Γ.Λιλλήκας: Ο Αναστασιάδης δεν ζήτησε τη συμμετοχή των πέντε μονίμων μελών του Σ.Α στη διεθνή Διάσκεψη για το Κυπριακό

Ο Υποψήφιος πρόεδρος Γ.Λιλλήκας δήλωσε σήμερα πως από τις δηλώσεις Μακρόν αποδεικνύεται ότι ο κ. Αναστασιάδης δεν είχε ζητήσει τη συμμετοχή των πέντε μονίμων μελών του Σ.Α στη  διεθνή Διάσκεψη για το Κυπριακό.imagew-8.aspx

Ο Γ.Λιλλήκας αφού χαιρέτισε την δήλωση του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, ότι η Γαλλία είναι έτοιμη να συμβάλλει πιο ενεργά στις διαδικασίες επίλυσης του Κυπριακού εάν η Κυπριακή Δημοκρατία το ζητήσει, ανέφερε  ότι παρόμοια δήλωση είχαμε πριν από μερικές ημέρες κατά την επίσκεψη του κ. Αναστασιάδη στη Μόσχα από τη Ρωσική Κυβέρνηση. «Αυτό, τονίζει , αποδεικνύει ότι δυο χώρες μόνιμα μέλη του Σ.Α ήταν και παραμένουν διατεθειμένες να έχουν πιο ενεργό συμμετοχή στις διαδικασίες επίλυσης του Κυπριακού. Αυτό αποδεικνύει όμως ταυτόχρονα ότι ο κ. Αναστασιάδης δεν είχε ζητήσει τη συμμετοχή των πέντε μονίμων μελών του Σ.Α σε διεθνή Διάσκεψη για το Κυπριακό. Αποδεικνύει ότι αυτά που ισχυριζόταν ο κ. Αναστασιάδης πως δεν υπάρχει διάθεση από τα πέντε μόνιμα μέλη να λάβουν μέρος σε μια Διάσκεψη για το Κυπριακό δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.»
Ο Γ.Λιλλήκας τόνισε πως «θα πρέπει ο κ. Αναστασιάδης να ξεκαθαρίσει τι πραγματικά θέλει και με ειλικρίνεια να τοποθετηθεί και έναντι του Κυπριακού λαού και έναντι των φίλων χωρών που παραδοσιακά στέκουν στο πλευρό μας στον αγώνα για απελευθέρωση. Πρέπει να πάψει να αντιφάσκει και να αυτοαναιρείται με αντιφατικές δηλώσεις. Δεν μπορεί τη μια να δηλώνει ότι επιθυμεί να επιδιώξει Διάσκεψη με τη συμμετοχή των πέντε μονίμων μελών του Σ.Α  και την άλλη μέρα να καλεί τα Ηνωμένα Έθνη να συνεχίσουν οι διαπραγματεύσεις από εκεί που διακόπηκαν, δηλαδή με την ίδια σύνθεση της Διάσκεψης που ήταν πενταμερής. Αυτές οι αντιφάσεις μειώνουν την αξιοπιστία του Προέδρου Αναστασιάδη αλλά και του κράτους μας, δηλαδή της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η αξιοπιστία η προσωπική του κ. Αναστασιάδη δεν μας απασχολεί. Μας απασχολεί όμως η διαφύλαξη της αξιοπιστίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Για αυτό ο κ. Αναστασιάδης έχει υποχρέωση να ξεκαθαρίσει οριστικά και με ειλικρίνεια τί ακριβώς επιδιώκει.»