Η πολιτική «μπουγάδα» και τ’ άπλυτα που δεν θα βγουν στη φόρα!

Οι πολίτες αδιαφορούν και με το δίκαιό τους

 

????????????????????????????????????

Γράφει η Ανδρούλα Γκιούρωφ

Σε πλήρη διάταξη τα επιτελεία των υποψηφίων για τις προεδρικές. Mετρηθείτε, στοιχηθείτε…επίθεση!

Οι πολίτες, αυτές  οι ταλαιπωρημένες  ψυχές που μόνο όταν τους έχουν ανάγκη τους εκφωνούν ως κυρίαρχο λαό,  με στωϊκότητα παρακολουθούν το όλο σκηνικό , το στήσιμο των τηλεοπτικών μπαλκονιών, τις απευθείας μεταδόσεις  από τις εξέδρες, τις αλληλοκατηγορίες και τις μεγάλες φρεσκοσιδερωμένες υποσχέσεις που ειπωθηκαν ξανά σε κάποιες άλλες  εκλογές αλλά δεν βαριέσαι αδελφέ ποιός τις θυμάται; Σαμπως οι ίδιοι τις θυμούνται;

Στοιχηθείτε, στοχεύσατε…πυρ !Ως να βρισκόμαστε σε θέση μάχης. O Αττίλας από απέναντι χαχανίζει σαν τον υποχθόνιο νταβατζή τρίβοντας τα χέρια του για την εμφύλια  διχόνοια .Χωρίζονται οι πολίτες σε κατηγορίες.Στους φανατικούς , στους οπαδούς, στους αδιάφορους, στους οργισμένους.  Η δουλειά επικεντρώνεται στους αδιάφορους στους ανέντακτους και κυρίως σ’αυτούς που δραπέτευσαν ή τους κήρυξαν ανεπιθύμητους, αλλά τώρα τους θέλουν πίσω. Και ξεσκίζονται να επαναλαμβάνουν πως από αυτή τη «μάχη δεν περισσεύει κανείς». Ωστε έτσι λοιπόν;

Οι αδιάφοροι και οι οργισμένοι, είναι η πλειοψηφία τουλάχιστον όσων έχουν συρθεί στο περιθώριο της φτώχειας και από αξιοπρεπείς οικογενειάρχες, νέοι με όνειρα, έγιναν νεόπτωχοι και επαίτες της «κοινωνικής αλληλεγγύης» και της επιδεικτικής συμπόνιας. Δεν ακούνε ούτε τους αρχηγούς μήτε τους υποψηφίους. Και πως τους άκουγαν πριν και πίστεψαν τα κενά λόγια και τα ανέξοδα δεσμεύομαι  τι κατάλαβαν; Οι λογαριασμοί τρέχουν, οι φόροι αυξανονται και ο μήνας ακόμα στην αρχή,  πριν καλά καλά αντέξει το πενιχρό εισόδημα, η μειωμένη σύνταξη  να θρέψει την οικογένεια.

Ούτε τα σκάνδαλα πλέον δεν τους προκαλούν έκπληξη ή ενδιαφέρον για να τους αποσπάσουν την προσοχή από τον καθημερινό βραχνά για τον άρτον τον επιούσιον.  Και γιατί να ενδιαφερθούν άλλωστε όταν ένα βουνό με πλείστα τόσα σκάνδαλα έγινε μια ξεχασμένη χωματερή και οι θεσμοί όπως φαίνεται «ούτε με την μαναβέλλα δεν τζυλούν τον αφκόν»; Η δυσοσμία που διαχέεται δεν φτάνει στη μύτη των καθωσπρέπει θεσμοθετημένων και μη οργάνων, καθότι κυκλοφορούν σε παρφουμαρισμένα σαλόνια , σε ευήλια  και άνετα σπίτια τα οποία κάποιοι εξ’ αυτών αποφεύγουν ακόμα και να τα καταχωρήσουν  στο Πόθεν Εσχες τους.

Πυκνώνουν οι επιθέσεις. Αλλά, είπαμε .Ως εκεί και μη παρέκει … επίθεση ναι ,αλλά με μέτρο έτσι; Για να μην βγουν στη φόρα τα «πυρηνικά» που έχει ο ένας εναντίον του άλλου και  θα αφανίσουν  δικαίους και αδίκους αν «εκτοξευτούν».

