Σκάβει και …λάκκους ο Λακκοτρύπης

 

Εχει ένα πολύ ιδιαίτερο τρόπο να σε ξεγελά αυτό το παιδί. Ισως είναι το κούρεμά του που σου θυμίζει golden boy αμερικάνικου τύπου, πιθανόν η αυτοπεποίθηση με την οποία παρουσιάζεται στις κάμερες, ή ακόμη και το υφάκι του ξερόλα και του αποφασιστικού.   Georgios_Lakkotrypis-profileΠάντως, το παίζει Υπουργός με τα όλα του κι ας απαρνήθηκε το κόμμα που αρχικά το διόρισε σε αυτή τη θέση και για να μην χάσει τα μεγαλεία και τις τιμές μπήκε οριστικά στην σατραπεία του Αρταξέρξη, για να θυμηθούμε και λίγο τον Καβάφη!

Ο κ. Λακκοτρύπης λοιπόν, περί ου ο λόγος, επιχείρησε να σκάψει το …λάκκο του Γενικού Διευθυντή του ΚΟΤ! Χωρίς δεύτερη κουβέντα και χωρίς να του δώσει καν την ευκαιρία να δώσει εξηγήσεις, του φόρτωσε όλες τις κακοδαιμονίες, τα στραβά και τα ανάποδα που διαδραματίζονται στο αμαρτωλό πεδίο του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, κηρύσσοντας τον ένοχο! Μάλιστα προσυπέγραψε τον …αποκεφαλισμό του στο πι και φι ωσάν να ηγείται του κράτους της Βορείου Κορέας! Κι αυτό την ώρα που ο Γενικός Ελεγκτής δήλωσε δημοσίως ότι ο Μάριος Χαννίδης δεν είναι μέρος της υφιστάμενης διαπλοκής.

Το ότι ενοχλεί αυτούς που κυβερνούν η παρουσία του Μάριου Χαννίδη στο πηδάλιο του ΚΟΤ το γνωρίζουμε από την πρώτη στιγμή που διορίστηκε. Ηθελαν να φάνε από πάνω τους μόλις ανακοινώθηκε ο διορισμός, το θυμάστε! Κι ακριβώς γνωρίζοντας αυτά ο κ.   Λακκοτρύπης που θέλει να είναι αρεστός   στη …σατραπεία   είπε να τον εξοντώσει!   Ομως τελικά ο Μάριος φάνηκε να ναι …καγιάς και το τρυπάνι σου Λακκοτρύπη μάλλον θα πάθει εμπλοκή!

ΜΔ

Τα σαίνια του ΚΟΤ

 

Στις γειτονικές μας χώρες Ελλάδα και Τουρκία ο τουρισμός καλπάζει με κατακόρυφες αυξήσεις από χρόνο σε χρόνο , εμείς όμως το βιολάκι μας!   Στην Ελλάδα για παράδειγμα το 2012 επισκέφθηκαν τη χώρα 15.5 εκατομμύρια τουρίστες τον επόμενο χρόνο έσπασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ και υποδέχθηκαν 17.9 sti-lemeso-240-touristikoi-symvouloi-tis-tui-thεκατομμύρια τουρίστες, ενώ φέτος καταγράφεται η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών με 23 εκατομμύρια τουρίστες και 15% αύξηση!  Μάλιστα το τουριστικό ρεύμα που κατακλύζει την Κρήτη είναι σχεδόν διπλάσιο απ ότι μετά μεγάλης δυσκολίας έρχεται στην Κύπρο. Για να μην μιλήσουμε για τα καταπληκτικά αποτελέσματα που πετυχαίνουν νησιά όπως η Ρόδος, Μύκονος, Σαντορίνη, Σκιάθος και όχι μόνο!

Αντί λοιπόν να κάτσουν εκεί στον ΚΟΤ και να σχεδιάσουν μια πολιτική της οποίας η πρακτική εφαρμογή θα δημιουργεί προϋποθέσεις   για να αυξήσουμε την ροή τουριστών προς την   Κύπρο και να αναβαθμίσουμε το τουριστικό μας προϊόν, οι ιθύνοντες μεταξύ άλλων  στήνουν παιγνίδια και συνωμοτούν πως θα φάει ο ένας τον άλλο.   Μας λένε μεγάλες κουβέντες και αυτολιβανίζονται ότι πετυχαίνουν θαύματα όταν τα αποτελέσματα των εκστρατειών τους παραμένουν καθηλωμένα και απογοητευτικά. Πάντως τα κονδύλια που προσφέρονται είναι πλουσιοπάροχα. Το πως και για ποιου το συμφέρον αξιοποιούνται είναι το θέμα.

Εδώ σε θέλουμε Οδυσσέα.

