Διαμαρτυρία κυνηγών για τη νέα νομοθεσία για Προστασία Άγριων Πτηνώνκαι Θηραμάτων


Μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Λιοπετρίου σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Λιοπέτρι, εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για τη νέα νομοθεσία για την Προστασία και Διαχείριση των Άγριων Πτηνών και Θηραμάτων που ψηφίστηκε από τη Βουλή τον περασμένο Ιούνιο.imagew-4.aspx

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ με αφορμή τα πρόσφατα μεγάλα πρόστιμα που επέβαλε σε λαθροθήρες η Υπηρεσία Θήρας και η δράση ξένων ακτιβιστών της οργάνωσης Committee Against Bird Slaughtering (CABS).

Σε ομιλία του ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Λιοπετρίου, Κώστας Μιχαήλ ανέφερε ότι ο λόγος της συγκέντρωσης είναι τα πολλά παράπονα από τα μέλη του Συλλόγου και τα όσα συνέβησαν «τις τελευταίες εβδομάδες στη περιοχή μας. Αποφασίσαμε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση αλλά ξεκαθαρίζουμε σε όλους ότι δεν είμαστε υπέρ της λαθροθηρίας».

Πρόσθεσε ότι «συμφωνούμε πως η λαθροθηρία πρέπει να παταχθεί άμεσα για το καλό του κυνηγίου ωστόσο η προσπάθεια για πάταξη από τους αρμοδίους και ο ζήλος τους έχει ξεπεράσει κάθε όριο, αφού έχουν ισοπεδώσει τα πάντα, έχουν εξολοθρεύσει οικονομικά τον κάθε φουκαρά κυνηγό με τα εξοντωτικά πρόστιμα που τους επιτρέπει η νομοθεσία να επιβάλλουν.  Προσπαθήσαμε να συζητήσουμε αυτά τα προβλήματα με τους αρμόδιους, ωστόσο ο ένας τα ρίχνει στον άλλο και έργα μηδέν».

Ο κ. Μιχαήλ είπε πως «μαζευτήκαμε εδώ για να εκφράσουμε την δυσαρέσκεια και την αγανάκτηση μας για αυτή την κατάσταση, αφού βλέπουμε τον Κύπριο κυνηγό να είναι κυνηγημένος από παντού, αβοήθητος και απροστάτευτος».

Ταυτόχρονα κάλεσε τους «πολιτικούς να κάνουν προσπάθεια για να διορθωθεί αυτή η κατάσταση, χωρίς δικαιολογίες και χωρίς καθυστέρηση. Τους καλούμε να αντιληφθούν ότι οι κυνηγοί δεν ανήκουν σε κανένα Κόμμα και ότι αυτή τη φορά θα δουν μόνο ποιος θα τους βοηθήσει».

Ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Λιοπετρίου κάλεσε τους παρευρισκόμενους να παραδώσουν τα εκλογικά τους βιβλιάρια, σημειώνοντας πως «αφού δεν μας βλέπει κανένας δεν θα γυρίσουμε ούτε εμείς να δούμε κανένα στις εκλογές. Είτε είναι κόκκινος είτε πράσινος είτε μπλε ή οτιδήποτε άλλο. Τα βιβλιάρια σας θα τα κρατήσουμε μέχρι να δούμε έργα και όχι υποσχέσεις. Εάν δούμε έργα που θα αλλάξουν αυτή την κατάσταση θα δουν και οι πολιτικοί την ψήφο μας. Η απόφαση μας αυτή είναι τελεσίδικη» είπε και κάλεσε όλους να την σεβαστούν και να βοηθήσει ο καθένας με τον τρόπο του για να επιτευχθεί.

 

Πρωτοβουλία Κινήματος Αλληλεγγύη 
Σε σχέση με το θέμα της επιβολή προστίμων από το Ταμείο Θήρας στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου,  το Κίνημα Αλληλεγγύη σημειώνει τα εξής:

  • Η Αλληλεγγύη θα αναλάβει πρωτοβουλία για να εξετάσει τα παράπονα των κυνηγών.
  • Η Αλληλεγγύη θα επιδιώξει συνάντηση με την υπηρεσία Θήρας ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσον γίνεται σωστή εφαρμογή του νόμου.