Με προεδρική χάρη αποφυλακίζονται ο Βενιζέλος Ζανέττος και άλλοι 37 κατάδικοι

 Ενόψει του Δεκαπενταύγουστου

38 κατάδικοι των Κεντρικών Φυλακών αποφυλακίζονται την ερχόμενη Πέμπτη, 10 Αυγούστου, με προεδρική χάρη ενόψει του Δεκαπενταύγουστου. Από αυτούς, οι 25 είναι Ε/κ και 13 αλλοδαποί, οι οποίοι μέχρι τις 15 Αυγούστου θα έχουν εκτίσει το μισό της ποινής τους.VENIZELOS-ZANNETOS

Ανάμεσά τους βρίσκεται και το στέλεχος του ΑΚΕΛ Βενιζέλος Ζανέττος, μέλος της Κ.Ε.  που είχε καταδικαστεί για το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς.

Ο Βενιζέλος αποφυλακίζεται περίπου δυο μήνες νωρίτερα.

Ο Ζαννέτος , τον Ιανουάριο του 2015, τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης 3,5 χρόνων. Είχε κριθεί ένοχος στην κατηγορία της εκβίασης. Η υπόθεση, αφορούσε επένδυση από το Ταμείο των εργαζομένων της CYTA στο έργο Aero Centre στη Δρομολαξιά.Για το πολύκροτο σκάνδαλο της Δρομολαξιάς,  συνολικά είχαν καταδικασθεί πέντε πρόσωπα.

Ο Ζανέττος θα αποφυλακιζόταν κανονικά στις 6 Σεπτεμβρίου, ενώ οι υπόλοιποι κατάδικοι θα αποφυλακιζόταν στις 31 Οκτωβρίου. Η ποινή τους αναστέλλεται για 3 χρόνια.

Σχετικός κατάλογος των κρατουμένων ετοιμάστηκε με βάση τα κριτήρια που έθεσε ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας. Ο κατάλογος αυτός απεστάλη στον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος με τη σειρά του τον απέστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την τελική έγκρισή του, σύμφωνα με το Σύνταγμα.

Απονομή χάριτος δεν δικαιούνται όσοι έχουν καταδικαστεί και εκτίουν ποινή φυλάκισης για τα αδικήματα του φόνου, της απόπειρας φόνου, της ανθρωποκτονίας, της εμπορίας ναρκωτικών και για αδικήματα σεξουαλικής φύσεως.

Η προεδρική χάρη απονέμεται την περίοδο των Χριστουγέννων, του Πάσχα, του Δεκαπενταύγουστου και την 1η Οκτωβρίου και συμβάλλει στην αποσυμφόρηση των φυλακών και στην ομαλή ένταξη των καταδίκων στην  κοινωνία.