίδιο τονίσθηκε και στον Γάλλο πρέσβη Pierre Levy.

Επιπλέον, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών διαμήνυσε ότι η Ρωσία θα αντιληφθεί την εμφάνιση των αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία ως φορείς πυρηνικών όπλων «ανεξάρτητα από την τροποποίησή τους».

«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι αυτά τα αεροσκάφη ανήκουν σε πλατφόρμες διπλού εξοπλισμού – μη πυρηνικές και πυρηνικές.

Δεν έχει σημασία ποια τροποποίηση θα λάβει το Κίεβο, εμείς θα τα αντιληφθούμε ως φορείς πυρηνικών όπλων και θα θεωρήσουμε αυτό το βήμα των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ ως σκόπιμη πρόκληση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πράγμα που σημαίνει χρήση πυρηνικών όπλων από την Ρωσία.

Τέλος, έγινε ειδική αναφορά στους πρέσβεις Γαλλίας και Βρετανίας σχετικά με την παρουσία ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην Ουκρανία, της γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων και άλλων μονάδων δυτικών χωρών.

Ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι παρουσιάστηκαν και κάποιες φωτογραφίες στους δύο πρέσβεις….