Αστυνομία: Οχι στην ανάρτηση παιδικών φωτογραφιών στο διαδίκτυο


Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει εκ νέου η Αστυνομία αναφορικά με την ανάρτηση φωτογραφιών παιδιών στο διαδίκτυο σημειώνοντας ότι “η πρόληψη είναι η καλύτερη μέθοδος για να αποφύγουμε επικίνδυνες καταστάσεις”.imagew-5.aspx

Σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία αναφέρει ότι καραδοκούν διαδικτυακοί διαφθορείς (παιδόφιλοι), οι οποίοι ανά πάσα στιγμή μπορεί να αντιγράψουν τις παιδικές φωτογραφίες και να τις φυλάξουν στα αρχεία τους ή να τις αλλοιώσουν.

Προσθέτει ότι “ο κάθε χρήστης του διαδικτύου πρέπει να γνωρίζει ότι η ανάρτηση φωτογραφιών, μένει σχεδόν για πάντα και ενέχει κινδύνους γενικότερα”.

“Ως εκ τούτου, γίνεται παράκληση όπως ο καθένας μας να είναι προσεκτικός στην ανάρτηση φωτογραφιών των παιδιών στο διαδίκτυο” αναφέρει η Αστυνομία η οποία προτρέπει για άλλη μια φορά τους χρήστες του διαδικτύου “να μην ανεβάζουν φωτογραφίες των παιδιών τους στο διαδίκτυο”.

Καταλήγοντας σημειώνει πως “προτού κοινοποιήσουμε οτιδήποτε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης πρέπει να το σκεφτόμαστε διπλά διότι η πρόληψη είναι η καλύτερη μέθοδος για να αποφύγουμε επικίνδυνες καταστάσεις”,