ΜΔ

 

Η κουλτούρα του …ηλιοτροπίου

Οποιος δεν έχει πρόσβαση στα κομμματικά επιτελεία του ΔΗΣΥ και εργοδοτείται στο ΡΙΚ έχει κάθε λόγο να ανησυχεί. Υπάρχουν βεβαίως και εκείνοι που ενώ το έπαιζαν Αριστεροί ξαφνικά έκαναν μεταβολή και έγιναν βασιλικότεροι του βασιλέως Αναστασιαδικοί και Χασικοί. Εκατόν άτομα είναι αυτά που θα Helianthus anuus2…αποδεσμευτούν κατά τον Σωκράτη και οι λίστες φέρονται να κάνουνν γύρω από γραφείο σε γραφείο. Πάντως, εκεί στο Ιδρυμα έχει με τα πολλά χρόνια αναπτυχθεί μια κουλτούρα ηλιοτροπίου που αναλόγως του που βρίσκεται ο …ήλιος γίνεται η ανάλογη στροφή και το προσκύνημα. Υπάρχουν όμως και οι χαφιέδες, που έπιασαν σοβαρή δουλειά και ουσιαστικά είναι αυτοί που αναλαμβάνουν να κάνουν τις επαληθεύσεις, αναλόγως φυσικά των συμπαθειών και αντιπαθειών τους. Αυτός είναι δικός μας, αυτόν μην τον πιστεύεις τις προάλλες τον άκουσα που κατηγορούσε την κυβέρνηση και όταν ήταν κυβέρνηση το ΑΚΕΛ τους έγλειφε, ο παράλλος είναι αλεπού γιατί ενώ κατηγορούσε το Σωκράτη για τις αποφάσεις που πήρε για το ΡΙΚ, τώρα λέγει ότι δεν υπάρχει καλύτερος Υπουργός κτλπ κλπ κλπ.

Τέτοια άθλια παιγνίδια παίζονται και εμείς καρτερούμε αυτός ο τόπος να σωθεί….βοήθειά μας!

ΛΜ

Τα …πανηγύρια δεν ωφελούν

Ενας 22χρονος μαχαιρώθηκε και βρέθηκε νεκρός τα ξημερώματα.  Ο δράστης, ένας 17χρονος πολύ γνωστός στην Αστυνομία,     που φέρεται να διέπραξε το αποτρόπαιο έγκλημα φέρεται επίσης να παραδέχθηκε ότι αυτός ήταν ο θύτης της στυγερής δολοφονίας. Και πριν καλά καλά μάθουμε τί έγινε   άρχισε η απόδοση ευσήμων στην Αστυνομία για τη γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης.

Για τα πανηγύρια είμαστε πρώτοι. Εδώ χάθηκε αυθαίρετα από ένα δολοφόνο η ζωή ενός νέου ανθρώπου που είχε δικαίωμα να ζήσει και να χαρεί. Αντί λοιπόν να χαριεντίζονται κάποιοι θα έπρεπε τουλάχιστον να προβληματιστούν. Γιατί ο 17χρονος άνκαι πολύ μικρός στην ηλικία είχε πολύ βεβαρημένο ποινικό μητρώο και συνεχώς απασχολούσε την Αστυνομία και μπαινόβγαινε στις φυλακές. Τέτοιους είδους πρόσωπα, που αποτελεούν δημόσιο κίνδυνο , θα ταν ευχής έργο κάποιοι να μπορούσαν να τα προσεγγίσουν σωστά και να τα σωφρονήσουν. Θα πρεπε επίσης να τα παρακολουθούν στενά και όχι να τα αφήνουν ανενόχλητα να κυκλοφορούν και να αποτελούν κίνδυνο θάνατο!

Λεο

 

Πεδίο για …πλιάτσικο

«Ακίνητα με αξία δισεκατομμυρίων ξεπουλιούνται, υπηρεσίες ύδρευσης περνούν στα χέρια ιδιωτών, τράπεζες πωλούνται σε αμφιλεγόμενους αγοραστές. Ολιγάρχες και επενδυτές παίζουν ένα γιγαντιαίο monopoly. Οι δανειστές άλλαξαν του κανόνες του παιγνιδιού προς όφελος των κερδοσκόπων».hom_Apergia-AHK423

Είναι το πιο πάνω ένα μικρό απόσπασμα από μια ενδιαφέρουσα είδηση που δημοσίευσε πρόσφατα το Tagesspiegel ( και αναδημοσίευσε η e-shocknews) υπό τον τίλο οι ιδιωτικοποιήσεις που επιβάλλει η Τρόiκα οδηγούν σε ζημιές δισεκατομμυρίων!

Το θυμήθηκα με αφορμή την παράταση της παρουσίας του κλιμακίου της Τρόϊκα στο νησί μας, εν μέσω των πληροφοριών ότι οι ιδιωτικοποιήσεις είναι στην ατζέντα. Ηδη η ΑΤΗΚ, η ΑΗΚ και η Αρχή Λιμένων δίνουν στοιχεία και έγγραφα για να γίνουν οι εκτιμήσεις και να καθοριστούν οι τιμές του ξεπουλήματος. Τα αεροδρόμια έχουν ήδη δοθεί στο ιδιωτικό κεφάλαιο, οι Κυπριακές Αερογραμμές πια είναι ξεγραμμένες, άρα με τις προωθούμενες ιδιωτικοποιήσεις των πιο νευραλγικών κλάδων της οικονομίας το κράτος της Κύπρου θα γίνει πεδίο για πλιάτσικο των ιδιωτών!

Μίλησε κανείς για κρατική υπόσταση ή οντότητα μιας ημικατεχόμενης πατρίδας;

Λεο