Στις αποχετεύσεις της πολιτικής αγυρτείας επιστρατεύεται και διοχετεύεται ο ψίθυρος για όσους τουλάχιστον κράτησαν έξω το κεφάλι και το σώμα από τις μίζες, τη διαπλοκη το αλισβερίσι  και ότι βρόμικο και παράτυπο βρίσκεται αποθηκευμένο στα  ενδότερα των τραπεζών , των υπουργείων, των κομμάτων, των δήμων των δημόσιων και ημιδημόσεων οργανισμών και όπου αλλού ρέει το χρήμα που καταβάλλουν οι πολίτες  από το υστέρημα ή το πλεόνασμα τους- δεν έχει σημασία-.Σημασία έχει ότι είναι πάνω στην καμπούρα του «κυρίαρχου λαού» που  στήνονται τα τσιμπούσια, οι αρπακτές και οι μεγάλες λεηλασίες.

Αν εξαιρέσουμε  τις περιπτώσεις 5-6 ατόμων που πήγαν φυλακή και καλά να πάθουν, επειδή βρέθηκαν ένοχοι σε μίζες και κλεψιές , οι μεγάλοι ένοχοι κυκλοφορούν ελεύθεροι και «ωραίοι» .Μας δίνουν και συμβουλές οι άθλιοι πως να συμπεριφερθούμε για να πάει μπροστά η  οικονομία ή φορτώνουν σε άλλους τις ευθύνες επειδή πιάσαμε   πάτο.

Οσους δεν άγγιξε η βρόμα και η διαφθορά γίνονται γραφικοί και «επικίνδυνοι» γι’ αυτό και πρέπει με τη μέθοδο του ψιθύρου να περιθωριοποιηθούν και να εξοστρακισθούν.

Αμ, δε ! Ο βήχας και η βρώμα δεν κρύβονται…

Από το πραξικόπημα, στο ΧΑΚ , το κούρεμα και τα μεγάλα χάχανα

Η ατιμωρησία και η ανοχή είναι τα μεγάλα αμαρτήματα όσων κυβέρνησαν στην Κύπρο και όσων βρέθηκαν επικεφαλής ανεξάρτητων θεσμών.Στην Κύπρο εκτελέσθηκε με πάσαν ακρίβεια ξενοκίνητο πραξικόπημα.Η έσχατη προδοσία με επικεφαλής και ντόπιους κομπάρσους αλλά ι κανένας δεν τιμωρήθηκε εκτός από ένα ανδρείκελο που αποδέχτηκε να είναι ο «πρόεδρος» του πραξικοπήματος για οκτώ μέρες μέχρι που ήρθαν οι «βάρβαροι».

Για τη μεγάλη  λεηλασία στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου ουδείς πήγε φυλακή.Μερες και μήνες ασχολείτο η Βουλή γα να βγάλει πόρισμα, να αποδόσει ευθύνες .Αποτέλεσμα ουδείς πταίει .Και ζήσαν αυτοί καλά και ο λαός χειρότερα.  Ε, αμα οι καθ’ εξην κλέφτες και λαμόγια βλέπουν τέτοια ατιμωρησία πώς να μην βουτήξουν και τα δύο τους χέρια στα ταμεία που γεμίζουν από τους φορολογούμενος ή τον «κυρίαρχον λαό»;

Η επόμενη εξαπάτηση έμελλε να είναι ακαριαία για τον «κυρίαρχον λαό» και την οικονομία. Μετά από τις κατα συρροήν και κατ’ εξακολούθησην δεσμεύσεις και διαβεβαιώσεις ότι «η κρίση θέλει ηγέτη»  και πως δεν θα υπάρξει κούρεμα στις καταθέσεις επειδή βρήκε λέει δάνειο από την αλλοδαπήν, ο κ. Αναστασιάδης σύρθηκε στο Γιούρογκρουπ με μαλλί και βγήκε κουρεμένος.Οχι ο ίδιος βέβαια αλλά η Κύπρος και ο κατακαημένος κυρίαρχος λαός που τον έπιασαν στον ύπνο και την επόμενη το πρωί  βρήκε τα ΑΤΜ κλειστα με το σύστημα να κατακρατεί τις καταθέσεις. Η οργή των καταθετών κορυφώθηκε από την αξίωση του Ασμουνσεν όπως η εφαρμογή του «νόμου» άρχιζε μέσα στο τριήμερο των αργιών ώστε να μην προλάβουν να γίνουν αναλήψεις των χρημάτων από τους αποταμιευτές.

