CEO JPMorgan: Μετά το Brexit αυξάνονται οι πιθανότητες διάλυσης της Ε.Ε.

 

Οι πιθανότητες διάλυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν αυξηθεί μετά το Brexit, ένα αποτέλεσμα που θα μπορούσε να έχει “καταστροφικές” οικονομικές και πολιτικές επιπτώσεις, τονίζει ο Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan Chase.Unknown-3

Σε επιστολή ενημέρωσης των μετόχων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan Jamie Dimon εκφράζει την ελπίδα ότι η απόφαση της Βρετανίας για έξοδο από την ΕΕ θα οδηγήσει το μπλοκ να επικεντρωθεί “στον καθορισμό των θέματα του”, όπως είναι η μετανάστευση και οι ανελαστικοί κανόνες εργασίας.

“Ο φόβο μας, όμως, είναι ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολιτική αναταραχή η οποία θα αναγκάσει την ΕΕ να διαχωριστεί”, δήλωσε ο κ. Dimon.

“Τυχόν διάλυση της ΕΕ και της νομισματικής ένωσης θα μπορούσε να έχει καταστροφικές οικονομικές και πολιτικές επιπτώσεις. Παρόλο που δεν προβλέπουν ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί, οι πιθανότητες έχουν σίγουρα αυξηθεί – και θα παρακολουθούμε από κοντά την κατάσταση στην Ευρώπη κατά τα επόμενα αρκετά χρόνια”, υπογράμμισε.

Όσον αφορά το Brexit, ο κ. Dimon εξέφρασε εμπιστοσύνη ότι η τράπεζα θα είναι σε θέση να καλύψει όλες τις ανάγκες των Ευρωπαίων πολιτών της μόλις η Βρετανία βγει από την ΕΕ, μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων της με την ΕΕ, που αναμένεται να διαρκέσουν δύο χρόνια.

Επίσης, ανέφερε ότι η τράπεζα δεν προβλέπει την μετατόπιση μεγάλου αριθμού προσωπικού από τη Βρετανία κατά τα επόμενα δύο χρόνια, αλλά εκτιμούμε, όπως σημείωσε, “ότι μετά το Brexit, θα υπάρχει συνεχής πίεση από την ΕΕ να μην `ανατίθεται` υπηρεσίες στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά να συνεχίσουμε να μετακινούμε προσωπικό και εργασίες σε θυγατρικές εταιρείες μας στην ΕΕ”.