Ναι αλλά , βρέθηκαν πολλοί και επώνυμοι που είχαν εκ των εσω έγκυρη πληροφόρηση και πρόλαβαν να στείλουν στην αλλοδαπή και σε ασφαλείς τραπεζικούς προορισμούς τα εκατομμύρια τους. Πάλιν η ετυμηγορία της αθωότητας κάλυψε τους επιτήδειους   γιατί όπως μας είπαν τα θεσμοθετημένα όργανα ο νόμος δεν προνοεί ποινές για «εκταμιεύσεις  πριν το κούρεμα».Για την κατάχρηση εξουσίας από δεσπόζουσα θέση λέει κάτι ο νόμος;

Η Βουλή η οποία  ενιοτε ξεχνά τα γυαλιά στο σπίτι της, και δεν κατάφερε να διαβάσει   τα περι εγγυημένων καταθέσεων  και τις δηλώσεις Ντράγκι, απέρριπτε το πρώτο κούρεμα το οποίο ειρήσθω εν παρόδω δεν ίσχυε γιατί σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΕΚΤ  το πρώτο κούρεμα «άγγιζε» τις εγγυημένες καταθέσεις και δεν γινόταν αποδεκτό για σοβαρούς λόγους (νομικούς και λόγω  συστημικού κινδύνου). Για αυτό, την επόμενη μέρα, 17 Μαρτίου 2013, έγινε τηλεδιάσκεψη του Γιούρογκρουπ με την οποία διορθώθηκε το σοβαρό λάθος και ακυρώθηκε η πρόταση για κούρεμα των εγγυημένων καταθέσεων. Επομένως, το πρώτο κούρεμα που μέχρι σήμερα διαφημίζει ο Ν. Αναστασιάδης ως καλύτερο (μαζί με πολλούς πολιτικούς, νομικούς, ακαδημαϊκούς, δημοσιογράφους και αναλυτές), είχε ήδη ακυρωθεί και ήταν ανύπαρκτο όταν η Βουλή το απέρριπτε λίγες μέρες αργότερα, χωρίς να γνωρίζει (;) την ακύρωση του.

Αφού πέρασαν μήνες και η ζωή πέρασε   στη διάσταση, σφίξτε και άλλο τα ζωνάρια «η λιτότητα θέλει ηγέτη», η μύτη μας έσπασε από τον οχετό των ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ  και η κακοδιαχείριση τους έβγαλε βρόμα για εκλελεγμένους, διορισμένους σε θέσεις κλειδιά, για προσφοροδότες και μιζαδόρους. Αίφνης θυμήθηκαν πώς κάποιοι πλουτίζουν από τη διαχείριση τ/κ περιουσιών και οι πλείστοι καμώνονται τους ανήξερους. Μέχρι να βγει άλλο σκάνδαλο που θα καλύψει το τελευταίο και πάλιν δεν θα δούμε κανέναν να λογοδοτεί πως βρέθηκε με τόσα εκτάρια να πλουτίζει σε βάρος προσφύγων.

Και τα χαλίτικα ; 

Για τα χαλίτικα πότε θα ανοίξει ο οχετός  κύριε Γενικέ; Υπάρχει και εκεί «πεδίον δόξης λαμπρόν».Ποίοι γιατί και με ποιά κριτήρια τα πήραν και κάτω από ποιές προϋποθέσεις.Δεν γίνεται βέβαια αναφορά σε  περιπτώσεις προσφυγικών σωματείων  ή συλλόγων αλλά για άτομα που αγγίζουν και κομματικούς χώρους κύριε Γενικέ.

Η πολιτική «μπουγαδα» συνεχίζεται   με εντατικούς ρυθμούς αλλά ω κυρίαρχε και αφελή κυπριακέ λαέ, μην περιμένεις να βγουν  τα βεβαρημένα με μπόχα και βρόμα  άπλυτα  στη φόρα.Αυτά είναι καλά φυλαγμένα και προστατευμένα καθότι υπάρχει μια οριζόντια γραμμή που καλύπτει με την ένοχη σιωπή τους πλείστους.

Οι τραπεζίτες συνεχίζουν το «θεάρεστον» έργο τους, κανένας δεν μπήκε φυλακή  όπως έγινε π.χ. στην Ισλανδία με 17 τραπεζίτες να μετρούν τ’ άστρα από το κελί τους. O Βγενόπουλος πέθανε αλλά για  τα ποινικά πταίσματα και αδικήματα για τις χρηματοδοτήσεις πάνω και κάτω από το τραπέζι σε κόμματα , εκδότες, δημοσιογράφους,προϊσταμένους και υφισταμένους οργανισμών,  ουδείς μιλά και ουδείς βιάζεται να εξιχνιαστεί το οικονομικό έγκλημα σε βάρος του κυπριακού κυρίαρχου λαού.

Η ατιμωρησία και η ανοχή γεννά και αναπαράγει Ροζίτες και Χουανίτες  και έχουμε να δούμε ακόμα παρόμοιες περιπτώσεις όταν ο κλέψας  του κλέψαντος δεν τιμωρείται παραδειγματικά.

Mετρηθείτε, στοιχηθείτε…επίθεση και πυρ στον αέρα! Mε άσφαιρα πυρά καθότι στο δεύτερο γύρο των Προεδρικών θα σερβιριστεί το κυρίως μενού!

Δημοσιευτηκε στην εφημερίδα ΣΗΜΕΡΙΝΗ στις 24 Σεπτεμβρίου 2017